נועה יקרה

ש פ ר ד

New member
נועה יקרה

יוזמה יפה אומר חלק בי.וחלק אחר מתקומם ועולה עת קורא את שאלות השולחות. כמי שמשיק לתחום שבו הגברת הנל עוסקת יודע שאין טיפול "אינסנטנט"{בטח לא דרך האינטרנט}בבעיות ככ קיומיות,נאורוגניות{ערכיות} או נפשיות מעין אלו. הלורדה רזיאל דמינו? האם בהפניה הזו של השאלות אנו חוטאים בהונאת דברים,בבחינת "לכל שאלה תשובה"? ומצד שני כמי שניתלה באילן גבוה בחייו לשיטת היידיגר ובובר יש יש משמעות בדיאלוג{ולעיתים הוא כל המשמעות} אשמח לקרוא את מהלך והתפתחות "העיניין" שבוע חדש. שפרד

גריפון

New member
אם יורשה לי לחלוק עליך, שפרד יקר...

אני בהחלט מאמין בטיפול קצר מועד. לא תמיד צריך לעשות את המסע הארוך פנימה ואחורה במנהרת הזמן. כשהבעיה ממוקדת, הרבה פעמים תספיק עצה אחת מדוייקת, או אפילו סתם מילת עידוד שתפגע בול במקום ובזמן הנכון. לפעמים תספיק אפילו פריקה אחת טובה לאפשר לבצע את הצעד הראשון להתחלה חדשה. הייתי מקצין אפילו ואומר: לעיתים רחוקות יש תועלת ממשית בטיפול ארוך טווח. מרביתנו יודעים היטב מה יאפשר לנו התנעה מחודשת: אנחנו יכולים לפחד מלעשות את זה, להעמיד פנים שאנחנו לא יודעים מה צריך לעשות, או מתנגדים לזה מכל סיבה שהיא - רק לא עושים... בוא נראה לאן זה הולך היום.

ש פ ר ד

New member
יורשה גם יורשה..

והרי כמי שחרט על דיגלו את הטיפול הלוגותרפי אין לי אלא להסכים לדבריך ואף לחזקם בהמון דוגמאות מעשיות אלא מהי? בסיס הדיאלוג ו"המילה הנכונה המזיזה" בכדי שיתכוונו צריכים תמיד(!!} את מבטו{שפת הגוף},אוזנו{פרסונה-פר סונה:"על פי הצליל}והפרוייקציה{הטלה}של המשיב שאם לא כן עוסקים אנו בציד אווזים באויר. וכמו שאתה יודע כשיורים על מטרה ב100 כדורים.. אחד עשוי לפגוע לכן אין בדבריי ספק בעיניין "משך הטיפול או העיצה"{אין מחלוקת ביננו} אלא במהות מימד המדיה שבו הוא נעשה. נראה. ש.

noa128

New member
שפרד יקר

היוזמה והאירוח כולו הם בעיניי חלק בלתי נפרד ממה שיש לפורום שלנו להציע - תמיכה. יודעים הכותבים הקוראים והשואלים ויודעת גם המומחית - שאין תשובותיה מהוות (וגם לא מתיימרות להוות) תחליף לטיפול. הדברים ייאמרו גם על ידה, אל חשש. לאירוח כאן מטרה אחרת. האורחת שלנו מציעה זוית ראייה שונה ממה שניתנת כאן בדרך כלל, זוית רחבה שדומה ברוחה לרוח הפורום - אך בשונה מנסיון החיים והתובנות שיש לכל אחד מאיתנו כיחידים להציע - נשענת על נסיון מעשי רב בטיפול, ומטרתה תמיכה כשלב ראשון - ונסיון לפרוץ מסגרת חשיבה קיימת בתקווה שתסייע לשואלים במצוקתם. ותודה על הערתך

ש פ ר ד

New member
טוב.אגב

מה זה המספר הזה 870 המתלווה להודעתך..? עושה רושם כמו מספר של דואר צבאי.. ואם נדייק,קצינת תש ביחידה סודית... בחיוך ש.

snopy1111

New member
טוב ענית לו...

טוב ענית לו בתגובתך, שכן המומחית רק מוסיפה לחמימות בפורום, ואילו היא הצליחה לחזק מישהו ולו לרגע, הרי זה נפלא....

למעלה