נולד לרזות

נולד לרזות../images/Emo54.gif

אני אכתוב לפעמים על כתבות של מחול בעיתונים. בטדי הפקות חמים על דוד דביר שהעליב מתמודדת ב"נולד לרקוד" בגלל משקל גופה. השופט חסר הטאקט נקרא לשיחת הבהרה "רגע לפני העפתו",והתוכנית תצא במסע הסברה נגד האנורקסיה בקרב רקדנים. דוד דביר כבר הוכיח שהוא מסתובב במחוזותינו ללא טאקט של ממש,אבל עם פה גדול במיוחד. התבטאויותיו במהלך שתי העונות הראשונות של "נולד לרקוד" כבר הנפיקו שעות עבודה נוספות לאנשי הרשות השנייה.הפעם,בעונה השלישית,דביר החליט להרחיב את מנעד העקיצות כלפי המתמודדים ונגע בסוגיה רגישה:משקלן של הרקדניות. אבל שלא כמו בשתי העונות הקודמות,הפעם דביר לא מקבל גיבוי מההפקה,מהמנחה צביקה הדר או מהשופטים האחרים. דביר נקרא באחרונה לשיחת הבהרה עם אנשי טדי הפקות("רגע לפני העפתו",מאשרים בחברה) ,וממנה ייצא גם מסע הסברה שתחדיר התוכנית בעניין המלחמה ברזון המוגזם ובאנורקסיה. הטריגר לסערה הנוכחית היה ויכוח שהתעורר בין השופטים אונה הולברוק ומיכל אמדורסקי,שהתעמתו עם דביר בנושא משקל,דיאטה ומראה גוף של רקדנים. הכל החל כשנבחנת בת 25 מראשון לציון ספגה ביקורת מדביר על מבנה ומשקל גופה."יש פה מראה?" שאל דביר בסרקסטיות. בהמשך הביע פליאה על כך שהמתמודדת "העזה" ללבוש טייטס. בתום האודישן, לצד מחמאות על ביצועי הריקוד שלה,המליץ למתמודדת לרדת במשקל ולצמצם היקפים. דברי דביר מקבלים משמעות נוספת אחרי שבשבוע שעבר מתה הדוגמנית אילנית אלמליח (34) ממחל האנורקסיה ,כששקלה 22 ק"ג בלבד. לאמדורסקי ("הוא לא מבין שום דבר") והולברוק כל זה הספיק. "בגללך היא וצופות שיצפו בתוכנית הזו יפסיקו לאכול", הטיחה הולברוק בדביר. "בטח תלמידות שלך סופגות ביקורת דומה וגם לא אוכלות בגללך. בשונה משנות ה-70, יש סוגים שונים של דוגמניות ורקדניות, וכולם כבר מבינים שאת לא צריכה להיות שדופה (??) על מנת להיות רקדנית טובה או דוגמנית מצליחה". טמירה ירדני,מבעלי טדי הפקות,מסרה בתגובה:"ההפקה לא אהבה את ההתבטאות של דביר,ואכן דיברנו בעניין. הגענו למסקנה שאנחנו צריכים לעשות מעשה,ובאמת להראות שהסיפור של צמצום היקפים הוא לא אקסיומה של היכולת לרקוד.המטרה שלנו היא להסביר לכל המועמדים שהגוף שלהם הוא לא מה שימנע מהם לרקוד. אנחנו מתכוונים לשלוח צוותי צילום שיראו רקדנים מוכשרים ומוצלחים גם ללא היקפים צרים. לגבי דביר,אני יכולה להבטיח שלא ניתן יד להתבטאויות כאלה בעתיד ולקונספט כזה". דוד דביר מסר בתגובה:"אין לי כל כוונה להפעיל לחץ על רקדנים ורקדניות לפגוע בבריאות שלהן. ההפך הוא הנכון. חשוב לי שרקדנים בתחילת דרכם ישמרו על עצמם על ידי תזונה בריאה ופעילות פיזית נכונה". מתוך העיתון-24 שעות,ידיעות אחרונות-מהיום. לדעתי באמת יש הרבה לחץ דל רקדניות לרזות ולשמור על גזרה דקה,אבל לא צריכים להיות במידה 36 כדאי לרקוד.

piroet

New member
יש את זה באתר של קשת :

http://www.keshet-tv.com/borndancer/Item.aspx?itemid=121688

Miss Pointe

New member
גועל נפש של בנאדם.

