נוער משוטט

סמדר54

New member
נוער משוטט

כאמא למתבגרים, אני מציעה לכל הורה לצאת לשטח ולבדוק היכן ילדם. אני עושה זאת פעמים רבות, מציצה ולא מפריעה. הילדים או מרים שזה מפדח אבל כאמא אני חשה שזה הדבר הנכון לעשות. אני מציעה לכל אחד מכם לעשות סיור אנתרפולוגי בגנים ציבוריים בשעות הלילה. מה שתראו שמה זה כלום לעומת הסרטים הכי קשים שחשבתם עליהם. אני ראיתי נער בן 15 שתוי, מתנדנד ומקיא. נערה בת 16 בלבוש מינימלי שמתרפקת על ברכי נערים בני גילה . אני לא אומרת חלילה שהיא מזמינה פגיעה אך אני כן אומרת שהיא מגדילה את סיכויה להפגע. אני חושבת שהנוער שלנו הוא טוב בבסיסו אך חושבת כי סמכות ההורים ירודה פלאים בנוסף לאפשרןויות הבילוי המוצעים לבני הנוער.

shonilon1

New member
עד שלא יהיה פה אונס/רצח לאף אחד לא יהיה אכפת

בעצם גם אחרי זה לא חבל על הישוב המתדרדר

pninak12

New member
הפגנת הסמכות ההורית

סמדר אין לי אלא להסכים איתך. סמכות הורית לא מופעלת בשלט רחוק, וצריך מדי פעם גם לסייר במקומות ההתכנסות (אלא אם הם מאורגנים, כמו שהיה פעם בכבשה, וגם אז... מדי פעם להציץ מה קורה, להיות מעורבים אך לא להתערב) הילדים ובני הנוער שונאים כשהוריהם בסביבה, אך הם צריכים את הגבולות האלה, הם צריכים לדעת שהם הולכים על הסף, ואנחנו שם בשבילם, לדעת שלמרות הכל יהיה בסדר. מלבד הסיורים האקראיים הללו אולי: הורים יכולים להתנדב אחת ל... להפעיל את הכבשה, מרתון סרטים, ערב אחר שמעניין את הנוער, אם מדובר בהורי הילדים מכיתות ט' - י"ב הרי מספיק שכל הורה יעשה לילה אחד במהלך הקיץ כדי לספק הפעלה לשישים לילות או כמה שנשאר!!! אולי הרצאות של הורים, אולי סדנאות שיוזמנו בתשלום סמלי של המשתתפים????? אולי... ערב של כמה בני נוער, עם פופקורן (כזה שמכינים במקרו), פיצה וקנקנן לימונדה, סרטים ששוכרים או שכל אחד מביא מה שיש לו, שירבצו כל הלילה בסלון, ויצפו בסרטים??? משחקים אלקטרוניים? משחקים אחרים? (אבאלון לדוגמא, אצלינו היה טורניר של אבאלון - לאורך קיץ שלם, גם מונופול הישן והטוב לא איבד את חינו, סטרטגו וכו'...) ואפילו מסיבות ריקודים בימי שישי, תחת כיפת השמים, או במועדון איזה שהוא, שיספק לבני הנוער את הדרוש להם מחד, וירחיק אותם ממה שפחות כדאי: עישון, נרגילות, אלכוהול, סמים וכו'. קוראת להורים לבני הנוער: התארגנו והציעו לנוער פתרונות נוספים מלבד ברירת המחדל - הפארקים בלילות. קוראת גם לפרנסי היישוב - אנא אל תנועו בכסאותיכם בחוסר נוחות, והשקיעו את הכסף הנדרש "יום אחד לפני" בחינוך ובעיצוב חברת הנוער ביישוב, במקום ב"יום אחד אחרי" כשתצטרכו לתקן את נזקי הונדליזם, ולהשקיע בתכניות גמילה מאלכוהול וכו'....

shonilon1

New member
פנינה את נשמעת אישה טובה

אבל את קצת חיה בסרט את "נוער הגנים" לא מעניין לאכול פופקורן ולשחק מונופול מעניין אותם לעשן נרגילה, לעסוק בונדליזם ולהדביק את עצמם במחלות מין. אני נגד ללטף מול התנהגות אלימה. אני בעד לפתוח תיקים במשטרה על ונדליזם לקנוס את ההורים על זה שהילדים שלהם מרעישים בלילה ולהראות נוכחות משטרתית מוגברת בישוב. אולי אחר כל זה יהיה זמן לטורניר אבאלון

pninak12

New member
תודה על המחמאה אבל...

