נוטריה ? לוטרה ?

ניגונים

New member
נוטריה ? לוטרה ?

פעם היה פה ווייכוח על לוטרות ונוטריות מה זה נראה לכם ? מצטער על האיכות..

naja

New member
פליטי תרבות.

אני משער שזה צולם בקצה של פארק הירקון, לכיוון המימדיון. יש שם אוכלוסיה של אווזי בית וברוזים שונים(ברברים ובני כילאיים ממה שזכור לי).

gaichuk

New member
נוטריה.

גם עם תמונה מטושטשת אפשר לראות את הזנב הדק והצורה ה'עכברית'. ללוטרה יש זנב רחב וגוף מאורך ו'סמורי'. ואפרופו לוטרות,כמה ראו לוטרה בטבע כאן בישראל? הברווזים נראים לי כמו מולרדים. עושים הרבה רעש אבל פחות נזק מהנוטריות... באמת מחנה פליטים...

aquila1

New member
לוטרות בשמורת החולה

מצורפת תמונה של לוטרות בשמורת החולה צולם בפברואר 2004 (צולם יחד אם עמיחי שחוקר את הלוטרות).במהלך ליל שבת- ראשון הלכתי לבדוק את מצב הלוטרות"שלי" באזור הירדן ההררי , לא ראיתי אך שמעתי לפחות 2 פרטים,למי מאתכם שרוצה להשקיע בתצפית בלוטרות המקום הטוב ביותר לכך הוא כנראה פארק הירדן ,יש לחכות ערים ולהאזין לקולות הלוטרות(משהו בין צרחה לשריקה או ציוץ גבוה).אוכלוסיה יפה נוספת נמצאת במקורות הירדן ולאורכו לפחות עד עמק בית שאן(2 לוטרות ירויות שנמצאו השנה) עוד אוכלוסיה נמצאת במאגרי הגולן כשנחלי הגולן מהווים פרוזדור אך כנראה לא בית גידול לכל השנה.ישנה תצפית על לוטרה בים תיכון מלפני כשנתיים כנראה פרט שעבר בין נחלי החוף,אוכלוסיה זו בסכנה הגדולה ביותר ומספר הפרטים קטן ביותר.

dubaf

New member
לוטרה בברכת מעגן מיכאל

ראיתי בשנה שעברה....לא הספקתי לצלם כי חצתה את הדרך במהירות, אבל לא רחוק ממני.

שבט2

New member
צפיתי בלוטרה שוחה בירדן כמו

מאומה לא קרה סיימתי ריצה והתיישבתי לנוח - אחה"צ אביבי אחד, בקטע שבין גשר "החמישה" לגשר "הפקק" ואת השקט חתך רק שובל המים כשהלוטרה -ששחתה לאורך הירדן ככה באמצעו עם כיוון הזרימה- הותירה אחריה. היא הייתה מאד ממוקדת ושחתה ממש יפה. :) ובחצר ביתי הקודם (שהיה לא רחוק משמודה), חיה לה משפחת נוטריות (שפניהן אינן מתוקות כשל הלוטרה) א שר בנתה לה מאורה (אולי אני גרתי בחצרה?) ולא הפריע להם כלל כשאני משקה את הגינה השכם בבוקר - להתבונן בי :)

gaichuk

New member
גם אני ראיתי באותו איזור

פעמיים בתקופת הקיץ. פעם ראשונה לפני כארבע שנים ופעם שניה לפני שנה. בשני המקרים זה היה אחה"צ. בפעם הראשונה זה היה בגשר גדות (הפקק) וכשסיפרתי לחברים הסתכלו עלי כמו על משוגע,ניסו לתקן אותי שזו נוטריה ובקיצור,לא האמינו לי... בשנה שעברה ראיתי פרט נוסף ליד "צומת גן עדן" (נקודת החיבור של תעלת הניקוז מאגמון החולה לירדן) ונראה היה שהיא רודפת אחרי משהו במים. הפעם לא היה לי ספק מאחר וראיתי את הכתם הבהיר מקדימה והצואר המאורך כשהסתכלה מסביב. לגבי הנוטריות ,אין ספק שממזמן הם כבר לא חוששות (אם כי נזהרות) מבני האדם. הגורים בכלל נראים כאילו העולם שלהם ורוד וחסר דאגות. כל יציאה לדיג אני רואה אחד או שניים ולפעמים הן גם עולות לידי וגונבות לי תירס מהקופסא כשאני מתרחק מנקודת הישיבה. כמויות החורים שהן עושות בגדות הירדן בטוח משפיעות על המבנה בשלב מסוים והנישנושים של הגידולי שדה גם מפריעים לפי מה שהבנתי מאחד הרכזי גד"ש באיזור. אני מתאר לעצמי שמישהו חשב שהן חמודות ונראות טוב בנוף ולא יצאו עליהם במלחמת חורמה. גם הגרבילים נראים נחמדים...

aquila1

New member
הצבעים במקור

צולם כ10 דקות לפני חשכה במצלמת וידאו דיגיטלית,צמצם 1.4 מהירות צמצם 1.6 .

קישור מעניין מ'קמפוס טבע'

"הצטרפו למחקר על הלוטרה (Lutra lutra) בישראל" זו כותרת הדף באתר קמפוס טבע. (הקישור מצורף) יש שם גם טבלה משווה בין לוטרה ובע"ח דומים, כולל נוטריה! מעניין מה אפשר למצוא באינטרנט, ואפילו בעברית... אני מצרף תמונה של נוטריה שצילמתי (דרך טלסקופ) לפני כחודשיים בשמורת החולה.

dubaf

New member
איזה השוואה?

מה יש להשוות בין מכרסם צימחוני (הנוטריה) לבין טורף חצי-ימי (הלוטרה)?

dvoranit

New member
תודה על הקישור.../images/Emo42.gif

תמיד התבלבלתי בין השלושה. סוף סוף גם אני אדע להבחין ביניהם.

שאלה

בטופס של שליחת התצפית באתר אפשר לבחור בין צעיר\בוגר\זכר\נקבה. מישהו יודע איך מבדילים? אגב גם אני ראיתי לוטרה פעם אחת, בעמק החולה. לא הספקתי לצלם, היא הייתה נורא מהירה.

למעלה