אני ממש שמחה\גאה בשופטים ובצוות שלא נתנו לא גב הפעם והתווכחו איתו כמו שצריך.

vashla

New member
ראיתי הרגע את הקטע- והיא מדהימה!!!

מ - ד - ה - י - מ - ה ! ! ! ! ! ! ! !
כל כך חזקה וגמישה וראו את הריקוד ממש בא מתוכה, היא ממש התחברה לזה, ראו את זה עליה, היא רקדה כל כך יפה! גם התנועות שלה היו מקוריות ויפות! ממש מיוחדות! וחבל שהיום, במאה ה21 עדיין כמה שהתקדמנו, התפיסות המיושנות האלו נשארו תקועות, שאיך שרואין בן אדם יש שופטים לפי מראה. היא דוגמה קלאסית והיא רק מחזקת את העובדה שריקוד בה מבפנים, מהנפש. אין ספק שנתונים פיזיים משפיעים, אבל הם בהחלט הופכים למזעריים כשרואים אש כזאת כמו שהיא רקדה. היא פשוט הדהימה אותי.

נכון!!../images/Emo54.gif

וואי היא כל כך טובה!! אם ואני מאוד מקווה שהיא תיהיה בתוכנית אני אצביעה לה כל הזמן,היא ממש טובה,והיא בכלל לא שמנה! ועוד הטלוויזיה מוסיפה עוד כמה קילוגרמים,והגוף שלה בסדר גמור...

Red Hair Woman

New member
גם אני מסכימה../images/Emo45.gif!!

היא כ"כ צריכה להיות בנבחרת... זהו.אין מה להוסיף יותר..פשוט סיכמת הכל ריקוד זה מהנשמה..

talupa

New member
צודקת לגמרי

ותודה רבה שרשמת את זה פה! המון בנות שרוקדות חושבות שהן צריכות להיות רזות כמו אני לא יודעת מה וזה ממש לא נכון! הדבר הראשון שחשוב זה האהבה לריקוד! דרך אגב- צריך תמיד לזכור שלאנורקסיות נאכלים השרירים ולכן רקדנית לא יכולה להיות רזה! היא חייבת שרירים! אבירלוש- תודה רבה רבה שאת רושמת את הדברים האלו כאן
וסליחה על החפירה- פשוט כשראיתי את מה שדוד אמר קפץ לי הפיוז...

dancer111

New member
מדהימה!

אוקיי.. אני חושבת שהיא פשוש מהממת והיא בהחלט אחת מהטובות ומהמוכשרות בתכנית.. מצד שני, אני לא לגמרי לא מסכימה עם דוד דביר. נכון שהוא היה רשע, חסר טקט ופוגע, והוא יכל גם לדבר איתה בעדינות אחרי התכנית או משהו אבל יש משהו בדבריו. היא בעצמה אמרה שהמשקל שלה הוא מכשול.. חס וחלילה אני לא בעד אנורקסיה וכאלו.. אבל בהחלט לא יזיק לרדת כמה ק"ג מיותרים בכדי לעזור גם לה. היא לא צריכה להפסיק לאכול, אבל להתחיל לאכול נכון בהחלט לא יזיק. אני ממש ממש ממש לא מתכוונת לפגוע, או שיבינו אותי לא נכון.. אני לא חושבת שרקדניות חייבות להיות דקיקות אבל אל תשכחו שגם יש ריקודי זוגות בתכנית וכל מיני הרמות וזה יהווה מכשול עבורה ועבור בן-זוגה. בכל מקרה אני חושבת שהיא פשוט מדהימה והיא אחת מהפייבוריטיות שלי.. אם לא הפייבוריטית שלי!

הוא כ"כ חסר טאקט.

בשביל הפרוטוקול.. אני נכנסתי למחלה הזאת בגלל המורה שלי לבלט. אני מתה עליה, אבל אני מקווה שהיא יודעת מה היא עשתה לי.

למעלה