נוער נוער נוער

e-magine

New member
נוער נוער נוער

מה ההורים שכם חושבים על הרגלי הגלישה שלכם? עד כמה הם מבינים מה אתם בכלל עושים ליד המחשב? הם שואלים בכלל? אולי הם מרוצים, רואים בכם את אנשי העתיד, אנשי ההיי-טק, אנשי העולם הגדול? הנה כתבה קצרצרה על דעות הורים לגבי גלישת ילדים בארה``ב, איפה שכמעט הכל מתחיל.

2B LoOnY

New member
מה ההורים שלי חושבים?

לאבא שלי זה לא ממש מפריע, כי גם הוא גילה את `קסם` האינטרנט אבל בהתחלה כשאבא שלי רצה להתקין את האינטרנט אמא שלי לא רצתה, והיא רבה איתו על זה שהיא קראה כתבה בעיתון על ילד שבנה פצצה לפי מה שהיה באתר של החיזבללה ואמא שלי, כמו אמריקאית לחוצה (וגם לא בטחנית במיוחד) היתה בטוחה שאני אבנה פצצה באינטרנט ואעשה כל מיני דברים לא ראויים וזה באמת נכון, זה לא מוגזם, אמא שלי באמת פחדה מזה וגם כשהיא רואה אותי הרבה על המחשב היא לא מחבבת את הרעיון במיוחד, אבל איזה ברירה יש לה? הרי עד עכשיו כלום לא התפוצץ פה בבית (חס וחלילה), וגם יש לי ציונים טובים, אז אין לה על מה להתלונן ואין לה שום דרך למנוע ממני להיכנס לאינטרנט כי היא לא יודעת דבר ולא חצי דבר במחשבים

חיפושיט

New member
הממ....

קודם כל שלווום לכולם ולך אי מג`ין ;( ההורים שלי?.... מממ... הדעות חלוקות אמא שלי יודעת שהאינטרנט מפתח ומעשיר ולא מפריע לה שאני גולשת הרבה >טפו טפו טפו< אבל מציק לה שאני לא תמיד ממלאה חובותיי ובמקום זה תקועה בצ`טים. אבל היא יודעת שנחמד לי שם ושאני מדברת עם כלמיני אנשים מעניינים ואין בסך הכל בעיות. אבא שלי, עכשיו זאת תוכנית ריקי לייק שלמה הבן אדם מתעעעעעעעעב צ`טים הוא מוכן להשמיד את כל הדברים האלה ובגלל האגו טריפים שלו לא מוכן לסבול את המחשבה שמישהו לא נוהג/חושב/מתנהג/אוכל/נושם/שותה/חיי כמוהו, אבל זה כבר פאקים במבנה המשפחתי שלי... :( הוא רוצה שאגלוש לי בספריות וארחיב אופקי >אל תדאגו אופקיי מספיק מורחבים<. בקשר לאי מייל, אני בתור בן אדם שמאד מכבד פרטיות מצפה שיכבדו את שלי והייתי נעלבת מאד אם מישהו הייה קורא את האי מיילים שלי. בכל מקרה, מסקנה אחת מהכתבה היא שההורים האמריקאים עד כדי כל חסרי שליטה בחיי הילדים שלהם שהם מפחדים מכל אתר סקס או אתרים עם חומר כביכול למבוגרים בלבד שהילד יפתח. הפאק לא אצל הילדים אלה אצל ההורים.... עד הפעם הבאה בע בע :(

2B LoOnY

New member
החינוך של ההורים

אם הילדים נכנסים לאתרים איך נאמר... לא ראויים (ואני לא מדברת על אתרי סקס, אני מדברת על אתרי הסתה, אלימות, כל האתרים עם סרטי העינויים, אתרים של מחתרות טרור שכל מה שהם רוצים זה להרוג, אתרים גזעניים וכ`ו) אז זו לא הבעיה של הילדים, אלא של ההורים. אם הילדים לא חושבים שזה לא בסדר וטעות (מה שמטיפים באותם אתרים) אז הכשל הענקי הוא של ההורים, וההורים בלבד. אני לא מדברת על `ילדים` בני 18שכבר מספיק גדולים כדי להבין בעצמם, אלא על ילדים בני 10 לדוגמא, שאם לא חינכו אותם נכון אז הם חושבים שהתכנים שנמצאים באתר הם מגניבים, ולא אסורים. ובקשר לבדיקת המייל, כמו שאמרו פה, זו כבר התיימרות לדאגה ואהבה, כי זו חדירה לפרטיות ואת זה כל אדם יודע. אם הילדים מספרים במייל לחברים שלהם על מקרים מסוימים ולא להורים שלהם, אז מן הסתם זה אומר שהילדים לא רוצים שההורים ידעו, ואין להם שום סיבה שבעולם (מלבד ילדים שבאמת צריכים עזרה - אנשים עם דיכאון או נטיה להתאבדות או לרצח דברים `חריגים` [שימו לב ל`` של ה`חריגים`]) להכנס ולבדוק מכתבים אישיים. ודרך אגב, יש את הדבר שנקרא ``יועץ התוכן`` בוינדווס מי, ששם ההורים יכולים לסדר את זה שאף אחד בבית לא יוכל להכנס לאתרים לא ראויים (הגישה פשוט נחסמת).

e-magine

New member
ברוכה הבאה חיפושיט!

אני ממתין לך כאן מאתמול. טוב אני רואה שהחלטת להצמד לשם המשתמש הזה. אני מקקוה שנוכל גם לתרום לך וגם את תתרמי לנו כאן, בפורום.

ליאור...

New member
מה הם חושבים?

אמא שלי רוצה שאני אעסוק בהיי-טק בעתיד...ככה שלא אכפת לה אבל אבא שלי מעודד אותי לצאת, לבזבז כסף, לעשות הכל, רק לא להיות תקועה בחדר שלי עם המחשב...

למעלה