כמו שאמרו פה אחרים, הנוער מתנהג אחרת בנוכחות ההורים. הנוער לא ירצה להשאר בבית ו"סתם לראות טלויזיה עם ההורים", אם ההורים יתארגנו להשאיר בבית, בכל פעם בבית אחר, בכל בית עם הכללים שלו את הנוער שיוצא החוצה, עם קצת יותר פיתויים מאשר מציע ה"בחוץ", אפשר יהיה למגר את התופעה. גם אני גידלתי ילדים בצורן, שניים משלושת ילדי הגיעו לפה בגילאים די צעירים. כן, הם גדלו אחרת, ו... כן, הצעתי להם את כל מה שהצעתי פה, בחלק השתמשו יותר ובחלק פחות: היה להם בית אחד שעשה "סינימה דשא", שם ראו סרטי די וי די, אכלו פופקורן, שתו, (לימונדה טריה) ורבצו על הדשא ליד מאוורי ענק. היה להם בתים אחרים שבאחד תמיד עשו משהו שקשור למדורה (פויקע, מדפונה, צלו מרשמלו, נקניקיות, תפ"א וכו') לעיתים יצאו ליער למשחקי חוץ, בעידוד התנועה אך לא ביוזמתה, היו אז טיולים רטובים - לכל מיני פארקי מים ברחבי הארץ, ביוזמת הכבשה, היה להם את הבית פה לנגן ולשחק במשחקים שונים, היה להם את הכבשה שפעלה כל השבוע ופעם בשבוע - לילה לבן, היה להם את התנועה, היה להם עוד כהנא וכהנא, ולבסוף... כן, איזה קבוצה קטנה עדין אהבה להסתופף בפארק ולעשן נרגילות, אבל הילדים האלה היו יוצאי הדופן, ולא הגוף המרכזי של הנוער. היו גם כאלה שבדקו כמה אלכוהול לוקח כדי לאבד את ההכרה, כמה סיגריות אפשר לעשן בערב אחד, וכו', הם היו בהחלט המיעוט. איתם היה מקום להחמיר, ולהעניש על ונדליזם ואם עברו על החוק. אני רוצה את אותו דבר, שהיה לילדים שלי, גם לנוער שצומח היום, שאני מכירה את חלקו, והם באמת ילדים טובים בבסיסם. אבל הם צריכים אלטרנטיבות. לא רק להסתובב ברחובות, לא רק לשבת עם המעשנים עד שכבר לא יהיה הבדל אם עישנת בעצמך או רק ספגת כל כך הרבה עשן שהראות שלך השחירו. כהורה, להגיד לך שזה היה קל? ממש לא! להיות ערה איתם בלילה ולעבוד למחרת, לעיתים במרחק של יותר משעת נסיעה מהיישוב לכיוון אחד.... אני יכולה להגיד בדיעבד שזה היה שווה! מאחלת לך ולנוער בצורן את האלטרנטיבה הראויה. פנינה

pninak12

New member
הצעה מסודרת

1. שהורים לילדים בגילאים הרלוונטיים יפתחו בתורנות את הכבשה, לכלל הנוער ביישוב. 2. הורים לילדים בני אותה שכבה, שיתארגנו, ויקצו ערב אחד ב... (תלוי במספר המתנדבים באותה שכבה) בערב הזה יוכלו בני הנוער להתארח בבתים ו: 2.1. לצפות בסרטי די וי די ששכרו יחד פיצה קולה וסרטים. לא בריא במיוחד אבל.... 2.2 לשחק במשחקים אלקטרוניים, אולי אפילו לארגן טורניר 2.3 שישחקו במשחקי קופסא, בתנאי שיש מספיק מאלה בבית המארח, ושיש מי שיסביר מה ואיך... שיכניס רוח חיה. 2.4 שיעשו ערב מאכלים כמו: על האש, פויקע, וכו', במחירים סמליים ממש או כשמחליטים שכל אחד מביא משהו.... 2.5 שיעשו ערב קומזיץ וצ'יזבטים בסיוע מבוגרים. 2.6 שהורים שעוסקים בספורט, יארגנו עם בני הנוער מעין טורניר אישי של... ריצה למרחקים קצרים / ארוכים, משחק כדורסל, כדורגל, הכנה לצה"ל, משחקים היתוליים וכו'... 3. מסיבות אחת ל... במועדון, אפשר גם בכבשה אך זה מצריך הרבה הכנה, מקווה שיקבלו את שת"פ המתנס ויאפשרו להם להשתמש באולם. 4. סתם ערב מוזיקה, אפשר מוקלטת ומושמעת, ואפשר ערב של הרכבים של נוער. מאמינה שבין בני הנוער יש לא מעט ששותים אך גם לא פחות שמנגנים.... והשמים אינם הגבול. נכון, שהרשויות היו צריכות להפעיל את הכבשה, ואולי גם את מגרשי הספורט בלילות הקיץ הארוכים. נכון, שהתקבלו תקציבי עתק לעיר ללא אלימות ועד כה לא ראיתי איך הם מופנים להעסקת בני הנוער שיהיו יותר בעשיה ופחות בהזקה, נכון, שיש אחראים אחרים להעדר הפעילות, אך אם נהיה צודקים.... אגב, בקרוב יש את הרפסודיה בכנרת, הבנתי שההרשמה בעיצומה, אפשר לעודד יציאה לשם, לפעילויות של תנועת הנוער וכו'. אפשר גם לארגן נסיעה של בני הנוער לבקר באוהל המחאה של משפחת שליט, ולאחד את זה עם טיול בירושלים. רק לא להשאר אדישים, ולקבל את המצב הנוכחי כאילו אין ברירה ואין אפשרות למשהו אחר.... פנינה

