נוזלים באוזנים

פיקוס123

New member
נוזלים באוזנים

שלום לכם.

הגעתי לכאן מפרום אחר לגמרי. לבן שלי בן השנתים יש נוזלים באוזנים ללא עבר של דלקות אוזנים. ונצרך לעשות לו ניתוח כפתורים. רצתי לדעת עם יש איזה הצעה/פטרון אחר לנוזלים באוזנים? האם יש קשר בין במבה וחלב לנוזלים באוזנים??

תודה

izackv

New member
שמעתי שמועות

על זה שטיפול בנרות הופי יכול לעזור במצבים כאלה.
מצד שני, אין לי נסיון בתחום הזה.
אני מניח שאם היה לי ילד לפני ניתוח כפתורים, הייתי בודק את השמועות האלה קצת יותר לעומק.

yoelnd

New member
נר הופי וסירופ צמחים

היי
טיפול 1 - 2 בנרות הופי לשני האוזניים יעיל מאוד ובשילוב סירופ צמחים לבעיה הזאת.
יש גם משהו הומאופטי שאפשר לקחת.
האם יש גם שקד שלישי ופוליפים?

בבריאות טובה,
יואל שניאור - נטורופת

izackv

New member
והכתבה נגמרת במסקנה ש...

אין לדעת אם הטיפול יעיל.
(כי למרות הכל יש דיווחים על שיפור וכי לרוב הטיפול מלווה בעוד דברים ובגלל אפקט הפלסיבו)

לגבי עצמי -
בתור מטפל בדיקור ובטווינא,
בתור מתרגל טאי-צ'י וצ'י קונג,
ובתור מישהו שלמד קצת רייקי בעברו -
על כל הדברים האלה קראתי כתבות מעמיקות למה אין להם שום אחיזה במציאות המדעית.
(לגבי דיקור, יש הסכמה ממסדית/מדעית על חלקים קטנים מאוד מהתחום שאכן עוזרים ועומדים בביקורת מדעית)

תחום ה"אישור המדעי" הוא תחום מורכב מאוד.
יש בו הרבה יותר פוליטיקה ממה שמקובל לחשוב.

יש הרבה דברים שקשה לי להסביר "מדעית" (והיות וההכשרה העיקרית שלי היא הנדסית, זה הפריע לי מאוד בהתחלה)
אבל הגיעו אלי מספיק מקרים עם אבחנת אורטופד של "הכל בסדר" והמלצת טיפול של "תתרגל לכאב - לא מתים מזה, מתים עם זה".
המצב של רובם השתפר משמעותית אחרי סבב טיפולים.

להבנתי זה אומר שכנראה משהו לא היה בסדר ומשהו בטיפול אפשר לגוף שלהם לתקן את מה שלא היה בסדר.

מבחינה מדעית - אני מדבר שטויות.
אין שום הוכחה מדעית שמשהו היה לא בסדר.
אין לי יכולת להסביר מה היה לא בסדר. (ולא, דיבורים על צ'י, חסימת דם ואש בכבד לא נחשבים להסבר מדעי של מה לא בסדר)
אין שום הוכחה מדעית שהטיפול שביצעתי אכן יכול לטפל בבעיה (הלא קיימת)

מבחינת השפעה בשטח?
דברים כנראה עובדים.
גם אם עדיין לא הוסברו מדעית בצורה מובנית.

---
ובגלל זה, אני מתייחס קצת בספקנות לכתבות מהסוג הזה.
בעיקר כשאפילו הם טוענים בחוסר נוחות קל שיש עדויות (לא מדעיות) לשיפור

ינוקא1

New member
שבוע טוב.

לגבי דיקור , טווינא , צ'י גונג וכו' - ברור לי שזה עובד כי אני מרגיש צ'י ומרגיש מה שזה עושה בגוף.
וגם מי שמטפל ואיננו מרגיש צ'י ומרידיאנים יודע ואומר שזה משפיע על הצ'י ודרך זה על הגוף.

אבל לגבי נרות הופי - אומרים שהנר "שואב" שעווה מהאוזן וכדומה , וכפי שרואים בכתבה זהו הבל מוחלט.

אולי הנר פועל אנרגטית - אני אישית לא יודע להעריך את זה.

