נוזלים באוזניים

• פותח הנושא IDEA
  • פורסם בתאריך

IDEA

New member
נוזלים באוזניים

בני בן שנה ועשרה חודשים לפני מס' חודשים ביקרנו אצל אלרגולוג לאחר שהיתה פריחה אחרי אכילת חלב והסתבר שהוא אלרגי לחלב פרה. בבדיקה אצל האלרגולוג נמצא שיש לו נוזלים באוזניים (יש לציין שהוא לא סבל מעולם מדלקת אוזניים ומתפתח יפה מאוד מבחינה ורבלית ולא נראה כי ישנה בעיית שמיעה) וניתנו לנו תרופה בשם אריוס וספריי לאף בשם סטרונז+פליקוטייד. בביקורת לאחר חודש עדיין היתה בעיית נוזלים והרופא "מאיים" בניתוח כפתורים. אני לא ממהרת לפנות לפתרון הניתוחי והייתי שמחה לשמוע את חוות דעתכם ונסיונכם – האם נרות הופי יכולים לעזור? האם דיקור יכול להועיל? אשמח לקבל המלצה למדקר בין איזור חיפה להרצליה המון תודה!

jenyl

New member
מנסה לעזור:

קודם כל צריך לעשות בדיקת שמיעה ולבדוק האם הנוזלים פוגעים לו בשמיעה, יש מכונים מיוחדים שבודקים זאת ויש בדיקה מיוחדת שעושים למי שיש נוזלים באוזניים. בכלל נוזלים באוזנים זאת מומחיות של רופא א.א.ג והייתי ממליצה לך לקבל חוות דעת שלו לפני שרצים לניתוח, יש רופאים שממהרים מדי לנתח
. לא חושבת שיש הצדקה לניתוח כאשר אין דלקות אוזניים או פגיע בשמיעה... מקווה שעזרתי.

jojo04

New member
מהניסיון שלי

לסתיו גילו לה נוזלים באזניים בגיל חצי שנה (הייתה ירידה בשמיעה). בבדיקת שמעיה האחרונה שעשינו, שמיעתה הייתה ב"תת-נורמה" למרות כמות גדולה מאוד של נוזלים, כביוכל היה שיפור.אה! לרקע, סתיו מתפתחת מאוד יפה. דבר ראשון, תקבעי תור לא.א.ג. ותראי מה הוא יציע לך. דבר שני, אתן לך המלצה של אחות טיפת חלב אצלנו: יום יום: "סטרימר" (טיפות לאף) בוקר וערב; מסג' עם שמן משמש או שמן שקדים כל יום אחרי המקלחת. דבר שלישי, שמעתי על הנרות ההופי. הייתי בחנות, ראיתי את הגודל ואת הוראות השימוש, לא הצלחתי לקנות אפילו. לדעתי הבת שלי קטנה מדי גם לנרות (היא היום בת שנה + 8). הא! את הדבר הכי חשוב שכחתי! הא.א.ג. בטח יגיד לך לחכות לאמצע הקיץ - יש תיאוריה כזו שהכל "מתייבש" בקיץ

mevav1

New member
אם את שואלת, אתן לך כמה תשובות...

אחת, מנק' מבט של אחת שעברה 4 פעמים ניתוח שכזה וגם באף כמה וכמה ניתוחים אבל גם בתור אמא לילדה שרק נולדה וסבלה מנוזלים. אז ראשית אתחיל ממני....אני כאמור, מגיל 0 סבלתי מהאוזניים כולל דם ומוגלה שיצאו החוצה וחברה טובה של בתי החולים. בגלל שלא טיפלו בי נכון לפני נאמר 38 שנה עת נולדתי ועד שעברתי לקופה"ח בה אני חברה כבר 15 שנה לערך ושאז התחלתי לעבור ניתוחים שרק בזכותם התחלתי איכשהו לשמוע באוזנים ולדבר ברור ולנשום איכשהו ולחיות..לדעת מה זה אוויר צח.. אז היות ולא טיפלו בי נכון, הגעתי למצב כה נואש שהרופא השתגע איך בכלל חייתי כך...טוב, הקטע שאני רוצה לומר לך זה שאסור להזניח ולסמוך על הרופאים בנמאה אחוז וצריך ללכת לעוד חו"ד....כי בזמנו זה לא כמו היום שיש כה הרבה מידע...אז אמי לא ידעה שאני לא מטופלת לא נכון וזרמה עם הרופאים...וזו התוצאה...4 ניתוחי כפתורים(צינרור התופיות), שני ניתוחים לסינוזיטיס עם FESS שזה ניתוח בכלל לא סימפטי....ועוד פעמיים כיווץ ריריות תוך כדי ניתוח הכפתורים.. כיום אני ממשיכה לסבול כל פחות מחודש מדלקות חוזרות וסבטוחה, אבל לפחות אני חיה איכשהו.. המזל הוא שעם בתי הקטנה לא נתתי לזה לקרות ועל כל פיפס, רצתי לרופאה הנהדרת שלה והיא טופלה עוד לפני ההחמרה. היא הייתה מועמדת לניתוח כפתורים אבל הרופא רצה לחכות והנה, הוא צדק, למרות שעדיין יש לה מדי פעם נוזלים, אבל מטופלים במיידית. לכן אני רוצה שתדעי ותביני מה ההשלכות של חוסר טיפול אם זה יכול חלילה להחמיר למרות שאת מטפלת בו וכו' אבל שגם תדעי שלא חייבים מיד ניתוח. הכי חשוב זה שתיו איתו עם אצבע על הדופק. לגבי נרות הופי....אני רוצה להזהיר אותך רק שתדעי שאני על כל צרותיי בכל אופן, טופלתי בנרות הופי ואחרי 3 שעות בלבד זה גרם לי לדלקת אוזניים כה חמורה שהרופא רצה לחנוק אותי שאני עושה שטויות כאלה. אז היוועצי ברופא א.א.ג אם בכלל מותר לו לעשות זאת כי זה יכול לעזור, אבל גם להכאיב כמו שלי זה גרם. בהצלחה ובריאות וסליחה על אורך מילותיי, רק שהיה לי חשוב שתדעי לכאן ולכאן מה קורה אם לא מטפלים נכון באוזניים. והתרופה השניה היא אגב, פליקסונייז ומוזר לי שהרופא רשם לילד כזה קטן...נראה לי כאילו זה רק לגדולים יותר, אבל אולי אני טועה. כל טוב. מירב.

