טוב שם משמן טוב
טוב שם.. משמן.. - חקר האמת 09:44 | 07/09 טוב שם משמן טוב, זו מציאות! למרות זאת מוצא המדרש לכתוב פסוק זה על חור שהלך נגד הזרם, התנגד בגלוי לעגל ונהרג ע"י הקהל. ואל יבוש מפני המלעיגים עליו בעבודת הבורא זו ההלכה הראשונה בשו"ע.. ישנם דברים שהם סטיגמות שאסור לנו לנהוג לפיהם כשאנו יודעים שזה לא טוב לנו.. כמו בבחירת ישיבה, אישה וכדו´.. אבל לדוגמה רשיון.. אם מישהי יכולה לומר שכלפי שמיא היא עושה את הדבר הנכון, שזה מה שאלוקים דורש ממנה שתעשה ולא תתייחס לסטיגמה.. אבל מי שלא יכולה לומר זאת שלא תעשה! זה המבט שלי כלפי צה"ל, זה המבט שלי כלפי לימודים אקדמיים במכללה.. וזה המבט שלי לגבי כל דבר בחיים.. תקנו אותי אם אני טועה! בואו נעמיק - חקר האמת 01:17 | 08/09 בחור כיום יוצא לעבוד, הוא מיד רואה את עצמו בחוץ.. ואני הקטן שואל; מדוע? הרמב"ם פוסק שחובת תלמוד תורה היא קביעות זמן בבוקר ובערב.. האם מי שעובד אינו יכול לקיים זאת ולהיות לכתחילה? הלל, ר´ יוחנן.. והרבה מן התנאים, האמוראים, ראשונים ואחרונים עבדו.. החפץ חיים עבד בחנות אם אשתו.. האם כל אלו אינם לכתחילה? מדוע בחור שמבין שטוב לו והוא צריך לצאת לעבוד מרגיש בדיעבד? ומה אתם אומרים על המילים היפות או שאני הכי טוב או שאני הכי רע.. האם אלו לא המילים הכי הרסניות ולא נכונות שקימות עלי אדמות? מותר לעבוד.. מצווה לעבוד.. אין שום חובה ללמוד כל היום.. מדוע מי שאינו פרפקט מבחינת הסטיגמה הישיבתית נכנע לסטיגמה, מרים ידיים ומכניס לעצמו לראש שאינו לכתחילה? זהו הרי המיתוס השקרי הגדול ביותר.. ???