נוסעת לסלוניקי

pepo92

New member
נוסעת לסלוניקי

קודם כל תודה על התגובות ממש מחמם את הלב. בשבוע הבא אני נוסעת לצפון יוון ולסלוניקי, אני חייבת להיות שם, ולספוג אווירה של מקום הולדתם של הורי. אבא שלי לא זוכר את שם בית הכנסת. הוא זוכר את רחוב מקדוניה שם הוא התגורר עם הוריו פלומבה ומושון חנוכה. רחוב איטליה, בו למד בבית ספר אלשה ואת בית החולים הירש. רחוב ויניזלוס שם אביו שהיה קבלן בנין בנה בית מגורים שנקרא סטואה חנוכה. האם למישהו הפרטים הנ"ל אומרים משהו? אשמח לקבל טיפים על סלוניקי להעשרת מורשת הלאדינו. תודה לכולם רחליקה

Sarika

New member
יופי רחליקה, סעי לשלום ותחזרי בשלום

גם אני נסעתי לפני מספר שנים לסלוניקי, מקום הולדתם של הורי. התחנה הראשונה שלי היתה משרדי הקהילה היהודית, שם קבלתי מידע על האתרים היהודיים בעיר. בין היתר - על בית הכנסת של מונסטיר, על האנדרטה לניספי השואה, על המוזיאון היהודי ועוד... אני מצרפת פה קישור לאתר של הקהילה היהודית בסלוניקי שיסייע לך, יש בו גם כתובות של אתרים. מאחלת לך הנאה מלאה מביקורך המרגש.

eagl8

New member
לשריקה../images/Emo27.gif

מוצ'אס גרסייאס פור אל אתר דה יהדות סלוניקי. נוקה נו מה וינו אן אל טינו קה פואדה סר קה איי אנסינה דה אתר. מאמוסיוני מוצ'ו דה לובר -אי דה טאנטו אינפורמסיון. טנגו מוצ'אס ממוריאס דה סלוניק דה לאז ויש'יטאס.

eagl8

New member
לרחליקה../images/Emo140.gif../images/Emo27.gif

קמינוס בואנוס. קון אל נומברה דל דיו בואנוס איר אי בואנוס ויניר אני זוכרת "סטואה" בסלוניקי ברח' וניזלוס שקוראים לה "סטואה סאול SAUL שם למשפחה של הורי הייתה חנות. מתרגשת יחד איתך.

ש ח ר ש

New member
רחליקה גוזאטה תספרי לנו כשתחזרי גם

אני מאוד רוצה לנסוע לסלוניקי שורשי מצד אבי הם מסלוניקי

ש ח ר ש

New member
סמי התעוררת? בתור פוליס

היתה בדחן לא קטן אולי נשנה לך את השם חזרה?

SAMI RUSSO

New member
היידה סלמו קרקסטיקה

לא קל למשפחת קרקסטיקה. נווה צדק עדיין אינה אופנתית וברחובותיה מסתובבים טיפוסים מפוקפקים. בית המשפחה עצמו צר ודחוק. ואם לא די בכך, אבי המשפחה, סלמו, עבד שנים כסבל בנמל ת"א. אך משנסגר הנמל הוא נאלץ לנסוע כל יום עד אשדוד כדי להביא פרנסה לבני ביתו. אשתו, אלגרה, מציאותית ואסרטיבית, מחליטה שהגיע הזמן לעבור דירה, לצפון העיר הנחשב. כדי לבצע את הפרוייקט המורכב הזה נאלץ סלמו לשלם מחיר כבד, אך גם בצפון העיר החיים אינם פשוטים — מסתבר שחבלי הקליטה בארץ עדיין לא תמו... "סלמוניקו" יושב במשבצת סרטי הבורקס אך הוא בהחלט מן המוצלחים שבהם. עברו אמנם שלושים שנה מאז נוצר אך גם היום הוא עדיין נושא חן מסוים, אולי בזכות האיפיונים התמים של בני משפחת קרקסטיקה (ואל תחמיצו את דב נבון בתור בן הזקונים של המשפחה). ראובן בר יותם בנה את דמותו של סלמוניקו אחרי התבוננות ארוכה באביו ובני משפחתו יוצאי סלוניקי. המבט האוהב מעניק לסרט מרכז רגשי, נטול האירוניה המתנשאת של "סאלח שבתי". הרובד העלילתי עוסק בכל משברי הקליטה: שבירת התא המשפחתי, הטמעות הילדים בעולם הישראלי החדש והמתח שבין יוצאי עדות המזרח לאחיהם האשכנזים. סופה של העלילה כמובן מאחד את כולם במשפחה חדשה, מעורבת, שמשלבת את הטוב של כל העולמות.

רותי ב.

New member
נסיעה טובה שתהיה לך

כמו ששריקה כתבה במשרדי הקהילה היהודית ואולי גם במועדון של יהודי סלוניקי יוכלו לעזור לך אולי, גם אני הייתי שם לפני כמה שנים, אם כי הדגש היה על עיר אחרת ביוון, כך שבסלוניקי הייתי רק לזמן קצר יחסית. תהני וכשתחזרי ספרי איך היה

פלטונה

New member
סלוניקי שורשים

הרבה לא נשאר מסלוניקי אותם הכירו הורינו. אבי עלה לישראל בשנת 1922 חזר כדי להתחתן ושוב עלה בשנת 1930. בשנת 1970 לעת זקנתו חזר לבקר בעיר הולדתו סלוניקי. ושב מאוכזב. אני זוכר, שהוא סיפר לי עם עצב בעיניים "נו קדו נאדה נו קדו נאדה" על שמות הרחובות שהיו גם בעברית, נשאר רחוב אחד על שם הרב מזרחי? כמובן שהגטו ע"י תחנת הרכבת הישנה איננו, ובכלל אני יכול לומר על היוונים מה ששמעתי בבית. " ארמאטאדוס קה לוס וייג'ה" אהבה גדולה לא רכשנו להם. באופן אישי ביקרתי בהרבה מקומות להוציא את גרמניה פולין ויוון, שם נספו רבים מבני משפחתי.

אסטרלו

New member
קאמינוס בואנוס דה לצ'ה אי

מייל רחליקה.אני משוכנעת שיהיה לך מרגש ומעניין. אני עוד חולמת על טיול שורשים באיזמיר עם הורי. מקווה להגשים

למעלה