דלקות אוזניים בילדים קטנים
דריל, שלא תבין אותי לא נכון...אני בהחלט חושב שלתזונה בריאה יש חשיבות ותרומה גדולה לבריאות של כל אחד, כולל ילדים כמובן.
אני גם לחלוטין לא מזלזל באמצעים האחרים האחרים שהשתמשתם בהם, לטיפול בדלקות האוזניים החוזרות ונישנות שהילדים שלכם סבלו מהן בגילאים הרכים.
יחד עם זה כדאי גם לזכור:
1. המערכת החיסונית של ילדים אינה מספיק מפותחת בגיל הרך (כולל המערכת הלימפטית). יש אומרים כי היא מגיעה להתפתחות מלאה בגילאים 7-8 ויש האומרים בגילאים מאוחרים אף יותר.
2. בילדים בגיל הרך, צינור האויסטכיוס (eustachian tube) הוא צר יותר, קצר יותר ושוכב בצורה מאוזנת, מה שגורם הרבה פעמים לכך שילדים בגילאים 1-7 סובלים יותר מדלקות באוזן התיכונה. דלקות אלה הולכות ונעלמות לרוב כשהילד מתבגר.
3. גם ה-אדנואיד (שקד האף) מוגדל (ולעיתים מודלק ובעייתי) הרבה פעמים בילדים בגיל הרך והולך ומתכווץ עם גדילתם ולעיתים עד גיל 10 נעלם כליל.
מה שאני אומר זה, שבמקרה שתארת (עפ"י מה שמשתמע ממה שכתבת), לא בהכרח ניתן להסיק כי היו אלה כל הטיפולים האלטרנטיביים שגרמו להטבה במצבם של הילדים, ולא עצם גדילתם, חיזוק המערכת החיסון שלהם ושינויים פיזיולוגיים שבאים עם הגיל. באותה נשימה, אני חושב שלמה שעשיתם הייתה גם תרומה בפני עצמה.
שבת שלום