ליבי777

New member
לא הבנתי מדוע הרופא מציע ניתוח כפתורים?

את אומרת כי לא סובל מדלקות אוזניים וגם אין ירידה בשמיעה, אז מדוע הרופא שוקל לבצע ניתוח כפתורים? אפשר לחיות עם נוזלים באוזניים וזה דבר דינאמי. כשהנזלת מתייבשת והקיץ מגיע גם הנוזלים נעלמים. מה הרופא אומר? מה הסכנות בנוזלים באוזניים? הבן שלי סובל מדלקות באוזניים בתדירות גבוהה מאוד ועדיין לא הגענו לניתוח כפתורים(ומקווה שגם לא נגיע). המומחה שבני מטופל אצלו בגישה שלנסות לעשות הכל לפני ניתוח. מה גם שפעמים רבות יש לחזור על הניתוח לאחר חצי שנה כי אינו פותר את הבעיה סופית.

ליבי777

New member
ודרך אגב לגבי נרות הופי.....

אתמול בדיוק היינו בביקורת אצל המומחה שאמר לנו שנרות הופי זה לא יעיל.

מהניסיון שלי הנרות כן עוזרים מאוד

ואם לא - אז הם גם לא מזיקים, אז למה לא לנסות?

ליבי777

New member
זה מה שהרופא אמר לי ואני סומכת עליו.

כיצד עזרו הנרות ולמי?

mevav1

New member
לפני שנרות גרמו לי לסבטוחה

אחרי חצי מהנר השני כבר יכלתי לנשום מעט יותר טוב והמצח כמעט ולא כאב לי(סינוזיטיס כרונית) ולא נגעתי בראש כמו עד לפני כן. אחרי שקמתי והייתי בדרך הביתה, ראיתי שהנשימה יותר טובה אבל האוזניים לא כתמיד. ואסז כאמור הרגשתי כאבי תופת באוזן וכו'..אבל גם תוך כדי נטילת האנטי' עקב ההופי, האף שלי עדגיין היה פתוח יחסית, כך שבאיזשהו מקום זה כן עוזר. מעבר לכך, בת דודי עשתה לילדיה והיא אמרה שזה עזר לבנה שכמעט ונותח באוזניים.

IDEA

New member
תודה

החלטתי לנסות דיקור לאור הצלחות והמלצות רבות ששמעתי עם ילדים בתחום זה

meduza74

New member
יש פתרון לילדים קצת יותר גדולים

ואני רושמת את זה פה , כי לי היה קשה למצוא את הפתרון הזה, כך שאם זה יעזור למישהו ויחסוך ניתוך - אשריני
הפתרון הוא לא 100% אבל סיכויי ההצלחה שלו טובים מאד, זה לא מזיק ויכול בהחלט למנוע ניתוח. התחלנו לפני כארבעה שבועות טיפול במכשיר שנקרא earpopper לילדה שלי (שנתיים ושמונה חודשים). המכשיר מזרים אויר דרך האף לאוזן התיכונה ולאט לאט מייבש את הנוזלים. השימוש הוא פעמיים שלוש ביום, דקה שתיים כל פעם, ולאורך 6-11 שבועות עפ"י היצרן. זה מכשיר שגם רופא האא"ג המליץ לנסות לפני ניתול. מטרת המכשיר לייבש נוזלים, לא שום דבר אחר. כלומר מי שיש לו נטייה לדלקות זה לא בהכרח יבטל את הנטייה הזו אלא רק ייבש את הנוזלים באוזניים. לילדה שלי הייתה ירידה משמעותית בשמיעה בעקבות נוזלים, בשלוש בדיקות שמיעה בהפרשים של חודשים ספורים. לאחר שלושה שבועות טיפול - השתפרה לה השמיעה מ-45-50 דצ' ל-25 דצ'. שבוע הבא נעשה עוד בדיקה ואז נראה אם זה מקרי או שזה מגמתי ואז זה אומר שהמכשיר באמת עושה את העבודה. אנחנו רצינו להמנע מניתוח, בתיאוריה הבנו איך המכשיר עובד ונראה הגיוני שזה אמור להצליח, אנחנו מקווים מאד מאד שאכן כך יהיה. אם זה מעניין מישהי אני יכולה לפרטי עוד או לעדכן בהמשך . תחזיקו לנו אצבעות
שיהיה המון בהצלחה

