נוזל קירור שוב נעלם לאחר שיפוץ ראש מנוע

Anonimit84

New member
נוזל קירור שוב נעלם לאחר שיפוץ ראש מנוע

לום לכולם,

יש לי אופל קורסה שנת 2000 נפח מנוע 1400. מחירון 11,000 ש"ח.
לפני 3 חודשים ו-6 ימים ביצעו בראש מנוע של המכונית שלי שיפוץ, עקב העלמות נוזל קירור. (במוסך מורשה, לא מוסך של היבואן).
עלות השיפוץ עלתה 4200 ש"ח.
קיבלתי אחריות ל-3 חודשים.
עכשיו פתחתי את מכסה המנוע ונשאר לי סנטימטר נוזל קירור במיכל העיבוי. זאת בדיוק אותה הבעיה כמו לפני שיפוץ הראש.
ובסה"כ נסעתי עם האוטו 530 ק"מ מאז השיפוץ.
לא נסעתי כמעט באוטו מפני שרוב הנסיעות שלי מאוד ארוכות ופחדתי להיתקע איתו. ולכן נסעתי איתו רק מרחקים קצרצרים.
חשוב לציין, שהאוטו לא עבר שום אירוע התחממות מאז התיקון. אני כל הזמן עם העיניים על מד הטמפ'.
מה אעשה אם המוסך יגיד לי שהאחריות עברה בשבוע ואני שוב צריכה לשלם על שיפוץ או בכלל להחליף מנוע?
האם זכותו של בעל המוסך לחייב אותי שוב בתשלום עבור תיקון או עבור בדיקה?

תודה

את ברצינות מתכוונת לחזור לאותו המוסך?

גבו ממך סכום הזוי (כתבת שזה לא מרכזי - במוסך רגיל היו צריכים לקחת חצי מהסכום הנ"ל).
הבעיה לא נפתרה.
ואת רוצה ללכת לשם שוב שימציאו לך עוד תיקון כמו החלפת מנוע?
סדק בראש זה רק אחת הסיבות האפשריות להעלמות המים.אבל יש עוד כמה.
האם נבדקה מערכת הקירור?האם הוחלפו צנורות כלשהם או מחברים?
כנראה שהנוכלים במוסך הזה הלכו על האופציה הכי יקרה (הכי רווחית בשבילם) - "שפצו" לך את הראש סתם.

Anonimit84

New member
תודה על התגובה... ובהמשך להודעתך....

אני יודעת שהם לא תיקנו סתם את ראש המנוע כי כל השמן היה עם טחינה והפקק שדרכו ממלאים שמן היה עם קצף לבן ומהאגזוז נפלט עשן כבד בצבע לבן.
גם אני חשבתי שהמחיר בלתי סביר, אבל לא היתה לי ברירה. לא היה לי כח לקחת עוד גרר ולא ידעתי על איזה מוסך אפול שוב.
האמת הבעיה התחילה אחרי שמוסך אחר השאיר לי מסיבה לא ברורה את פקק מיכל העיבוי פתוח במשך דקות ארוכות בזמן שהמנוע עובד ואז נוזל הקירור (המון נוזל קירור) התפרץ החוצה ממיכל העיבוי, שהיה כאמור בלי פקק. כל הבעיה אז היתה פיוז שרוף והם ישר עלו על הבעיה, אז לא הבנתי למה השאירו את פקק מיכל העיבוי פתוח.
אחרי שבועיים הכנסתי את האוטו לתיקון מזגן ואז אחרי שתיקנו לי את המזגן גם אמרו לי שצריך להחליף מיכל עיבוי ואח"כ שגם צריך להחליף רדיאטור ואח"כ שצריך להחליף גם מותחני רצועות. ומאז ורק מאז החלה הבעיה של היעלמות נוזל קירור.
מאז נכנסתי אליהם 6 פעמים עם אותה הבעיה של העלמות נוזל קירור, והם התחמקו ממני ואמרו לי שאין שום בעיה במערכת הקירור ושכל פעם שנעלם נוזל קירור שאעצור בצד ואמלא מים, ומנהל המוסך צעק שאלך למוסך אחר. וכך המשכתי לנסוע, כל הזמן דאגתי למלא עוד ועוד ועוד נוזל קירור, עד שעלה מהאוטו עשן לבן והלכתי לבצע את שיפוץ הראש במוסך הנוכחי (המנוע לא התחמם).
אני לא חושבת שהמוסך הנוכחי ביצע בדיקה למערכת הקירור, אבל המוסך הקודם שגרם לנזק טען שכן. כל פעם שבאתי למוסך הקודם, הם חיברו לי את מיכל העיבוי למד לחץ ואמרו שאין נזילה, מילאו לי נוזל קירור ושלחו אותי הביתה.
בקיצור, בשנה אחת הוצאתי כ-10,000 ש"ח על אוטו שהמחירון שלו 11,000 ש"ח ועוד היד נטויה.

