נוהל ערעור

invAsion

New member
נוהל ערעור

היה לי היום טסט ראשון ומעבר לזה שהיו שם הרבה קטעים מסריחים שלא ברורים לי לגמרי ויתבררו רק מחר, אני רוצה להיות מוכן לאפשרות של הגשת ערעור על תוצאות המבחן המעשי (נכשלתי). הטסטר טוען שהוא נגע לי בהגה פעם אחת ושם ברקס פעם אחת. הבעיה היא- שהוא טועה! אני לא אומר שהוא משקר בכוונה, אבל הוא טועה. הוא רצה לדעת לי בהגה פעם אחת והתחרט. בקשר לברקס - אני עצרתי 2 שניות לפניו בערך, ובגלל שהוא היה לחוץ ממש הוא גם שלח את הרגל לדוושה, כמובן אחרי שעצרתי. אני משוכנע לחלוטין, ב-100%, שאני עצרתי ולא הוא (אתם בטח יודעים שמרגישים את ההבדל). ולשאלה - אם אני רוצה לערער, זה פשוט המילה שלי מול המילה של הבוחן? אני באמת לא מתבכיין סתם כי אני רוצה רישיון. עד כמה שאני יכול להעיד על עצמי בצורה אובייקטיבית - הטסט שלי היה מצויין, כמו שיעור ממש טוב וחלק.. ואני פשוט חושב שהבוחן טועה. יש טעם בכלל לערער, למרות שאין לי איך "להוכיח" את זה?.. תודה מראש, אני כבר מיאוש..

Kורן

New member
ערעור

ערעור הוא דבר לגיטימי כשיש על מה - אני לא נכנס לפרטים שאתה כתבת אבל..... ערעור יש להגיש עד 48 שעות לאחר הבחינה. טופס בקשה יש באתר האינטרנט של משרד התחבורה, יש לצרף טופס ירוק וטופס נכשל עם הפרוט של הבוחן סביר להניח מנסיוני שאם אין טעות של הבנת התנועה (כמו קו עצירה שמחוק או השד יודע מה...) ואם יש יותר מהערה אחת שהיא לא ממש ברורה אז הערעור לרוב לא מתקבל. ואם כן התקבל הערעור מה קיבלת? מבחן חוזר בזמן קצר (כלומר ברגע שיש וגם פחות מזמן ההמתנה הנדרש) המבחן ללא תשלום אגרת הרישוי (116 שח" שתדרש לשלם בדואר לפני המבחן השני) תוצאת עבר ורישיון לא יצא לך מזה!!!! לגבי המבחן עצמו חכה למחר לטופס עם הפרוט ותראה אולי היו דברים שהבוחן ראה ואתה לא ממש שמת לב?? הכי טוב להתייעץ עם המורה לגבי הגשת ערור דעה אישית - אין לך מה לערער......

invAsion

New member
רישיון אולי לא יצא, אבל..

- זה יחסוך לי 416 ש"ח (300 ש"ח להעמדת רכב לטסט + אגרה) - יקצר את זמן ההמתנה (כרגע האפשרות שלי לטסט נוסף היא רק בתחילת-אמצע אוגוסט) בכל מקרה נראה מחר מה כתוב בטופס הירוק ונחליט.. יכול להיות שאני אקבל טסט חדש בכל מקרה. אגב, זה שאני לא מופיע במאגר הנתונים של משרד התחבורה (לבדוק אם עברתי או לא) - זה משהו חריג או שזה קורה הרבה?

Kורן

New member
לא מדוייק

זה יחסוך לך 116 ש"ח בלבד (אגרת רישוי) את ה300 למורה תשלם בכל מקרה.... תחילת אמצע אוגוסט זה מעולה תגיד תודה, הקצאות המבחנים שהמורים מקבלים מאפשרות מבחן פעם בחודש חודש וחצי לפחות לתלמיד לגבי התוצאה באתר האינטרנט זה נורמלי זה קורה שמחשב לא מתעדכן באותו היום

invAsion

New member
שאלת המשך..

