נונסאי ישראלי

בוני999

New member
נונסאי ישראלי

שלום לכם, אני מתכננת כרגע גן והייתי רוצה להכניס בן עצי בונסאי ישראלים. מעבר לזית זהוא מאד פופולארי אני תוהה לגבי עצים שיש להם עלה גדול יותר - תאנה, שקמה, וכו'. האם יש גידול מסחרי של העצים הנ"ל כבונסאי? האם יש בונסאי של תפוז (מסוג קלמונדין למשל?) או של חרוב, אלה, אלום וכו'? כמו כן, האם ניתן להזמין עצים מסויימים, או לקנות בונסאי מוכן מחובבים? אשמח לשמוע מכם, תודה, איילת

סן תאי

New member
שלום איילת

עצי בונסאי בעלי עלווה גדולה כגון תאנה קשה יהיה למצוא אם בכלל, מטבע הדברים אנשי בונסאי מעדיפים לעשות שימוש בזנים בעלי עלווה קטנה יחסית: זית, אלון, חרוב, אלת המסטיק. אם אני מבין אותך נכון בין השורות, את מעוניינת בעצים מעוצבים לשתילה בקרקע ולא בעצי בונסאי שבהגדרה שתולים בעציצים ייעודיים לאמנות הבונסאי. בקישורי הפורום תוכלי למצוא מידע אודות גורמים מסחריים בתחום הבונסאי שייתכן ויוכלו לעזור לך. בהצלחה.

בוני999

New member
תודה על האינפורמציה

ובכל מקרה תודה על ההפנייה. לגבי עניין עציצים/קרקע - זה בהחלט פתוח לכל הכיוונים. אני זוכרת שלפני כ 6 שנים פגשתי במגדל בונסאי שסיפר לי כי הוא לוקח חלקי עץ, גם כאלו שממש על סף מוות, ומשרה אותם לתקופה בתוך הורמון צמיחה, ואז התוצאה המתקבלת מזכירה מאד בונסאי ותיק. באותו אוסף ראיתי גם עצי תאנה ושקמה, ועל כן תהיתי אם יש הד נוסף לגרסה הזו של בונסאי? תודה, איילת

למעלה