ביקי1

New member
תיקון טעות!

ההרשמות למפעלי הקיץ של תנועת הנוער נסגרו ב-7/7 ! לצערינו השנה זו אחת השנים שנרשמו הכי מעט נערים למפעלי הקיץ, לעומת פעם, שצורן היתה מוציאה המון ואף הכי הרבה חניכים...

עדיקופר

New member
פנינה את נשמעת כמי שמסוגלת לארגן את זה

אולי תרימי את הכפפה או אולי כמו אחרים שהיו ונעלמו את לא בעניין מלבד דיבורים בפורום .

pninak12

New member
כפפות

עדי, אני לא חושבת שאנשים נעלמו, זה גם לא אישיו של "דיבורים בפורום".... העניין של אותם פעילים בנושאים מסויימים פג. הם במקום אחר היום, ושם הם פועלים את פועלם. לבני הנוער יש הורים. עכשיו תורם. אני בהחלט קוראת להם להרים את הכפפה, ולנסות להניע את הפעילות לבני הנוער כמיטב יכולתם והבנתם. אני בטוחה שהם טובים לא פחות לטובת הנושא, ואפילו יותר! אם יצטרכו ממני רעיונות או משהו כזה, אשמח לסייע. אישית, אני מטפלת בשני נושאים חשובים לא פחות ברמה יישובית, וזה צורך ממני את כל מה שאני יכולה לתרום, (מקווה לראות אותם פועלים בזמן הקרוב....) זאת, מלבד התנדבויות "סטנדרטיות" כמו כל תושב (משא"ז, מעגל נשי, קצת בתנועת הנוער - לפי דרישה, אין לי כבר ילדים בתנועה, או בתיכון, או בצבא..........) וקצת ברמה ארצית.... בהצלחה! פנינה

ariel2008

New member
אני מחזקת את פנינה

אין לי עדיין ילדים בגיל ההתבגרות, אני מתמודדת עם חוסר פעילויות בצורן בגיל הרך- שזה נושא אחר. אבל, בתור מתבגרת שגדלה בכפ"ס - ונכון שזאת עיר ויש יותר תקציב ויותר פעילויות, אבל הייתי פעילה במועצת נוער עירונית והיינו מארגנים פעילויות לבני נוער -כפי שפנינה הציעה: ערבי סרטים במסכי ענק, הופעות למינהם ועוד. אני יודעת שאין מה להשוות בין עיר לצורן- אבל אני בהחלט מסכימה שאם ההורים יפעלו או אפילו תקום פה מועצת נוער יישובית (יש פה דבר כזה?) ותוכל לקבל מימון??? ואולי גם בלי זה - אם באמת ההורים יארגנו פעילויות יכול להיות יותר טוב. בסופו של דבר בני הנוער משועממים ובגלל זה הם בגני שעשועים ושותים ועושים שטויות. וכן, לא בטוח שהפעילויות ימנעו דברים אחרים - כי בסופו של דבר הם בני נוער- וכולנו היינו כאלו.... אני גם חושבת שרוב בני הנוער הם ילדים טובים (ממי שאני מכירה או מכירה את ההורים) אבל אין ספק שיש בצורן בעייה רצינית וקשה של הפעלה - לכל הגילאים ובעיקר למתבגרים!!! שיהיה בהצלחה!

pninak12

New member
עדי, סמדר, אריאל....

האם יש מישהי מכן שתרים את הכפפה? תקרא לכינוס הורים, גם לגיל הצעיר, ושימצאו פתרונות מאורגנים יותר לחודש שנותר מהקיץ??? חבל על כל יום שעובר, חבל על כל חשיפה לפעילות שלילית.... אפשר לצבור חוויות אחרות מתקופת הקיץ, אגב, אריאל, התשובות לכל השאלות שלך הן כן, אבל בלשון עבר היינו: היתה מועצת נוער, היה.... צר לי לשמוע שמפעלי הקיץ נסגרו עם מיעוט נרשמים, האם זה יכול להיות קשור למחיר של המפעלים? האם המפעלים סובסדו על ידי המועצה?

למעלה