טוב,נתחיל מהסוף.

לרכב בגיל כזה כמובן שיהיו הוצאות על תיקוני בלאי טבעי - כמו החלפת רדיאטור או מכל עיבוי (אורך חיים שלהם מוגבל).
כנ"ל הצנרת - לפני כשנתיים החלפתי כמעט את כל הצנרת ,כמו אצלך היה אבדן מים ולא מצאו נזילה בבידקת לחץ.אבל עובדה - בסוף מצאו את הנזילות והוחלף כל מה שצריך.היום - חמסה חמסה - אין שום אבדן מים.הכל פיקס.
לפני שהופיעה "טחינה" - עשו לך טיפול לאוטו ? נגיד חודש/חודשיים לפני ? אסביר לך למה אני שואלת:
היה אצלי משהו דומה.ראיתי קצת טחינה.כמובן שנלחצתי (שיפוץ ראש ?). אבל לא היה אבדן מים, אפילו לא טיפה.אני תליתי את האשמה על החלפת גומיות שסתומים או על טיפול האחרון לפני התופעה שעשיתי לא לבד אלא במוסך -חשבתי ששמו לי שמן ג'יפה שעושה טחינה.מאז הוחלף מוסך ובחדש נאמר לי לא לעשות כלום אלא לחכות. בכל מקרה בקשתי הצעת מחיר לשיפוץ ראש ( קבלתי 2000 שח).אבל לא היה צורך בזה - התופעה נעלמה כמו שבאה אחרי שהחלפתי שמן מנוע לקסטרול אדג' סינטטי מלא לפי הספר.צירוף מקרים?אולי.העיקר שלא רצתי (או יותר נכון להגיד - לא דחפו אותי) לעשות שיפוץ ראש.

the annonymous

New member
את סתם קופצת למסקנות בלי לדעת מה עשו ובלי

להבין מה בכלל עושים בשיפוץ ראש.

את לא יודעת אם רק החליפו אטם ראש (עבודה חאפרית שבאמת עולה חצי מהסכום שחייבו אותה), השחיזו ראש והחליפו את כל האטמים (עבודה מקצועית), החליפו גם שסתומים (אם היה צורך ולפעמים יש צורך), החליפו ראש בגלל שירד מהמידה או היה סדוק ומה בכלל עוד עשו אז לפני שאת קופצת וקובעת שהוא נוכל וגנב לפחות תחכי לסיום הטיפול.

אחרי טיפול כזה לאובדן נוזל קירור יכולים להיות הרבה סיבות החל מסתם באנד לא מהודק ועד למנוע. צריך לחזור למוסך ולתת לו את ההזדמנות לבדוק ולהגיב. אולי תופתעי לטובה?

את לא תסכימי לשלם לו עוד

אם בהגינותו [וכך אני מאמין שהוא יעשה כי נקווה שהוא הגון. הוא גבה סכום גבוה דיו] יתקן אז בסדר.
לבדוק אני בטוח שיבדוק ללא חיוב.

אם לא יסכים לבדוק אלא בתשלום אז ישר תברחי כי יש ישרים ממנו.

כמה ק"מ עבר האוטו עד לכשל שחייב שיפוץ כפי שתיארת?

haimgds

Member
האם בבדיקה לפני התיקון נמצאה "טחינה" בשמן?