כרגע זה באמת נראה לי לא יותר מפלצבו (ואולי גם פלצבו זה טוב).

izackv

New member
שבוע מצויין

היות ואין לי נסיון עם נרות הופי, ציינתי במפורש שמבינתי מדובר בשמועות.
אבל אני לא יכול להתעלם מזה ששמעתי הרבה שמועות על נרות הופי שפתרו בעיות של כמעט ניתוח כפתורים.

מאחר ובדרך כלל מדובר על ילדים קטנים, אז אפקט פלאסיבו נראה לי קצת בעייתי.

מי שהסביר לי על נרות הופי, לא דיבר על שאיבת שעווה מהאוזן. הוא דיבר דווקא על אנרגיות.
ונכון שאנחנו מרגישים צ'י - אבל הרפואה המערבית (המדע) טוענת בתוקף שהוא לא קיים.
למדע אין שום הסבר למה דיקור באצבעות הרגליים (LIV2) יכול להרגיע אדם במצבים בעייתים מאוד.
ומבחינה מדעית אין הוכחות שזה בכלל עובד.
מה שאתה רואה כל יום בקליניקה שלך - לא באמת מעניין את המדע.
יש כללים מאוד ברורים לשפה המדעית.
ובדיוק כמו שאין בהכרח קשר בין חוק לצדק, כך אין בהכרח קשר בין מדע לאמת.

ינוקא1

New member
אני לא מדען

ולא מעניין אותי מה אומר ה"מדע" , מענינת אותי האמת.

האמת היא שהנר איננו שואב שום דבר מהאוזניים , וכל המטפלים שאומרים אחרת טועים ומטעים.
ואם מישהו הסביר לך שהנר פועל רק אנרגטית , זה טוב - כי בדרך כלל מסבירים לא כך.

לגבי תיאוריות על LIV2 ורפואה סינית -
אני לא מאמין בתפקודי נקודות קבועים , ולא במיקומי נקודות קבועים , למרות שאני מטפל בדיקור ולמדתי רפואה סינית במסלול מלא , אני לא עובד בצורה ה"סינית".
אני מאמין בדבר אחד - פיתוח של יכולת תחושה.

כשאתה מגיע ליכולת תחושה מדויקת , אתה לא עובד לפי מפות ולא לפי "זה טוב לזה" , אתה פשוט רואה \ חש \ מרגיש נקודות טובות לדיקור באדם שלפניך.
זה הופך להיות וודאי מבחינתך כמו שכרגע וודאי מבחינתי שאני כותב במחשב.

(אני מאמין בעוד משהו

mic26

New member
יש כמה דברים שמפריעים לי במאמר הזה

קודם כל, זה המאמר היחיד שנכתב נגד נרות הופי ונראה שניר עמיר הוא האדם היחיד שיוצא נגדם. דבר שני, עמיר, שאותו אני מכבדת מאוד, מאוד מעריך מחקרים רפואיים והוכחות מדעיות, וזה דבר שאני לא חושבת שחיוני ברפואה המשלימה. ודבר אחרון, השתמשתי לא מעט בנרות הופי וזה עזר, גם לי, בתור בעלת אוזניים רגישות. פלצבו אומרים גם על רפואה סינית. שיגידו. ואגב, פלצבו זה ממש לא מילה גסה.

ינוקא1

New member
אני לא מכיר

את ניר עמיר , נפגשתי איתו רק פעם אחת ודווקא בנסיבות שהיינו בהם משני צידי המתרס . . .

אבל ממה שאני ראיתי , מטפלים בנרות הופי טוענים שהנר שואב "חומר" מהאוזניים , ולאחר שהנר דלק הם גם פותחים אותו ומראים את "הלכלוך" שהנר שאב כביכול.

וכפי שניר הראה במאמר שלו זה פשוט לא נכון.

לי לא אכפת מה אומרים על רפואה סינית , ולמען האמת גם לא אכפת לי מהרפואה הסינית והתיאוריות שלה.

צ'י זה משהו שניתן להרגיש בבירור , פעילות של מחט בנקודה זה משהו שאני יכול להרגיש בבירור וכל שכן טיפולי מגע שגם המטופל מרגיש בבירור. זה הרבה יותר מאשר פלציבו.

אבל לגבי התיאוריות של הרפואה הסינית בהקשר של מסלולי מרידיאנים תפקודי נקודות וכו' - דעתי ידועה ומפורסמת שחלק גדול מהן אינן נכונות \ חלקיות , ואין לסמוך עליהן..