ליבי777

New member
שמעתי דברים טובים על המכשיר הזה. הבעיה שצריך

שיתוף פעולה של הילד.

meduza74

New member
כמה גורמים שעוזרים לנו

דיברנו איתה בשיא ההתלהבות על "צעצוע חדש לאף" והבטחנו לה מדבקה כל פעם שתשחק יפה בצעצוע. אהה, ולקחנו אותה קודם כל לרופא לנסות את זה פעם אחת לפני שקנינו אנחנו משתמשים בזמן שתיית הבקבוק של הבוקר והערב. זה בעצם שיתוף הפעולה שזקוקים לו, שהילד יבלע מים/חלב/משהו בזמן השימוש. אנחנו תמיד משאירים לה איזה חצי-שליש בקבוק לשתות בכיף שלה בלי המכשיר כדי שלא נמאיס את זה עליה לגמרי. אם היא ממש מתעקשת לא (זה קרה אולי פעמיים עד היום כי בד"כ היא משתפת יפה פעולה בעיקר כשנותנים לה לבחור את המדבקות) אז וויתרנו לה. לא משתמשים בזמן בכי וצרחות אף פעם. הרי כל המטרה שנחזיק מעמד עם זה לאורך זמן ולא שהיא תתיאש לפני סוף הטיפול.... אפשר לתת גם לשתות מכוס עם קשית, אבל אנחנו מצאנו שבקבוק שהוא ממילא בשגרת בוקר/לילה ולכן יותר מוצלח. וגם - לא לשכוח שלכל ילד יש אופי משלו, לא בטוח שמה שמצליח אצלנו יצליח אצל אחרים ויכול להיות שרעיון תגמול אחר יעבוד אצלכם. בן/ בת כמה שלך ?

ליבי777

New member
בן שנתיים ושבעה חו' אבל אפילו קרם לפנים הוא

לא נותן לי לשים לו.

meduza74

New member
תשמעי, השאלה היא האם לבן שלך

יש ירידה בשמעעהוהאם בכלל יש לו נוזלים באוזניים בתקופת שבין הדלקות. כי כל מה שהמכשיר אמור לעשות זה לייבש את הנוזלים. גם לא מומלץ בזמן דלקת להשתמש כי זה כואב יותר (הבנו שלא מזיק בזמן דלקת אבל פשוט לא נעים). מקווה בשבילך ובשבילו כמובן שאיכשהו זה יעבור מעצמו או תמצאו פתרון חלופי שכן מתאים לכם ותוכלו להמנע מהניתוח. שמעתי וקראתי המון על ניתוחים מוצלחים והמון על כאלה שלא הצליחו או שנדרש ניתוח חוזר. איכשהו קיבלתי רושם של 50:50, כמובן שמה שאני אומרת לא מגובה בשום דבר חוץ מאשר בתחושות שלי. לכן כ"כ רציתי להמנע מניתוח כי לא נראה שזה בטוח יפתור את הבעיה. בהצלחה

b o t t e n

New member
קודם תעשי בדיקת שמיעה.

אח"כ לשקול באמת דיקור וניקוז. ולראות איך זה מתקדם משם. גם אני לא הייתיממהרת ללכת על כפתורים. אבל כדאי להתייעץ עם הרופא ילדים ולגשת גם לא.א.ג. ילדים.

meduza74

New member
מה זה דיקור ? הכוונה לדיקור סיני או כפתורים ?

כי אני הבנתי שאין דרך לנקז נוזלים ללא ניתוח כפתורים. זה לא נכון ?

b o t t e n

New member
עושים חור קטן העור התוף ושואבים את

הניזלים, זה חד פעמי, והחור נסתם. זה במקום לחכות שזה יתפוצץ מעצמו.

meduza74

New member
וזה נעשה בתנאים של ניתוח כפתורים כלומ

עם הרדמה מלאה ? כי אני הבנתי (כנראה לא נכון...) שניקוז נוזלים עושים רק במהלך הניתוח ואז משאירים את הצינורית שתמשיך לאוורר את האוזן. טוב, אנחנו בכל מקרה נמשיך להתמיד עם המכשיר שלנו ונקווה לטוב.... תודה

למעלה