אחד מהמאפיינים של כשל ראש מנוע הוא מעבר של נוזל הקירור לתוך שמן המנוע. סימן ברור לכך הוא הצטברות משחה לבנה/אפורה (כמו טחינה...) במדיד או בפקק השמן. ברוב המקרים כשל ראש מנוע נגרם כתוצאה של חום יתר (שכתוצאה ממנו ראש המנוע מתעוות) או איכול מעברים בראש המנוע עקב שימוש בנוזל קירור לא מתאים (או שימוש במיי ברז).

אם לא היה סימן כזה אז סביר להניח כי במוסך הזה הלכו על האופציה היקרה יותר ללא צורך אמיתי כפי שהלנה כתבה.

Anonimit84

New member
haimgds תודה על תגובתך...

כן... היתה טחינה בשמן. וגם יצא עשן לבן כבד מהאגזוז. אין לי ספק שאכן היתה בעיה בראש המנוע.
ב-5 השנים האחרונות האוטו לא התחמם לי. יכול להיות שהוא התחמם באירוע במוסך הקודם שבו כמעט כל נוזל הקירור עף החוצה כי השאירו את הפקק פתוח שהמנוע עובד.
ואז קראתי להם, הם כיבו את המנוע וישר על מנוע רותח הוסיפו נוזל קירור.
במי ברז מעולם לא השתמשתי. תמיד בנוזל קירור.

haimgds

Member
הקדמת אותי...

1. החליפי מוסך במיידי, לא הייתי נותן להם להחליף לי פיוז.
2. גשי למוסך ושוחחי _והקליטי_ אותם. אם תוכלי להוכיח כי נאמר לך "שכל פעם שנעלם נוזל קירור שאעצור בצד ואמלא מים" כדאיי שתפני לאיגוד המוסכים (שמשמש כבורר בהסכמה) ולביהמ"ש לתביעות קטנות.

Anonimit84

New member
kia תודה על תגובתך... האוטו עבר עד לכשל...

האוטו עבר עד לכשל שחייב שיפוץ ראש מנוע -126,800 ק"מ.
אני כל-כך מקווה שהוא יסכים לבדוק ללא תשלום, למרות שאני לא מאמינה שזה יקרה.
הוא יבדוק וכנראה ימצא משהו, שקשור או לא קשור לבעיה, ואז אם לא ארצה לתקן הוא בטוח יגבה את עלות הבדיקה.

כך עשה לי מוסך קודם שבאתי אליו. תוך חצי דקה איתר את הבעיה, ואמר לי שאני צריכה להחליף מנוע (לא רק ראש מנוע ולא שיפוץ).
וברגע שסירבתי נאלצתי לשלם על בדיקה של חצי דקה 312 ש"ח (כולל מע"מ).

נשמע לי שאת מאד פסימית וחסרת אמון במוסך

האם אובדן האמון בו נבנה אצלך במהלך הטיפול היקר שביצע אצלך? האם הטיפול היה ארוך וממושך ונתגלו בעיות שייקרו את ההערכה הראשונית? טוזה לא נאמר לך בעבר?

ייתכנו סיבות פשוטות לאובדן נוזל הקירור למשל נזילה מאחד החיבורים.
טוב מאד שאת בודקת ונמנעת מליסוע כשאין מספיק נוזל קירור.

כשאת נטולת נוזל קירור יש מצבים שמד החום לא יראה בעייה למרות שיש בעייה קשה שהולכת ומתעצמת לכדי כשל גדול ויקר.

חן 1111

Active member
קודם כל צריך לאבחן למה יש איבוד נוזל קירור

ייתכן שזה לא קשור בכלל לשיפוץ המנוע. למה ישר לחשוד?
אני מבין שמאז השיפוץ לא הוספת נוזל. יכול להיות שבסך הכל היה קצת אוויר במערכת, ועכשיו הוא יצא. אז בתור התחלה תמלאי נוזל קירור עד אמצע מיכל העיבוי (כשהמנוע קר), ותבדקי אם יש איבוד נוזל. אם באמת יש איבוד, לכי למוסך שיבדוק מה הסיבה.

