נופר א...

נופר א... ../images/Emo23.gif

מיכלי הכנתי את עוגת השמרים שלך עם שכבות קרם המוקה, מה אגיד לך קצרה הצלחה
תודה רבה מכל ה-
ושבת שלום
דרך אגב השתמשתי בשמרים יבשים ואין לי משקל אז שמתי בערך כף גדושה. הטפחתי את הבצק שעה ורק אחר כך ראיתי שצריך חצי שעה במקרר אז אישפזתי את הבצק בקירור. הפאשלה היתה כשחילקתי את הקרם ל-4 וצריך רק ל-3 אז הרמתי את הבצק והשכבה האחרונה ספגה את כל הכמות שנותרה. למרות הפאשלה הכל נכנס לבטן

נופר א

New member
ממש שמחה לשמוע ובתיאבון../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

אני משתמשת רק בשמרים יבשים, ככה יש תמיד במקרר ויותר קל ונוח, אז המרתי את מה שכתוב במתכון(בעזרת טבלת ההמרות של שוש) וזה יוצא : 30 גרם שמרי שמרית=2 כפות מחוקות שמרים יבשים וגם אני חילקתי את הקרם ל-4 למרות שאני יודעת שצריך לחלק ל-3...... ואחר כך לא ידעתי מה לעשות עם מה שנשאר...
העיקר שיצא לך טעים ושכולם יהנו!!! אני לא אוהבת לעשות אותה,כי זה לוקח לי די הרבה זמן וצ'יק צ'אק מחסלים לי אותה......

איזה קטע ולי לקח כל כך מעט זמן

וכל כך שמחתי ואמרתי שבהזדמנות הראשונה אני מכינה אצל אמא שלי אחת כזאת, משפחתי תתענג עליה. תדעי לך שהפטנט של רידוד הבצק בין דפי אפיה ממש המצאת המאה, אני אימצתי את הרעיון, לא הייתי זקוקה לפירור של קמח בכדי לרדד.

נופר א

New member
כל הכבוד לך שיצא לך בפעם ה-1 ../images/Emo45.gif

לי לקח הרבה זמן ...... הייתי רואה את אמא שלי מכינה את זה כשהייתי קטנה,והיא היתה עושה את זה בצ'יק בלי נייר אפייה ובלי כלום,ככה עם המערוך והופ לתבנית, ולי לוקח הרבה עד שמתאים בדיוק לתבנית, לפעמים אני מרכיבה מחלקים כמו פאזל...
כל הכבוד לך שהצלחת בפעם הראשונה

oisdvib

New member
מיכלי, הרידוד לא היה נורא רק...

השלמת הרידוד לגודל תבנית התנור. והכי הכי - בהעברת הבצק מהנייר לתבנית, היו קטעים שהבצק נדבק לנייר ופה התחיל הבלאגן. היה צריך לעשות הדבקות מכוערות. אבל ממש כך, כמה זמן לוקח לרדד וכו' עד לתנור וניגמר בצ'יק.

מירבלי

New member
בבקשה חמודה הינה המתכון של נופר

עוגת שמרים דפים בטעם קפה מצרכים: 30 גרם שמרים (טריים שמרית) 6 כפות מים פושרים. כף סוכר 5 כוסות קמח 2 חבילות מרגרינה רכה 4 חלמונים מילוי: 4 חלבונים 3/4 1 כוסות סוכר 3 כפות נס קפה כפית תמצית רום כוס אגוזים קצוצים גס תבנית אפייה: גדולה של התנור הכנה: בוחשים את השמרים עם המים והסוכר ומשאירים שיתפחו. לאחר שתפחו להוסיף לקמח +מרגרינה+חלמונים ולהכין בצק רך לקרר במקרר במשך חצי שעה. הכנת המילוי: להקציף את החלבונים עם הסוכר ואבקת הנס קפה לקצף חזק וקשה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-4 חלקים כל חלק מרדדים לגודל של התבנית אפייה , (כדאי לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה ואז קל יותר גם לרדד וגם להעביר לתבנית עלה שלם של הבצק בלי שיתפרק). להניח עלה מרודד בתבנית (שיכסה את כולה)ועליו שכבת קרם קפה, ככה לרדד 4 עלים ועל כל עלה למרוח מהמילוי שהכנו , צריכות להיות 4 שכבות של בצק ו-3 שכבות של קרם, לפזר אגוזים על שכבת הקרם התחתונה. את העלה העליון והאחרון לדקור במזלג. לאפות בערך חצי שעה בחום בינוני עד שמזהיב. אחרי האפייה לפזר אבקת סוכר ולחתוך למעויינים או מרובעים. יוצא טעים טעים !!! בתאבון! מקור המתכון :אמא שלי (נופר א)שלמדה את זה מחברה שלה לפני המון המון שנים.

למעלה