נוער נוער נוער

Benedictus3

New member
נוער נוער נוער

מוחמד עוואד: ילד שעלה מהנערים רק השנה מוביל את טבלת כובשי השערים של הליגה לנוער. לא מדובר בכישרון ענק אבל הילד יודע איפה לעמוד, משחק כמו חלוץ 9 קלאסי של פעם (סטייל אלון מזרחי) והוא רק בן 17! מובן שהכל יכול לקרות, הגלגל יכול להתהפך והוא ימצא את עצמו משחק כמושאל בקבוצה בליגה הלאומית, אבל כשאני רואה את צ'יזיק ביציע בכל משחק נוער, אני בכל זאת מתפתה לחשוב שיש מישהו במועדון הזה שחושב שקבוצת הנוער צריכה לספק שחקנים לבוגרים של המועדון ולא לשאר 13 קבוצות הליגה העליונה ו 16 קבוצות הליגה הלאומית.
ומחר - מול באר שבע - עם היעדרותו של טוואטחה, מכבי תשחק ללאאף שחקן בית בהרכב!
לא כך צריכה להתנהל הקבוצה שמגדל את הנוער האיכותי בארץ כבר חמישה עשורים (ומחזיקה בשיא זכיות באליפת - כן כן, יותר מהזבל המצהיב!). מדיניות המועדון חייבת להשתנות! שחקני בית מחוזקים בזרים איכותיים וחיזוק נקודתי שיבוא מרכש ישראלי מצומצם ככל האפשר. אם יש כוונה להשתחרר בשנה הבאה מ7-8 שחקני סגל, אין צורך להביא אף לא שחקן ישראלי אחד שיחליף אותם. צריך להעלות שחקני נוער, לתת להם דקות משחק ולגדל את הקבוצה הבאה. זה המתכון היחיד להצלחה שלנו כמועדון לאורך זמן, בדיוק כפי שהיה בעשורים הקודמים!

zubumafu

New member
את מי מהמושאלים כיום היית שם בהרכב הקבוצה?

לא בסגל, אלא בהרכב. שים לב

Benedictus3

New member
לא דיברתי על הרכב

אלא למלא את מקומם של השחקנים המיועדים לעזוב את הסגל. הם ישתלבו לאט והכישרוניים שביניהם ימצאו את מקומם בהרכב בהדרגה. חשבתי למשל שהייתה טעות לשחרר את עטא ג'עבר, במיוחד אחרי שהוא כבר קיבל צ'נס בהרכב. אני מעדיף אותו על מוילא ועל ידין שהעיתונאים המקומיים כבר התחילו ללקק לו. מבין החלוצים המושאלים, גדיר וריאן היו נותנים תפוקה לא פחות מרשימה מזו של עמאשה, אבוחצירה ותורג'מן - מעבר לכך שהאוהדים היו מזדהים אתם כשחקני בית. גם בקבוצת הנוער יש שחקנים שאפשר היה לתת להם דקות פה ושם ולהכניס אותם בהדרגה בעול מצוות (שון וייסמן צריך יחס יותר סבלני כלפיו. יש לו מבנה גוף שיכול לעזור לו - עם עבודה נכונה - להתפתח לחוץ מצוין).
אם למועדון יש מדיניות הרי שבכל עונה, שלושה-ארבעה שחקני נוער משתלבים בסגל ומשולבים לאט לאט במשחקים של הקבוצה. עשינו את זה בתחילת שנות השמונים וקיבלנו אליפות ראשונה; עשינו את זה בסוף שנות השמונים וקיבלנו את עטר וקלינגר, עשינו את זה בתחילת שנות התשעים וקיבלנו את ברקוביץ', בנאדו ובלבול... עשינו את זה בתחילת שנות האלפיים וקיבלנו את יניב קטן.. גם אצל אלישע זכו תומר חמד, עדן בן בסט וליאור רפאלוב לראות הרכב ואפילו טוואטחה קיבל דקות כשהיה רק בן 16... כך צריך לעבוד!

Cade Foster

New member
אם לומר את האמת

שחקני בית כבר מזמן לא מרגשים אותי. מאז תומר חמד לא באמת היה שחקן שעבד קשה כדי להוכיח שמגיע לו, הרוב באים עם פוזה.
&nbsp
כמובן שזה לא אומר שצריך להפסיק לנסות, צריך רק לדעת איך. והנה הצעת ייעול שלי: כשגוסטבו בוקולי יעבור לאזרחי בעונה הבאה, יהיה מאוד נחמד אם הוא יקבל תפקיד באחת ממחלקות הנוער. ילדים בגיל העשרה לא ממש יודעים מי היו אברהם אבוקרט או צדוק מלכה, עם כל הכבוד. צריך להדריך אותם שחקן שהם כן גדלו עליו, ורצוי מאוד שזה יהיה שחקן שיכול לשמש דוגמה לאיך שחקן במכבי חיפה צריך להיות.

