נוער ליכוד

• פותח הנושא f10
  • פורסם בתאריך

f10

New member
נוער ליכוד

מה זה בעצם? ואיך בכלל מתפקדים לזה?...

Zack DA

New member
מהו נוער הליכוד

נוער הליכוד היא תנועת צעירי הליכוד (ברמה העקרונית גיל 18.5 ומטה). בנוער הליכוד אנו מפגינים, עושים ומראים נוכחות בשם תנועת הליכוד. יש גם, כמובן, הרצאות, מפגשים, טיולים ושאר פעילויות. אם אתה מעוניין, פנה לסניף הליכוד בעיר בה אתה גר.

לא בדיוק

נוער הליכוד זוהי תנועת נוער הליכוד. פשוט כך.
צעירי הליכוד זהו גוף אחר בליכוד שמורכב מכל המתפקדים בגיל 18-35 (דרך אגב, הם כן בחוקה...) האגף המרכז את הפעילות של הנוער נקרא "אגף נוער, צעירים, סטודנטים". לפניה לאגף אתה יכול גם להתקשר 03-6210609.

Zack DA

New member
../images/Emo52.gif, צודק. ואגב

ג´יימי הוא, כשאני חושב על זה, באמת האחראי על הצעירים בליכוד מה שעושה אותו אחראי לא רק על נוער הליכוד אלא גם על סטודנטים למשל, וברמה העקרונית לפי הפירוט שלך. תודה על התיקון !

ואני שואל

מהו הליכוד? מה המפלגה עושה? מה האידיאולגיה שלה והאם היא משקפת את דעת בוחרי הליכוד? כי לי נראה שהליכוד הוא בדיוק אותו הדבר כמו העבודה ששניהם בעצם מפלגות שלא תורמות. אשמח אם תענו לי -------------

Zack DA

New member
בועז היקר !

הבה ונבחן את שאלותיך לאט לאט...
ראשית נציין שהליכוד היא המפלגה הגדולה בארץ מבחינת מספר חבריה, ולכן מגוון הדעות הוא רחב וגם בתוך הליכוד יש ויכוחים רבים - דבר שמבחינתי רק מחזק את המפלגה בהיותה מגובשת ודמוקרטית. לגבי אידיאולוגיה כללית - אני מפנה אותך למצע הליכוד. הליכוד והעבודה: בסה"כ זו לא השוואה פשוטה, אך ברור כי מדובר בשתי מפלגות שונות לחלוטין. מאז כשלון אוסלו ותהליך ההתפכחות דומה היה כי יש התקרבות אידיאולוגית מסוימת בכל הנוגע לתפיסה המדינית של שתי המפלגות אך גם זה לא מדויק. ההבדל בין המפלגות אינו רק בתחום המדיני והבטחוני - אלא גם ברמת התפיסה הכלכלית (מפגש בין עקרון "היד הנעלמה" בשוק לבין סוציאליזם), חברתית וכיוצא באלו. מכיוון שאפשר להרחיב רבות בכל אחד מהנושאים הללו - אתה מוזמן לפתוח הודעה חדשה בפורום (כנושא חדש) המתמקדת בנושא ספציפי כלשהו מבין הנושאים הללו - ונוכל לקחת את הדיון לשם. בברכה, צחי

לצחי.

האידיאולוגיה של הליכוד רחוקה אלפי מונים ממה שבעצם הליכוד עושה בפועל והנה דוגמא: זאב ז´בוטינסקי "מקים" הליכוד בא בעצם מהבורגנות ושם דגש יותר על עבודה בתעשייה מאשר עבודה בחקלאות. והיום רוב בוחרי הליכוד הם אנשי המעמד הבינוני ומטה ושרובם עובדים בעבודות שתופסות חלק מהבורגנות. הייתי שמח להביא עוד פרטים אבל אני פשוט חייב לזוז. יום טוב ----------------------

Zack DA

New member
מסכים איתך

הליכוד ברח במקצת מהערכים הרוויזיוניסטים שאפיינו אותו בעבר. מבחינתי האישית הוא גם ברח שמאלה מדי במישור המפה הפוליטית. צחי

אז בגלל זה

צריך להפסיק לתת אמון בליכוד כי הוא מוביל אותנו (הימין) למשהו ש-99% מהליכודניקים לא רוצים! צריך להפסיק לחשוב שיום יבוא והליכוד יחזור להיות מה שהוא היה. צריך להתחיל לבחור במפלגה שהיא מספיק איתנית בדעתה שבמשך 13 שנות קיומה עדיין מאמינה באותו דבר! רק מולדת רק טרנספר!! ---------------

Zack DA

New member
זה הפתרון הקל

צריך, לעניות דעתי, להחזיר את הליכוד מבפנים לדרך הישר...

כך לדוגמא:

נניח מדינה כלשהיא. נקרא לה ישראל ונקרא לראש הממשלה שלה נניח אריק (פרי דימיוני) עכשיו יש לאריק דרך מעולה אבל לדאבונו היא לא מצליחה ואריק שלנו ממשיך לנסות ולנסות אבל עדיין לא נוחל הצלחה, המדינה על-הפנים ואריק ממשיך לנסות את אותה דרך עיקשת ואני שואל "לא עדיף דרך אחרת"??? לנסות משהו שלא נוסה? משהו חדש? במקום להמשיך באותה דרך שבעצם אף אחד מאיתנו לא יודע מהי.... יום טוב -----------

Zack DA

New member
זה יקח זמן

אם אתה חושב ששינוי קונספטואלי בליכוד הוא בר-השגה מהיום למחר, אתה טועה. בכל אופן, אני מודה, שהליכוד באמת ברח קצת שמאלה מבחינתי...

למעלה