נורא מתוסכלת

נורא מתוסכלת

היי לכולם,
אני אנסה להתמקד ולתמצת למרות שקשה אבל ממש אשמח לעצות כדי להתמודד עם התסכול העצום והמתמשך שאני חווה בזוגיות.
אני נשואה 9 שנים+3 ילדים. בעלי אדם טוב והגון אך נורא קשה לי לחיות איתו.
מכמה סיבות.
אין לנו כמעט תחומי עניין משותפים - הוא די משעמם אותי. העניין היחיד שלו בחיים חוץ מעבודה זה טלוויזיה ומפגשים עם משפחה וחברים. אני מצדי מנסה לצור שיחות שקשורות לניהול הבית, הילדים וכד' אך במאמץ רב מצליחה לנהל איתו שיחות כאלה והכל בדר"כ נופל עליי.

הוא חם מזג, מתרגז על כל דבר קטן וצועק עליי ועל הילדים. אני מנסה לדבר איתו שוב ושוב שיתייחס אלינו יותר יפה וזה לא עוזר. הוא טוען שזה בגלל שאני "מטריפה" אותו ומפיל את האשמה עליי. לא מוכן לשמוע בכלל שמשהו שהוא עושה לא בסדר וכשהילדים מתלוננים הוא צועק שהם מתמרנים אותי כי אני הטיפשה בינינו והוא צודק ולא עשה שום דבר לא בסדר.

הוא נוהג ברשלנות בכל דבר שאני תוהה כל הזמן איך הוא מצליח לעבוד בכלל ועוד לנהל חברה גדולה כמו שהוא מנהל עם כזאת רשלנות. השבת למשל, הוא לא הטעין אתמול את הטל' שלו והא כבה ועכשיו הוא לא מוצא אותו. ז"א מאתמול בערב כבר שהוא לא מוצא. בבוקר הוא חיפש ומרוב עצבים הוא טען שיש לו מיגרנה שאני אלך עם הילדים לבד לגן שעשועים. (זאת ממש לא פעם ראשונה שאני מרגישה חד הורית גם בשבתות). הוא עדיין לא מצא אותו ועכשיו הוא צופה בטלוויזיה כבר שעתיים כאילו אין מחר ואין לו חברה לנהל (הוא לא יכול לעשות זאת בלי הפלאפון).

הייתי עוזרת לו לחפש אם לא הייתי מרגישה מותשת פיזית ונפשית מטיפול ב-3 ילדים קטנים שרובו נופל עליי וגם ניהול הבית והכל שאני מרגישה שאין לי שותף אלא רק ילד קטן, עצבני ומתוסכל שכל היום מאבד ושוכח דברים וגם כשאני מנסה לעזור לו להתארגן הוא לא מקשיב לי ולא מיישם כלום אלא חי לו בענן של ריחוף תמידי שמה שחשוב בו בעיקר זה הטלוויזיה והמשחקים בפלאפון.

אני ממש אשמח לעזרה. אנחנו נחזור בקרוב שוב לטיפול זוגי אבל אשמח לעצות עד אז.
תודה

בבית הוא לא המנהל, בבית הוא בעלך,

מלבד זאת, כדי להצליח להיות מנהל של חברה גדולה, זה מצריך איוש נכון של אנשים על בסיס יכולות מקצועיות נטו.
זה לא אומר שהוא צריך להיות מנהל חברה גם בבית וליצור לך מערכת חכמה של בית כדי שיהיה לך קל יותר.
אם הוא אדם עצבני, אולי כדאי להבין שעוברת עליו תקופה מאוד קשה בעבודה המקשה עליו לתפקד באופן כללי.
רק חבל שאת בוחרת לראות אותו ה"המנהל" כשלא צריך לעומת הרגעים שאת צריכה להבין שקריטי להבין שהוא "גם" מנהל.
אני מציעה שתנסי להבין את הצד שלו כשהוא טוען שאת "מטריפה" אותו ולפי זה בניסיון לדרכי נועם, תוכלי להבין איפה צריך לדלג מעל המשוכות מולו ואיפה נכון לעמוד על שלך.
אם ניהול משק הבית גדול עלייך, אולי קחי עזרה מהמשפחה או שתחשבי על פעילויות שיכולות להפעיל את כולם יחד, כך שבערב בשעה XX לא מאוחר - כולם הולכים לישון ואת ממשיכה
להיות בכובע של האדם שאת.
וכשתתקדמי עם הגישה הזו, תנסי להבין שלהשקיע בזוגיות שלך היא נקודה מחייבת גם בניהול הבית. תתחילי לקחת בייביסיטר ולבלות פעם בשבוע גם עם בעלך.
כך תוכלי להרוויח בעל שיודע שאת רואה גם אותו ואולי יוכל לצמצם את הפער ביניכם, להתקרב ולעשות מאמצים גדולים יותר כדי לראות את הצורך שלך בעזרה, שהוא לא רואה כעת.

