נורות דאשבורד

G.O.D

New member
נורות דאשבורד

היי, כרגע הנורות היחידות שעובדות לי הן לחץ שמן וטעינה. אני מעוניין להחליף את האחרות. לפני שאני מתחיל בפירוק, האם מדובר באותו סוג של נורה? והאם יתכן שמדובר בתקלה אחרת (חיווט, פיוז וכו') שאלה נוספת, איזה סוג נורה נדרש לתאורת פנים רכב? הדגם הוא חיפושית גרמניה שנת 71 מנוע 1200.

haim la

New member
ככה..

לחץ שמן וטעינה זה חייב לעבוד שהמפתח בסואיץ לא? שהמנוע פעיל זה צריך להיות כבוי.. מקווה שזה כבוי אצלך לפנים הרכב זאת מנורה פשוטה שעולה 2 שקל תמצא בכל חנות חומרי בניין. אני מקווה שעזרתי לפי מה שהבנתי.

G.O.D

New member
אני אהיה מדוייק יותר

ממה שהבנתי (טרם פרקתי את הדאש) ישנן מספר נורות: 1. נורית לחץ שמן - תקין (כמו שאמרת רק בעת סיבוב הסוויץ ונכבה מייד עם ההנעה) 2. נורית טעינה כנ"ל 3. נורית אורות גבוהים - עובד (כמובן רק כשמפעילים אורות גבוהים) 4. תאורת מד מהירות - לא עובד 5. תאורת וינקרים (לא הוינקר עצמו אלא החיווי בדאש) - לא עובד. 6. נורה נוספת? לא יודע... בכל אופן השאלה שלי היא איזו נורה (דגם, גודל, הספק וכו') כנ"ל לגבי תאורת פנים. שכחתי לציין מקודם שמערכת החשמל אצלי היא של 12V עם אלטרנטור. גיל.

haim la

New member
לדעתי..

שאתה מפעיל את האורות מחוץ לרכב זה זה כפתור עגול שאתה מושך נכון? אתה צריך לסובב אותו וזה יתן לך יותר או פחות תאורה על הלוח שעונים. לגבי הוינקר, אם הוא עובד לך אבל בפנים אתה לא רואה שהוא מאותת כנראה לא חיברו לך אותו טוב. לגבי אור גבוה ונמוך זה צריך להיות לך נוראה כחולה שדולקת באור גבוה. לדעתי לך לבני מקצוען אמיתי. אני עשיתי אצלו סדר בחשמל ואני מרוצה עד השמיים. הוא מסתובב פה בפורום בשם d"r bug.

G.O.D

New member
שוד ושבר...

קמתי הבוקר בתחושת שליחות שהנה אני מסדר את מערכת החשמל. הסרתי את הכיסוי מהרכב וגיליתי שבן עוולה, יימח שמו שכל כספו ילך לתרופות גנב לי את חיפוי הניקל מעל הגריל האחורי (עכשיו נשארה לי רק התמונה...) אחרי שהתגברתי על הבאסה, הרמתי את מכסה המטען וניגשתי למלאכה. במילה אחת - ב-א-ל-ג-ן! כל החוטים מעורבבים אחד בשני, צבועים באותו צבע (כנראה שהבעלים הקודמים צבע מבפנים גם את החוטים?!) חלקם מחוברים וחלקם לא, ממסרים זרוקים בכל מקום. נס חנוכה: 1. האוטו עדיין מניע יום-יום 2. הפנסים הקדמיים, בקרסים ואיתות עובדים 3. שקע מצית עובד. כל השאר, מושבת (כולל הרדיו אבל זה כי אני פרקתי אותו) בקיצור, דרושה עבודה יסודית בנושא אולי אפילו שיפוץ מקיף למערכת החשמל. השאלה שלי היא, האם זה אפשרי לביצוע לבד? בניגוד למנוע ולמכלולים, בהם הרקע שלי חלש, בתחום החשמל דווקא יש לי ידיים טובות ומעט רקע טכני. אבל לא בתחום הרכב, אלא בתחום הביתי. האם העקרונות זהים? האם ספר רכב של היינס יספיק לטובת המשימה? תודה, גיל.

ronbug 73

New member
עצור הכל אתה חולה מאוד והולך היום לד"ר באג.

הספר של היינס נפלא -אבל תסלח לי עם חשמל לא משחקים תתקשר לבני תקבע פגישה ותקבל תרופה בני-054-8019000

G.O.D

New member
הערכת עלות

לפני שאני מטריד את הד"ר... מהם סדרי הגודל של העלויות לטיפול כזה? (כמובן שהכל תלוי בהיקף העבודה וכו' וכו' לכן אני מבקש סדרי גודל)

haim la

New member
אני לא מאמין שמישהו יגיד לך בטלפון או פה.

בני הוא אדם מקצועי שלדעתי הוא ירצה לראות את הבעיה על מנת לתת לך הצעת מחיר. שמע לי, תשקיע בזה כמה שצריך ותן לו לפתור את כל העיות האלה. הוא מכיר את זה בעל פה אז חבל לך להסתבך סתם. לי הייתה ים בלאגן מקדימה ואלוהים ישמור מה הלך שם. הוא סידר לי את כל החיווט ושם לי בצינורות שרשור. גם סידר לי שפריצר של המיים שיעבוד לי בצורה חשמלית. ועל הדרך הוא התקין לי הצתה אלקטרונית. יקר כן. שווה מאוד! היום כלום לא מתנתק ואין לי כאב ראש רק מלהסתכל על כל החוטים. העל יפיפה בצינורות שרשור. על הצינורות המסוגרים שמתי שטיח קשיח שיכסה את זה ואת המיכל דלק ויש לי אחלה באגז'

G.O.D

New member
יש משפט יהודי עתיק שאומר....

"אלוקים נותן אגוזים למי שאין שיניים" בזמנו שאישתי קנתה לי את החיפושית (בהפתעה יש לציין) הייתי בטוח שעבדו עליה, כי לכל החיפושיות שראיתי היה טמבון אחר (הקונוונציאונלי) ככה עבר הזמן עד שהגעתי לפורום, והבנתי שדווקא זה הדגם שנחשב יותר וינטאג'. בקיצור לשאלתך, ככה קניתי אותה, אין לי מושג איך הם הגיעו לשם... גיל.

למעלה