נוער יקר שלנו

נוער יקר שלנו

לכל התושבים היקרים שלא מצליחים לישון טוב בלילה ובמיוחד ל מתחבא מאחורי הכתוב -מר bluearrow
כהורה לנוער נפלא ומתבגר אני חשה תסכול כעס ואכזבה רבה.
קודם כל השפה וההתיחסות בהודעות של חלק מהתושבים (ראה לעיל) לנוער היא ברמה נמוכה מאוד ומתחת לכל ביקורת. אל תדבר לילדים אחרים כמו שלא היית רוצה שידברו לילדיך שלך. לתשומת ליבך.

ההתיחסות של חלק מהתושבים ל"בעיית הנוער" היא חד צדדית . רואים רק את הצד שלהם.
לילדים הקטנים התעסוקה בישוב היא עצומה. מגוון הפעילויות עד השעה 19 רחב ומגוון ביותר. אזורי הפעילות של הילדים (גינה, גימבורי, מתנס, ספריה, מגרש וכד') נקיים ומתוחזקים. לא יעלה על הדעת לשים בחדר גימבורי מזרונים קרועים וציוד ישן ובלוי.

לבני הנוער הוקם מתחם החאן. בקצה המרוחק של הישוב הונח קראוון. כל ה"ציוד" (ספות קרועות וכד') נתרם ע"י תושבים. יש במקום משחקים. הנוער אוהב לבוא למקום. אבל- אי אפשר בלי תחזוקה שוטפת , כמו כל מקום פעילות אחר בישוב. המקום דורש ניקיון ותחזוקה והקצאת משאבים לריהוט סביר, תאורה, משחקים. יהלום וועדת הנוער הקימו משהו נפלא אולם בלי תחזוקה, המקום הופך למטרד וחבל. אף אחד לא מצפה מהורים לקטנים להשאר ולנקות ולתחזק את הגימבורי או את הגינה וכד'. כשמקום נראה מוזנח ההתיחסות אליו תהיה בהתאם.

במהלך השבוע הילדים עובדים קשה: שעות לימוד ארוכות, המון שעורים, חוגים, אימונים של 5-6 ימים בשבוע. הנוער צריך מקום להפגש, לדבר, להתרועע.
בהרבה ישובים יש מועדון נוער, מתחם חוקי ומסודר שמקיים פעילויות, מסיבות וכד'.

מבני ומחבריו שמעתי כי הם נרדפים ע"י תושבים ואפילו ע"י משטרה! באחד מימי השישי הם רצו והתחבאו בסמטה .
בחג האחרון נודע לנו כי תושב מרחוב היער איים על חברה מי"א במכות ובאגרופים !.
לחברה האלה אין איפה להיות. מכל מקום מגרשים אותם.
החברה האלה הם הילדים שלנו, שפעם היו קטנים ושיחקו בגינה, בג'ימבורי.
לכל גיל צרכים משלו. הנוער הוא חלק חשוב ובלתי נפרד מהתושבים בישוב.
בסה"כ מדובר בילדים טובים, תלמידים מצטיינים, שחקנים בליגה וכו'. לא מדובר בנוער ארחי פרחי. אבל צריך לתת להם מענה טוב ומכובד.
התיחסות אליהם כאל ואני מצטטת ממילותיו היפות של המוזכר לעיל מר bluearrow:
"תצאו לרחובות בלילה ופשוט תסלקו את הפוחלצים האלה חזרה למעורה בה הם חיים, נמאס לשמוע שאין להם תעסקוקה , מבחינתי שידפקו את הראש בקיר כל עוד זה לא הקיר שלי".
במקום לדבר ולתת "עצות להורות טובה" אתה ועוד תושבים כמוך מוזמנים לתת יד, להצטרף לסיירת הורים ולחשוב ולהציע רעיונות ומקום לפעילות.

ytzimer

New member
בתגובה לשרית -

שרית שלום,
אני מבין היטב את מצוקת בני הנוער, כולנו היינו בני נוער. אני סבור שהדרישות שלך הן "מעט מוגזמות". אין זה באחריות היישוב לדאוג לפנאי בשעות הלילה לבני הנוער!!. (לפאי כמות הפעילות של בני הנוער שאת מתארת מתקבל הרושם שמשאבים רבים מושקעים בהם)
הצרכים של בני נוער הם מגוונים וגם אם היה קם מועדון נוער הוא לא היה פותר את הבעיה, כי לא כולם היו באים אליו וחלקם היו מעדיפים להמשיך להסתובב. זה מה שקורה בהרבה מקומות בארץ (קוראים לזה בעיית חינוך)
לנו יש תינוק בבית, קם פעם או פעמיים בלילה, האם גם אני יכול לבקש מהועד פתרונות ? הבן הקטן שלי כתב בפתק בשבוע שעבר בביקור בכותל שהוא מבקש שיתקיים משחק בין מיאמי לאוקלאומה בכפר. האם גם בזה עליי לפנות לרונן ?
אנחנו לא סובלים מבעיות הרעש, בפעמים האחדות שסבלנו מרעש בשנה שעברה , פניתי בנימוס אל בני הנוער והם הפסיקו מיידית.
הייתי ממליץ לך להיות מעט יותר אמפתית לשכנים שמעלים מזה זמן בעיה רצינית מאוד. אולי תמליצי לבנך וחבריו להישאר בביתכם או בסמוך לו ואז אולי תביני חלק מהתושבים הסובלים.

