נוסטלגיה במיטבה

נוסטלגיה במיטבה

הוזמנתי ליחידת המילואים שלי לטקס קבלת תעודת פטור משירות מילואים. המפגש אתמול עם חברים לחוויות ולהרפתקאות מהשירות (שהיה מיוחד במינו) היה מרגש ביותר. אחרי הטקס וקבלת התעודות פנה אלינו מי שמפקד היום על המדור בו הייתי והזמין אותנו לסיור במדור. שנראה איך הוא נראה היום. כמעט ולא היה הבדל מהותי. אותו ציוד כמעט, אותו בלגן, אותם ריחות, כמעט אותם פוסטרים על הקירות. הם ריכזו חומר ישן בקלסרי נוסטלגיה. מצאתי שם מסמך בכתב ידי (זיהיתי את הכתב מיד), ועוד מסמכים שהחזירו את כולנו לאותה תקופה, עם החוויה של יציאות לשטח, אילתורים כשהיה חסר משהו, איך "חינכנו" אנשים קשים במיוחד. היה מרגש.

אטיוד5

Active member
אותי שכחו בברדק

אני עדיין חייל מילואים. גיל 52. מה אכפת לי, ממילא לא קוראים לי.

גל-עמית

New member
פטור משירות מילואים.....

אני "פוטרתי" (מלשון: פטור ולא פיטורים...).....לפני כ- 11 שנים.... צעיר? אולי...אבל היחידה שלנו "הזדקנה"...ואחרי 2 נסיונות די כושלים "להצעיר" אותה, הוחלט לפרקה לחלוטין.... כמו ביחידות שדה (לשון מליצית ל"קרביים", "עכברי שדה", "מורעלים"..וכד´) לא עשו לנו "טקס" (כמו ביח´ של חי"א או ח"ים)... שלחו לנו צו, זמנו אותנו למשרדים ה"עורפיים" של היח´ עם בנות הזוג, היו כוסות פלסטיק, שתייה מהשק"ם המקומי כולל מצופים וכד´, נתנו לנו את התעודה הירוקה ואת "מגילת הקלף" "לחיים" וזהו..... בנות הזוג, התרגשו יותר מאתנו.....

למעלה