Benedictus3

New member
בוקולי הוא אכן האיש

המתאים, אבל אני סבור שמי שיקבל את המושכות בשנה הבאה צריך לבנות את כל מערך האימון במועדון ולנהל אותו באופן ישיר על פי תכנית אב אחת. בין אם יהיה זה צוות זר (שכנראה לא יגיע) או מאמן מקומי (שכנראה יהיה רוני לוי)
באשר לשחקני הנוער... אני לא חושב שבשלוש השנים האחרונות הייתה סבלנות לשלב שחקנים צעירים... הרבה יותר קל - וגם משתלם - להשאיל אותם לקבוצות אחרות ולהיפטר מהצורך לטפח אותם. באשר לפוזה - אילו הייתה דמות של איש כדורגל אמתי בראש המערכת ולא סותמי החורים שהתרוצצו כאן בשלוש-ארבע שנים האחרונות (ואם אני מכליל את אלישע, אז יותר) - היה ניתן לקדם את המוכשרים שביניהם ולבנות אותם לפי אמות המידה של הכדורגל המודרני. כשרון לא חסר לילדים האלה, והם גם הרבה יותר חסונים ובריאים מהשחיפים ששיחקו במחלקות הנוער לפני כמה עשורים. הבעיה היא, כדבריך, מנטלית ואותה יכול לפתור איש כדורגל אמתי ששחר מסרב בכל תוקף להביא למועדון (הוא כנראה נכווה עם גיורא שפיגל ומאז מחזיק את הקלפים כולם בידיים שלו).

Cade Foster

New member
זו לא פונקציה של מאמן ראשי

אלא יותר של מאמני ילדים ונוער. בגילאים האלה תתעצב הדמות שלהם, אם הם עולים לבוגרים בגיל 19-20 עם אופי דפוק - אחד ל10 ייצא שחקן, וגם אז הוא יוציא לנו את המיץ (כן כן ליאור רפאלוב אני מדבר עליך). חייבים לשים דגש בגילאים האלה קודם כל על mental attributes. איך לבעוט לשער ואיך לנוע בלי כדור אפשר ללמוד גם יותר מאוחר.
&nbsp
מבחינתי הרבה יותר חשוב ממאמן זר לבוגרים, זה שורה של מאמנים זרים לנוער. שם אנחנו צריכים את המוחות שאין בכדורגל הישראלי. Tacticwise אני לגמרי יכול לחיות עם רוני לוי כמאמן ראשי של הקבוצה הבוגרת.

Benedictus3

New member

יויו 16

New member
מסכים איתך בכל מילה שכתבת בשרשור הזה

רק להזכיר עוד שני כשרונות גדולים בני 16- ים כהן וגל קטבי. שווה לעקוב אחריהם.

Benedictus3

New member
ובסוף השבוע הקרוב - משחק העונה

מכבי מארחת את קבוצת הנוער של הסיטרא אחרא...
עקבתי אחרי המשחק של התל-אביבים אתמול... הם אמנם ניצחו בקרית שמונה אבל להערכתי קבוצת הנוער שלנו מוכשרת יותר... נראה כיצד יעמדו בלחץ והעם גדלים אצלנו במועדון שחקני הכרעה עם ביצים או שהרוח המכביסטית (במובן התל-אביבי המוכר של המושג) תעמוד לזכות הילדים הצהובים...
אני חוזר שוב וטוען שמדובר בקבוצת נוער שבטיפול ואימון נכון, ליווי מקצועי איכותי והתנהלות אינטליגנטית של המערכת, יכולה להוציא חמישה-שישה שחקנים לקבוצת הבוגרים בשנתיים-שלוש הקרובות ולהחזיר את המועדון לפסים הנכונים: שחקני בית מוכשרים שיובילו - יחד עם זרים איכותיים - את הקבוצה להישגים בארץ ובאירופה.
השבת, אם כן, זה סוג של מבחן בגרות ובשלות לילדים האלה, למאמן שלהם ולצוות המוביל אותם!!
ובלי קשר - אני קורא לאוהדי מכבי שמתגוררים בחיפה, להשכים ולהגיע לקצף כדי לעודד את הקבוצה של המועדון במשחקה מול הבלתי נסבלים!!
ניצחון על מכבי תל-אביב - גם בדוקים, שח-מט או דמקה - הוא חובה עבור כל מי שדם ירוק זורם בעורקיו!!!

למעלה