יובל

בועזפ

New member
לשרית

לכל אחד בישוב יש בית מספיק גדול שבני הנוער הפרטיים וחבריהם יוכלו להיפגש בהם - במקום להיות "נרדפים" ברחובות על ידי שכנים אכזריים שרוצים לישון בשקט בביתם.

מועדון נוער ?

נכון מועדון נוער זה לא פתרון מושלם , אבל יתן מענה לחלק מהנוער, מקום לגיטימי להיות בו מבלי להיות מאוימים מצד שכנים ומצד שני מבלי להפריע.
כן, הישוב צריך לדאוג לנוער בשעות הלילה כי, מה לעשות, אלו השעות שלהם. גם חאן הנוער נפתח רק ב 11 בלילה עד 3-4 בבוקר.
הילדים עצמם יוזמים פעילויות בבתים אבל זה כנראה לא מספיק.
אם יש בעיה צריך לראות איך פותרים ולא איך מגרשים את הנוער. גם אני אמא ורוצה לישון בשקט בלילה כש הבן שלי בחוץ.
אנחנו גרים מול הגינה ושומעים היטב את הקולות הצחוקים והדיבורים. אני בהחלט מבינה את השכנים , אבל הנוער הוא חלק מהתושבים ואי אפשר להתעלם מהם או לגרש אותם בעזרת משטרה או שכנים כוחניים.

מה עם חיות המחמד הנפלאות שלנו?

שמבריחות גנבים ושומרות על הבית? הוועד לא דואג להם ואין מי שיטייל איתם ולכן אשמח לשחרר אותם בחצר ביתך כדי שיתאווררו קצת. אני מניחה שהקקי והנביחות לא יפריעו לך, נכון??

את באמת חושבת שאני וילדיי לא צריכים לישון בלילות כי הנוער ״הנפלא״ שלך צריך לפרוק עול מחוץ לבית ומתחת לחלון שלי?!? וכמו שניתן לראות מתגובות קודמות גם כשמעירים להם ואפילו כשהמשטרה באה הם לא עושים כלום באורחים וממשיכים להרעיש

trtb

New member
ברור שאת לא גרה בסמיכות למוקדי הרעש

מין הכתוב ניתן להבין בבירור שאת לא גרה בסמיכות למוקדי הרעש , לא חווה לילות ללא שינה עד השעות הקטנות של הלילה ולא כמו שחברינו אמר אני לא הייתי קורא לבני הנוער פוחלצים אלה פוחזים , נוער איכותי לא נמדד בכך שהוא משתתף בליגות אן בדברים דומים לכך , נוער איכותי נמדד בחינוך שלו, אנחנו כבר מספר שנים מלינים על הרעש ואף אחד מבני הנוער האיכותיים לא לקח זאת לתשומת ליבו וחמור מכך אף אחד מההורים של בני הנוער לא לקח זאת לתשומת ליבו, אתם הורים לנערים או נערות תשמרו אותם קרוב אליכם ואל תשחררו אותם בשעות הקטנות של הלילה לעשות ככל העולה על רוחם, בהמשך התנהגות זו תהפוך בחסותכם לנהיגה פרועה ברכבים אותם אתם נותנים וגם זה קורה בישוב, הישוב לא אמור לספק תעסוקה לאף אחד על זה אחראיים ההורים , הישוב יכול אולי לעזור, הרי לא יעלה על הדעת כפי שכבר נכתב שאם יש לי תינוק שמתעורר בלילה אני אבקש מהישוב לספק לו תעסוקה, חלק מאחריות הורית היא לשמור על הילדים וללמד אותם התחשבות בזולת. על כן אני יכול להבין את אלה שכותבים דברים חריפים בפורום כנגד אלה , כלו כל הקיצין, אנחנו רוצים לישון בשקט ולא להכנס לחרדות על אימת שמגיע חופש, שהורים בישוב הזה יתחילו לקחת אחריות לא רק על הסעות לליגות או לחוגים אלה גם על הנעשה בשעות הלילה הקטנות (וכן גם בישוב האיכותי שלנו יש אלכוהול, סמים ונהיגה פרועה) תעשו זאת לפני שיקרה בישוב משהו חריג.
ולנושא השוטר בשכר, גם לנו למרות שלא לכולם זה ידוע יש שוטר קהילתי שאמור לטפל בבעיות מסוג זה כל מה שצריך זה טיפה דלק מכיוון הועד, תבררו את הסוגיה הזו ויהיה נחמד אם הוא יגיע לפה לא רק על מנת להראות פרצופו באירועים קהילתיים , פרסמו את מספר הטלפון שלו על מנת שתושבים יוכלו להתקשר אליו ישירות ולקבל את המענה הנדרש.
אבל תזכרו בסופו של דבר הכל מתחיל מהחינוך בבית, אני מבטיח לכם שהילדים שמרעישים לא מגיעים ממשפחות שגרות ברחוב אהוד.... אלה מהרחובות הסמוכים בהם ההורים ישנים בשקט.

למעלה