Anonimit84

New member
תודה רבה לכם על התגובות...

Haimgds - אני כבר לא בקשר עם המוסך הקודם. אבל יש לי הוכחות חד-משמעיות שזה מה שהם אמרו - "כשהמנוע מתחמם יתר על המידה תעצרי בצד ותמלאי מים". ואם לא הייתי מתייעצת עם אנשים אחרים והייתי עושה את מה שמנהל המוסך הורה לי לעשות , כנראה גם הייתי חוטפת כוויות רציניות.

לאיגוד המוסכים פניתי. ממה שנאמר לי, הם ממנים בורר רק אם המוסך מסכים להיות צד שותף להליך. במידה ולא, האופציה היחידה שנותרה בפניי היא תביעה בבהמ"ש. ולמה שהמוסך יסכים להיות שותף להליך? רק אם אתבע בבית משפט יהיה למוסך אינטרס לעבור לבוררות מטעם איגוד המוסכים.

ראיות חד-משמעיות לכל הסיפור וליחס הרע יש לי (ולהרבה יותר ממה שסיפרתי כאן). גם העובדה שהעובד שעשה זאת זוכר את האירוע כל כך הרבה זמן אחרי לפרטי פרטים. הוא טען שעשה זאת כדי לבדוק אם יש אוויר במערכת. אבל אם זו באמת בדיקה כל-כך שגרתית, אז למה הוא זוכר אותה לפרטי פרטים כל-כך הרבה זמן לאחר האירוע? זה גם מעיד שזה היה אירוע חריג בעיניו. אבל למי יש זמן וכוח לתבוע בבהמ"ש, מה גם שאני צריכה להביא עד מומחה, שיעיד שמה שהם עשו גרם לנזק, מה שיעלה לי עוד כמה אלפי שקלים והרבה כאב ראש.
למרות שלבוא למוסך 6 פעמים עם אותה בעיה בלי לפתור אותה ולשלוח הביתה עם עצה מסכנת חיים, זה כבר מעיד על רשלנות.

מלכת אפריקה - הטחינה לא החלה לאחר טיפול. אני בטוחה שהיא נבעה מראש מנוע שנפרץ. גם פקק השמן היה עם קצף לבן. ובפעם האחרונה שהתנעתי לפני השיפוץ האגזוז פלט עשן לבן כבד. יכול להיות באמת שיש בעיה בצנרת שלא עולים עליה, אבל זה להשקיע עוד כמה אלפיות.

kia picanto – אובדן האמון נבנה כתוצאה מהמחיר, שכולם אומרים לי שהוא מאוד יקר. ומכך שבדיוק אחרי שנגמרת האחריות, הבעיה חוזרת על עצמה. תשלום של 4,200 ₪ (כולל מע"מ) על שיפוץ ראש מנוע היה צריך להבטיח שהבעיה לא תחזו על עצמה. זה המחיר הראשוני שהוא אמר לי (כמובן שהוא ציין את המחיר בלי מע"מ). אני מאוד מקווה שזה באמת נזילה מאחד החיבורים. אבל האם יכול להיות שאביא מכונית כל-כך הרבה פעמים למוסך עם אותה הבעיה והם לא ימצאו בעיה פשוטה כמו נזילה מאחד החיבורים?

חן – אני חושדת שזה כן קשור, כי זה בדיוק אותו הסימפטום שהיה לי לפני השיפוץ – נוזל הקירור על אותו מפלס כחודשיים עד 3 חודשים ופתאום נשאר רק ס"מ אחד במיכל העיבוי, ואז אני ממלאת וחודשיים עד שלושה חודשים על אותו המפלס ובאופן פתאומי נעלם ונשאר רק ס"מ אחד. וגם כי רק עברתי עם האוטו מאז השיפוץ 530 ק"מ, שזה כלום! נסעתי איתו רק נסיעות קצרצרות. מקסימום נסיעות של חצי שעה.

תודה
ערב טוב

את זה לא סיפרת?