טיפלתי כמה פעמים באמצעות נרות הופי , לא היו תוצאות מהירות , לא עזר באופן משמעותי.
אולי אנרגטית זה משפיע - אני חושב שניתן להגיע להשפעה אנרגטית טובה לא פחות בעזרת הילינג.

Drill Bit

New member
לי יש המון...

ניסיון עם זה. 2 משלושת ילדי התחילו , בגיל שנתיים, לפתח דלקות אוזניים חוזרות

אדנואיד מוגדל,נוזלים באוזניים וירידה(קלה)בשמיעה.

היה לנו כבר תור לניתוח כפתורים והוצאת האדנואיד בשניידר.

החלטנו שלפני שאנו שמים את היקר לנו מכל על שולחן הניתוח אנו עושים ניסיון אחרוןו ברפואה המשלימה.

לאחר יעוץ...תקפנו את הבעיה בהמאופתיה,דיקור סיני,רפלקסולוגיה ונרות הופי.

היום......הילדים בני 8 ו 4 אין כמעט דלקות אוזניים,כמות הנוזלים ירדה בצורה משמעותית והשמיעה חזרה לנורמל....בקיצור הצלחה.

זה לא פשוט ואני לא יכול לכתוב את כל התהליך פה כי זה יצא מאד ארוך מה שחשוב זו השורה התחתונה....לא היינו צריכים ללכת לניתוח.

כמובן שהטיפולים כללו שינוי מהותי בתזונה של כולנו...אין מוצרי חלב,תותים,בננוץ,בוטנים וכל המאכלים שיוצרים ליחה.

עשינו את הטיפול בכללית משלימה זהו מקווה שזה יעזור לקבל איזושהיא החלטה

בהצלחה ו...אין בנכתב המלצה מכל סוג.

במידה ותרצה לשמוע יותר פרטים שלך לי את הפון בפרטי ואספר יותר בפירוט.

בהרט

New member
דלקות אוזניים בילדים קטנים

דריל, שלא תבין אותי לא נכון...אני בהחלט חושב שלתזונה בריאה יש חשיבות ותרומה גדולה לבריאות של כל אחד, כולל ילדים כמובן.
אני גם לחלוטין לא מזלזל באמצעים האחרים האחרים שהשתמשתם בהם, לטיפול בדלקות האוזניים החוזרות ונישנות שהילדים שלכם סבלו מהן בגילאים הרכים.

יחד עם זה כדאי גם לזכור:
1. המערכת החיסונית של ילדים אינה מספיק מפותחת בגיל הרך (כולל המערכת הלימפטית). יש אומרים כי היא מגיעה להתפתחות מלאה בגילאים 7-8 ויש האומרים בגילאים מאוחרים אף יותר.
2. בילדים בגיל הרך, צינור האויסטכיוס (eustachian tube) הוא צר יותר, קצר יותר ושוכב בצורה מאוזנת, מה שגורם הרבה פעמים לכך שילדים בגילאים 1-7 סובלים יותר מדלקות באוזן התיכונה. דלקות אלה הולכות ונעלמות לרוב כשהילד מתבגר.
3. גם ה-אדנואיד (שקד האף) מוגדל (ולעיתים מודלק ובעייתי) הרבה פעמים בילדים בגיל הרך והולך ומתכווץ עם גדילתם ולעיתים עד גיל 10 נעלם כליל.

מה שאני אומר זה, שבמקרה שתארת (עפ"י מה שמשתמע ממה שכתבת), לא בהכרח ניתן להסיק כי היו אלה כל הטיפולים האלטרנטיביים שגרמו להטבה במצבם של הילדים, ולא עצם גדילתם, חיזוק המערכת החיסון שלהם ושינויים פיזיולוגיים שבאים עם הגיל. באותה נשימה, אני חושב שלמה שעשיתם הייתה גם תרומה בפני עצמה.

שבת שלום

Drill Bit

New member
נכון ולא נכון.....

מפאת חוסר זמן לא יכולתי לפרט את כל השתלשלות העניינים.

כמובן שהכל נעשה בהמלצה והתיעצות עם רופא אאג ורופא הילדים. בכל מקרה...

כל מה שכתבת נכון אממה.....שהשיפור הופיע קרוב להתחלת הטיפול....גם זה שהתחלנו את הטיפול בקיץ תרם לעניין בקיצר....

