נוזל קירור.

Fengluzon

New member
נוזל קירור.

בשיטוטי באינטרנט נתקלתי במוצר הבא: liquid intelligence 115 mx
האם מישהו התנסה בו?
על פניו וממעט ביקורות שקראתי מדובר במוצר מעניין. (אני לא מדבר על העובדה שלפעמים יש לשנות את הפקק שיעמוס בלחצים גבוהים יותר כמו 1.8).
https://vimeo.com/81444246
מה דעתכם?

enigo

New member
יכול להיות שהמוצר נהדר - אבל הסרטון הזה הוא אחיזת עיניים

אין קשר בין טמ' רתיחה ליעילות של החומר כנוזל קירור.

Fengluzon

New member
מדוע לא? המטרה היתה להציג במידה מסויימת

את התנהגות החומר בטמפרטורה גבוהה.
אני אציג כאן מספר שאלות שאיני מבין בהן:
מה קורה למים ברדיאטורים כאשר המנוע מתחמם? בדר"כ לאופנועים בעלי מיכל עיבוי, המים עוברים למיכל ואף במקרים קיצוניים יוצאים החוצה ובאופנועים ללא מיכל, המים פורצים החוצה דרך הפקק.
מדוע המים פורצים החוצה? האם זה לא כתוצאה מלחץ שנוצר במערכת וזאת בשל בישול הנוזלים?
האם במידה והנוזל אכן מקיים את הבטחתו, המים לא מתבשלים ובכך לא נוצר הלחץ?
שוב, הכל שאלות שאין לי בהן ממש הבנה ואשמח להחכים.

enigo

New member
בא נחשוב רגע מה יקרה אם במערכת הקירור יהיה נוזל

עם טמ' רתיחה של 200 מעלות - לא יהיו אדים, אבל המנוע יהרס.
מעבר לזה, אם לשני נוזלים יש טמ' זהה, אבל תכולת חום שונה מאוד, יכולת הקירור שלהם תהיה שונה מאוד.
לכן טמ' הרתיחה בפני עצמה חסרת משמעות, או כמעט חסרת משמעות.

המחשמל 64

New member
מנהל
אם אני מבין נכון את דבריו של אניגו אזי נוזל הקירור במערכת

נאמר ב WRF שלך היעודי לכלי אמור לעמוד בטמפ' מוגדרת עד רתיחה.
שיש רתיחה יש שחרור עם עיבוי או בלי עיבוי דרך הפקק שאמור לעמוד בלחץ X.
הנוזל שנראה הוא אם אני מבין נכון כמו "תכמון" למערכת הקירור משמע נותן לך דלתא טמפ'
גבוה יותר עד רתיחה וגם כפועל יוצא עד יציאה מהפקק ברדיאטור.
אבל "עליה וקוץ בה" כלומר אתה מגדיל חלון מצד אחד בהיבט נשימה של הרתיחה אבל גורם נזק מצד שני
למכלולי מנוע נאמר ראש המנוע כי הוא לא אמור לעמוד בטמפ' הללו.
אם רוצים להגיל את מרווח הנשימה ,בהיבט חום מנוע אז מה שצריך לעשות הוא להוסיף ונטה יעודית להבנתי.
כמובן ,אם הבנתי נכון....

shayph

New member
יש שסתום בפקק בשביל לווסת את הלחץ במערכת

בדומה למה שקורה בסיר לחץ לבישול.

כמו שאניגו אמר זה שלנוזל נקודת רתיחה גבוהה יותר משמעותית לא עוזר בהכרח מכיוון שלמנוע יש טמפרטופרת עבודה "אידיאלית" שבה הוא צריך לעבוד.

אם שמת את יחס נוזל קירור / מים שהיצרן ממליץ ועדיין יש לך בעיות של התחממות נוזל הקרור (בהנחה ואתה לא מבצע רכיבה מאוד איטית באקלים חם)

הבעיה ככל הנראה במנוע ולשים נוזל קירור עם נקודת רתיחה גבוהה יותר למעשה מתעלמת מהבעיה האמיתית.

מקרה דומה היה בעבר עם הפקקים של קי טי אמ, שחלק מהאנשים נתקלו בבעיה שהנוזל היה פורץ והפתרון שחלקם עשה היה להחליף פקק

שלמעשה המנוע עדיין התחמם אבל פשוט לא פרצו המים, זה מה שנקרא להתעלם מהבעיה.

shayph

New member
בנוסף , הפתרון לנוזל קירור שרותח..

הוא בכיוון אחר כגון הגדלת שטח הראדיאטור , התקנת מאוורר או שינויים במנוע (שאין לי הבנה בהם).

בזמנו ראיתי סירטון על קבוצת המירוצים של KTM , אחת הבעיות שהם נתקלנו כאשר התחילו להתחרות בארה"ב הייתה התחממות של המנועים

מכיוון שחלק גדול מהפיתוח שלכם מכוון לשוק האירופאי שבו המזג אוויר קריר יותר מארה"ב.

לא זוכר אם ציינו כיצד פתרו זאת (בטח על ידי הגדלת הרדיאטורים) אך לצורך הנושא אם היו משתמשים בנוזל קירור עם נקודת רתיחה גבוהה יותר

המנוע עדיין היה מתחמם והנוזל לא היה פורץ. עדיין המערכת לא הייתה עובדת כמו שהייתה צריכה

DRZיוגי

New member
כמו שנאמר מה שקובע את נקודת הרתיחה

הוא הלחץ במערכת כול עוד הפקק לא נפתח הנוזל לא ירתח .מרבית מערכות הקירור יעמדו בלחץ של 1.4 AT ,מעבר לזה יתפוצץ צינור או רדיאטור.מה שחשוב בנוזל הקירור הוא יכולת הסעת/פינוי החום מהמנוע ולשם כך רצוי שריכוז מים יהיה לפחות 50% מהנוזל,כל שאר התוספים תפקידם למנוע קיפאון,קוויטציה קורוזיה והקצפה.

למעלה