מריוס זכריה

Member
מנהל
עד אז אני ממליץ לקחת אקמול

העניינים שאת מתארת הם חלק מהתנהלות טיפוסית של זוג עייף, עם תיסכולים, עם לחצים, עם אכזבות - בקיצור: זוג רגיל.

העניינים האלה הם מורכבים וטוב מאוד שאתם חוזרים לטיפול זוגי, כי אכן שם המקון לטפל בדברים בצורה עמוקה ויסודית.

בדיוק מסיבה זו אני חושב שאין טעם ל"עצות עד אז". פשוט לכו כבר לטיפול, כי זה לא יפתר בפורום.

סטנגה Joe

New member
נסי אולי

לתפוס ממנו מרחק.
להימנע מעימותים עד לטיפול הזוגי.
מקווה עוברך שהטיפול יעזור.

מתגנב

New member
רק את יכולה לעזור לעצמך

כמובן שצריך לראות את התמונה השלמה, מן הסתם לבעלך יש טרוניות כלפייך ואולי חלקן מוצדקות.
יחד עם זאת, ברור שהוא הגיע לעמדה הנוכחית שלו בזוגיות מתוך נוחות וחוסר מודעות. כמו הרבה אנשים, אולי רוב האנשים, בן הזוג שלך שקע בהתנהגויות שמצריכות מינימום מאמץ מצידו. בדיוק מה שאת קוראת "ילד קטן ועצבני".
כדי לצאת מהבור הפאסיבי הזה, משהו צריך להשתנות. אפשר כמובן לחכות שהוא יגיע למשבר גיל ה-40 או ה-50, יכנס לדיכאון על שבזבז את מחצית חייו ויצא לדרך חדשה. אם אין לך סבלנות, את צריכה להבין שלבעלך אין כרגע שום מוטיבציה להפסיק את ההתנהגות האנוכית וחסרת הביקורת העצמית שלו. הוא לא רואה שום איום על המסגרת הנוחה שיש לו בבית, מסגרת שמספקת לו שרותי הסעדה ונקיון וגם פורקן מהיר לכל התסכולים ופרצי הכעס שהוא חווה.

אין ספק שכדאי לכם ללכת לטיפול, זה גם יעזור לך להבין טוב יותר את עצמך, אבל זה לבד לא יחולל שום שינוי. בעלך לא צריך ש"יסבירו לו" מה פגום במצב, כפי שילד מפונק בד"כ יודע היטב מה דפוק בהתנהגות שלו. הבעיה היא מוטיבציה לשנות. הצעד הראשון והחשוב ביותר הוא שעלייך להשקיע בעצמך. להוציא את עצמך מהעמדה המאד בעייתית למשא ומתן זוגי, שבה את כבולה לבית, נטולת אופציות ובהמתנה תמידית לכך שהסולטן יתקן את דרכיו יחליט שבא לו להיות נחמד. זה אומר שעלייך לחפש תוכן חדש לחייך, אם בלימודים ואם בעבודה, להתחיל לטפח את עצמך, להפסיק להתלונן ובמקום זאת להיות צוננת ועניינית עם בעלך. התקשורת הנוכחית שלכם לא עובדת ואם תלונות והחמצות פנים לא הועילו עד היום, הם גם לא יועילו מחר (ולא שהתלונות לא צודקות, פשוט אין טעם להשמיע אותן). מאד חשוב שלא תעשי את השינוי הזה בצורה הפגנתית, כי זה פשוט עוד סוג של תקשורת שלילית ויבבנות. בהצלחה.

