נוקרלך של צילה ואייל שני - הנה האמת הערומה

נוקרלך של צילה ואייל שני - הנה האמת הערומה

שלום
הנה לא מזמן הינו פה בדיון סוער ו-YNET הגישו את הנושא להנחתה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4498135,00.html

נוקדלי (נטיפי בצק)

התוספת האולטימטיבית לגולש ולפפריקש.


המרכיבים:
1 כוס קמח

1/2 כפית מלח

2 ביצים

1 כף שמן

1/4 כוס מים


להגשה:
1 כף שומן אווז (או שמן)

מלח, פלפל



אופן ההכנה:
1.מרתיחים כ-2 ליטרים מים בסיר בינוני. מכניסים קמח, מלח, ביצים, שמן ומים במעבד מזון או בבלנדר ומעבדים לבצק דליל.
2.מעבירים חצי מהתערובת דרך מסננת פסטה עם חורים גדולים, הישר לתוך המים הרותחים. דוחסים את התערובת מבעד למסננת בעזרת כף עץ.
3.מבשלים כ-5 דקות, מוציאים את הנטיפים בכף מחוררת, מעבירים למסננת דקה ומנערים היטב מהנוזלים.
4.מעבירים את הנוקדלי המוכנים לקערה, מוסיפים את השמן, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. ממשיכים לבשל באותה דרך את התערובת שנותרה ומצרפים גם אותם לקערה.

השם הרומני (מקורה של הגב' ): גלושטה.

מאיפה הגיע צילה מגלושטה לנוקרלאך?
 

tym10

New member
נוקאלאך זה באידיש.

גם סבתא שלי קוראת לזה כך והיא חצי הונגריה חצי רומניה.
 

tym10

New member
ואגב, אנחנו מפזרים אות מעל מרק עגבניות מתוק

מעדןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן
 
חה חה חה - חג פורים שמח


שלום
הגרמנים קוראים לו שפצלי.
הרומנים קוראים לו גלושטה
ההונגרים קוראים לו נוקדלי

מעולם לא ידיעתי שיש לו שם בידיש. ולה הוא נגזר מהשם ההונגרי?
ולמה רומניה משתמשת בו, במקום בשם הרומני: גלושטה?
בקיצור, מהפכת הכלום עם הרבה שום.
 
למעלה