כלומר עד כה לא רשמת במפורט ש..."אבל האם יכול להיות שאביא מכונית כל-כך הרבה פעמים למוסך עם אותה הבעיה והם לא ימצאו בעיה פשוטה כמו נזילה מאחד החיבורים?"

האם כוונתך שאחרי כל התיקונים של ראש המנוע והשיפוץ הנרחב בעלות 4200, שבמהלך ה530 ק"מ שנהגת ברכב מאז השיפוץ, שבתוך התקופה הזאת כל כך הרבה פעמים מצאת עצמך נטולת נוזל קירור?
אם זה באמת ככה אז זה כמובן צובע באור שונה את כל העניין. אם זה ככה אז אני מקבל את הגישה המאד פסימית שלך כי יש פער גדול בין המקצועיות של המוסך לבין המשימה שלקח על עצמו לבצע ובנוסף על רקע המחיר הלא זול.

אם זה לא ככה כלומר זו הפעם ראשונה שאחרי ה530 קמ את בודקת ומגלה שיש מעט נוזל קירור אז אני חוזר על מה שרשמתי לך במקום אחר בשרשור הזה.

Anonimit84

New member
התכוונתי למוסך שגרם לנזק ולא למוסך ששיפץ

מאז שהמוסך הקודם גרם לנזק ורק אז הופיעה טחינה בשמן וגם היה שמן במיכל העיבוי, ואני כל הזמן שאלתי אותם למה נוזל הקירור שלי הופך לעכור ומירוק הופך לכתמתם והם אמרו שזה טבעי למכוניות ישנות. אמרתי, אבל לפני האירוע שקרה אצלכם (שעף כמעט כל נוזל הקירור מהרדיאטור) נוזל הקירור היה ירוק לגמרי במשך שנים. אז הם אמרו, אוטו ישן מתקלקל כל הזמן ובפתאומיות. והייתי אצלם שוב ושוב כאשר יש שמן בתוך מיכל העיבוי ומים בתוך השמן (כמובן שלא ידעתי שזה שמן בנוזל קירור ומים בשמן), והם אמרו שהם לא מוצאים שום בעיה. למרות שהיה בסה"כ צריך להוציא את מד השמן כדי לראות טחינה, להסתכל במיכל העיבוי כדי לראות שמן ולפתוח את פקק המנוע כדי לראות קצף.
בגלל שהם גרמו לנזק היה להם אינטרס לא לומר זאת, כי הרי מנוע שלא עבר אירוע התחממות, אין סיבה שראש המנוע ייהרס סתם, והאירוע אצלם היה אירוע ההתחממות היחיד של המנוע.
מה שנקרא, רשלנות פושעת.
היום הייתי במוסך ששיפץ את ראש המנוע והוא אמר שאין קשר לשיפוץ. את זה אני לא יכולה לדעת, כי יש לו אינטרס לומר שאין קשר לשיפוץ. בקיצור, הוא אמר שהיה מאוד קל להבחין בנזילה משסתום החימום. אני מקווה שזו אכן התקלה ולא אצטרך עוד חודשיים-שלושה שוב לנסוע להחליף משהו. השסתום עצמו עלה 310 ש"ח + 118 ש"ח על עבודה.
סה"כ 428 ש"ח (כולל מע"מ). מקווה שזה יפתור את הבעיה.

איך הגעת אליו מלכתחילה?

הכוונה למוסך השני. אני מקבל רושם לא טוב ממנו.

אני מנחש ש"שסתום החימום" זה התרמוסטט
האם לקחת את השסתום הישן?
מעצבנת הגרידיות שלו... אחרי שגבה מעל ל4000 ש"ח השסתום היה לדעתי צריך להיות מכוסה כולל חיוך אדיב. זו דעתי. מה גם שההימור שלי שזה לא התרמוסטט אלא החיבור בינו לבין אחד מהצינורות המוליכים אליו.