nirity1

New member
אני משערת לעצמי שהתסכול הוא הדדי

ושאם נשאל אותו גם הוא יוכל לפרט מגילה של דברים שאת לא עושה בסדר...
זה טוב שאתם חוזרים לטיפול זוגי , כי לא תמצאי כאן עצות פלא
רק הקשבה הדדית תוך כדי תיווך של משהו לא משוחד

גארוטה

New member
גם טיפול לא יעזור

בטח לא עם גישה כזו שבה הוא האשם העיקרי ולך אין שום חלק.
אתם חוזרים לטיפול , ז"א שכבר הייתם ולא הפנמתם כלום.
לטיפול הולכים רק אם באמת יש כוונה גם לשמוע ולא רק להשמיע, להשתנות ולא רק לשנות
ואם לא תלכו עם הגישה הזו, עדיף שלא תלכו בכלל.

את כותבת שאין לכם תחומי עניין משותפים. ממתי לדבר על ענייני ניהול הבית
והילדים זה תחום עניין ? ספרים, תרבות, טיולים, אלה תחומי עניין לא מי ישטוף
כלים או מי יקח את הילדים לחוג...

לי נקרא שאתם לגמרי לא מכבדים אחד את השני וזה המפתח לכל מה שקורה ביניכם. אפילו העובדה
שאת נמנעת מלספר על עצמך, איך את מתנהגת, מה את עושה לא בסדר, יש בה חוסר כבוד אליו כאילו
הוא אשם בכל ואת חפה מכל אשמה, תוסיפי לזה את הזלזול ביכולות המקצועיות שלו שלמרות שהוא מצליח
את תוהה איך בכלל.

אז את רוצה עצות? בבקשה
כבוד, כבוד כבוד
לשמוע ולא רק להשמיע
לדבר ולא להתקיף
להתעניין בעבודה שלו ולהעריך אותו, לפרגן ולומר מילה טובה
להכניס עניין בזוגיות. לא הכל צריך להיות סביב הילדים, איפה אתם כזוג? מה אתם עושים ביחד?
כל הדברים האלה שתעשי יחזרו אלייך בחזרה ממנו, הוא יכבד אותך, יקשיב לך, יתעניין בך ויפרגן חזרה.

תנסי, מקסימום זה יצליח

אייבורי

New member
שותפות זה עסק בעייתי

אנימבין את הקושי שלך לנהל בית ושלשה ילדים
אבל האם ברצון בשותפות יש גם רצון בשותפות כלכלית ?
[האם את תעשי את המאמץ הנדרש להרוויח כסף נוסף בכדי שהוא יוכל להתפנות לנקות את הבית ?]

בנוגע למשעמם, אני מבין שהרצון לנהל שיחות על משק הבית
הוא רצון שלך, אבל זה באמת נושא משעמם.
הנה רשימת נושאים שבטח יהיה לו יותר נחמד לדבר עליהם.
א. משחק השבת
ב. תוכנית ריאלטי עם כוסיות
ג. תפקידו של מסי לצד נימאר.
ד. אקטואליה עכשיו, מדיניות החוץ האמריקאית בראי פלישת רוסיה לאוקראינה.
ה. מצב המפעל שלו

seeyou

New member
בימינו,בת 35,נשואה 9 שנים+3 נורא מתוסכלת

ברור שטיפול ב-3 ילדים קטנים+אחד "מגודל"-הבעל הורס לך את החלומות
את מנסה לעזור לו להתארגן הוא לא מקשיב לי ולא מיישם כלום אלא חי לו בענן של ריחוף תמידי -זה בגלל שהוא רגיל לזה ואין שום דרך אחרי 9 שנים לשנות את זה

אם תשני את הגישה שלך כלפיו (בתחומים מסוימים) ייתכן שמחוסר ברירה הוא גם ישתנה

בכול שינוי או טיפול תמיד תזכרי מה שכתבת:"בעלי אדם טוב והגון "

יוסי

למעלה