שורה של גורמים שעובדים בסינרגיה אחד עם השני אבל.....זה ממש לא משנה מה שאותי הכי עניין זו השורה התחתונה והיא...

רציתי לפתור את הבעיה ללא ניתוח וזה מה שאישתי ואני עשינו.

תודה על התגובה וההערה

שבתשלום והצלחות בכל.

michaelgor

New member
יש טיפול מדהים

משלב נרות הופי ושמנים ארומתרפיה. בדרך כלל תוך 3 טיפולים עובר הכל.
במקביל צריך לבדוק האם בן שלך מקבל מאכלים שאליהם הוא אלרגי. כי זה יכול לעורר התחדשות הנוזלים באוזניים

תכשיר ארומתרפי LRS

לבנדר, סלביה, לימון, 2 אחוז בשמן בסיס. מורחים לפני האוזן, מאחורי האוזן, ומתחת לאוזן, ומעסים בכיוון בריחי הלימפה. פנטסטי.
אם לא ברור, אפשר ליצור קשר.

hal767

New member
במקרים רבים

הנוזלים באוזניים היא דרכו של הגוף להפריש חומרי פסולת מזיקים דרך פתחי יציאה. במקרה הזה - האוזניים.

יש לטפל בגורם הפנימי לבעיה ע"י הפסקת זיהום הגוף. מקור הזיהום הפנימי העיקרי הוא מתזונה לא מתאימה ותרופות, כולל חיסונים.

לשאלתך - יש קשר בין במבה ואכילת חלב ומוצריו לבעיה. אלו הם מאכלים שאינם מתאימים כלל למאכל אדם, הם גורמים לתת תזונה ולזיהום של הדם ושל כל תאי הגוף. סילוקם מהתפריט, מומלץ.

הפתרון לבעיה במקרים כאלה הוא ניקוי הגוף מהרעלים שהצטברו בו. הגוף יודע לעשות את העבודה הזאת אם יינתנו לו התנאים לכך. חלק מהתנאים הוא סילוק גורמי הבעיה, מעבר לתזונה טבעית מתאימה לתינוק ותנאים סביבתיים הולמים.

hadaro1

New member
יש פתרון לנוזלים באוזניים

שלום!
לרפואה הסינית יש נסיון מוצלח בבעיית נוזלים באוזנים. מנסיון אישי (בתור ילדה קטנה עברתי טיפולים ברפואה סינית, אחרי שניתוח כפתורים לא עזר).
צריך לקחת בחשבון שאחרי ניתוח כפתורים, עור התוף "פגוע" כי שם הכניסו צינורית ניקוז, ולא תמיד הוא מתאחה.
אני מציעה לך לפנות למטפל מוסמך בילדים.
בהצלחה!
הדר

-------------------
הדר רודן - רפואה סינית לילדים ומתבגרים

דיקור ולמחי מרפא מאוד יעילים במקרים כאלה

מנסיוני כמטפל במקרים של נוזלים באוזניים ניתן לפתור את המצב באמצעות צמחי מרפא סיניים בשילוב דיקור, יחד עם שינוי תזונה בהתאם לאיבחון הספציפי.
טיפלתי כבר בעשרות מקרים כאלה עם רוב של הצלחות. בטוח שתוכלי למצוא באיזור מגורייך מטפל רציני ברפואה סינית המנוסה בטיפול בילדים.

פיקוס123

New member
תודה חבר'ה

תודה לכל התשובות שלכם. לא רציתי לעורר ויכוח בין טאי צ'י לדיקור סיני. לכל אחד יש את האומונות והדעות שלו. רציתי לשמוע דעה שונה מרפואה משלימה על נוזלים באוזנים...

תודה רבה

נרות הופי לילדים

הטיפול באמצעות נרות הופי מותאם במיוחד לילדים קטנים.
זה אינו טיפול כואב והוא מתבצע בעדינות רבה.
אני מטפלת בנורות הופי בילדים ששוכבים ומניחים את הראש כל ההורה. בצורה זו הילד מרגיש בטוח ומוגן, ולהורה יש אפשרות לתת תמיכה ומגע לילד.
הטיפול עצמו נמשך כ-10 דקות בכל אוזן.
אשמח לתת פרטים נוספים ולהרגיע אותך לקראת הטיפול.
בברכת רפואה שלמה,
טלי

למעלה