אם זה ככה אז זה יוכיח את מה שאמרתי לך שמדובר קרוב לוודאי בנזילה מאיזה חיבור. יש הרבה פעמים בנדים [מעין קליפסים מתכת] שמקבלים קורוזיה שמפריעה לאטימה. האופטימלי זה לפרק ולנקות ואז אפשר להרכיב מחדש.
הבעייה עם חלק המוסכים שהרווח של החלקים קוסם להם ואינם מסתפקים בעבודה בלבד, גם באותם המקרים שעבודה נכונה וחכמה שהיא אוריינטד למהות הבעייה, יכולה לפתור מצויין את הבעייה...

בקיצור הרושם שלי שיש לו הרבה תאבון
את צריכה להתנהל קצת אחרת כי הרכב שלך ישן ואסף נזקים חלקם בעקבות הגיל של הרכב והשימוש בו וחלקם בעקבות תיקונים במוסכים, מתקנים את א' ומקלקלים את ב' ואת ג' [ממש כאילו לשמר את כמות האנטרופיה...]
יכולת למלא נוזל קירור וללכת למישהו אחר שיתקן לך. ברגע שביקש לבצע תמורת תשלום היית צריכה לעמוד על רגלייך האחוריות ו/או בדפלומטיות להסביר שתחזרי לתיקון עם הארנק...
אני לפחות מראש הזהרתי אותך שלא לשלם...שכבודו לא יתקן וחשבונו לא יזוכה עוד בכספך.

Anonimit84

New member
הכוונה בשסתום החימום היא לברז החימום

הכוונה בשסתום החימום היא לברז החימום (ולא לתרמוסטט).
לא לקחתי את שסתום החימום הישן למרות שלא היה נראה לי שהיה מתנגד שאקח אותו כי הוא הראה לי אותו. אבל לא לקחתי, כי אני ממילא לא יודעת לבדוק אם אכן היתה בו נזילה.
כאשר נכנסתי למוסך הבהרתי שמבחנתי האחריות על ראש המנוע עדיין בתוקף ושלא אשלם על מה שקשור בשיפוץ.
ואחרי שהוא בדק, הוא אמר שזאת בעיה חדשה שלא קשורה לשיפוץ, אז לא היתה ברירה אלא לשלם.
תיארת את זה מדויק ביותר - מתקנים את א' ומקלקלים את ב' ואת ג'.

OK, ברז החימום זה משהו אחר

ואין לזה כל קשר למלאכה הראשונית שלו.

ברז החימום זה כבר לא נשמע כמו השסתום ששייכתי לתרמוסטט. אני מנחש שהכוונה לכפתור שמסובבים בין חום לקור לצורך הפעלת חימום בתא הנוסעים, ע"י הפעלת הרדיאטור הפנימי, הלא הוא רדיאטור החימום

לפחות אני שמח שהתברר שאינו רמאי. לגבי עלות החלק, אין לי מושג, ובכל מקרה אחרי תקדים ה4000, אני מהמר שהמחיר לא זול.
לא זול אבל ישר, וגם זה משהו.

Anonimit84

New member
נכון, זה הכפתור שמסובבים בין חום לקור לחימום

בתא הנוסעים - זה בדיוק מה שהוא אמר לי.
אין ספק שהמחירים שלו לא זולים. למשל, היום גם החלפתי פקק לשמן, כי הוא לא נסגר טוב ופחדתי שיהיה לי בעיות אז ביקשתי שיחליף. עלות הפקק - 165.5 ש"ח.
כבר לא אכפת לי המחירים, העיקר שהבעיה תיפתר.
מה שקצת מפחיד אותי, שהוא הוסיף נוזל קירור הרבה מעבר לקו המקסימום. אני חוששת שהוא מניח שיש אפשרות ששוב נוזל הקירור יתאדה שוב ולכן הוא מילא הרבה מעל הצורך.
במוסך הקודם שגרם לנזק, כל הזמן מילאו לי נוזל קירור, אפילו עד לפקק, כדי שיתאדה מתחת לקו המינימום כמה שיותר לאט.
אני לא חושבת שהוא מנסה לרמות, אבל אני לא בטוחה שהוא בטוח ב-100% שנוזל הקירור לא יעלם יותר, ומזה אני חוששת.

תודה
וערב טוב

למעלה