אשמח לשמוע את דעתך כמורה יש לי כרגע אפשרות לעשות טסט חוזר (בלי לשלם אגרה ובלי לשלם 300 ש"ח על העמדת רכב לטסט) - פשוט כי באמת דפקו אותי חזק בטסט ו.. לא נעים להגיד, אבל הבוחן פשוט משקר. בכל מקרה, אם אני אבחר להגיד מחר בבוקר את הערעור אני אקבל בימים הקרובים טסט חוזר. ולשאלתי - האם זה כדאי? את הטסט יערוך רב-בוחן (או משהו כזה) - האם יש בכלל סיכוי שהוא יעביר אותי או שמראש הוא יהיה קפדן יותר ו"יחפש" אותי יותר כי לא אוהבים תלמידים שמערערים ומעורב בעניין הרבה אגו? מצד שני אני יכול לקבל טסט שני ב-8.8.. הכסף אינו שיקול כאן אלא הזמן.. מה דעתך/דעתכם?

Kורן

New member
אמממממ.....

למען האמת בלי לראות את הטופס נכשל.... ןעוד נתונים שחסרים לי - לא אוכל להמליץ הכי טוב זה התייעצות עם המורה.... שים לב כי ערעור ניתן להגיש עד 48 שעות לאחר המבחן את המלצתי כתבתי לך התגובה הקודמת... אשמח להתעדכן בהמשך בדרך פעולתך. לילה טוב

invAsion

New member
הטופס הירוק מגוחך

הוא טען שהוא בלם אותי פעם אחת (מה שלא קרה). בחלק בו צריך לסמן V או X הוא סימן "הפקעת שליטה" תחת "ציות לרמזור" (שם הוא ניסה לבלום אותי אך בלמתי לפניו) ומצד שני הוא כתב בכתב ידו שהוא בלם אותי בכניסה למעגל תנועה. זה שקר, לא היה ולא נברא, כמו עוד דברים רבים שהוא כתב. בכל מקרה, החלטתי שאני לא רוצה לשבת עוד 3 ימים בטסט עם רב-בוחן, אני מאמין שהסיטואציה תהיה מלחיצה מדי במיוחד כשעכשיו הלחץ לעבור הוא הרבה יותר גדול. כמו כן ישנה האפשרות שמראש הוא לא יהיה להוט להעביר אותי בגלל הערעור.. אין לדעת. יהיה לי טסט נוסף בעוד כ-3 וחצי שבועות, עד אז אני אעבוד על הטעויות שכתובות בטופס הירוק (למרות שאני לא מאמין שהן נכונות, לקחתי אותן כביקורת בונה) ואגיע מוכן יותר לטסט הבא, בתקווה לעבור אותו. תודה על תשובותיך, המשך יום נעים

Take a sad song

New member
אם אפשר לנצלש קלות(שאלה לאורן)

במידה ובאמצע טסט חתכו אותי במפתיע, ואני והטסטר לחצנו על הברקס[אבל הוא הגיע לפני..] זה נכשל בטוח? [כמובן בתנאי שזה הדבר היחיד שקרה..לא הערה ולא כלום]

invAsion

New member
אני כמעט בטוח שכן..

בטופס הבוחן מסמן V - בלתי סביר X - רע X בתוך עיגול - הפקעת שליטה, כלומר, הטסטר נאלץ להסיט את ההגה/לבלום ברגע שיש "הפקעת שליטה" כנראה שאת הטסט הזה כבר לא תעברי..

Kורן

New member
סליחה על התשובה המאוחרת... הייתי בחופש

א. אני לא מכיר ומלמד את תלמידי לא להכיר דבר כזה "מפתיע" יש "בגסות" יש "בחוסר צדק" אבל אין "במפתיע" אם מסתכלים במראות בתדירות מספיקה לתנאי הדרך ואם מספיק ערניים מגלים "סימנים מעידים" ואפשר לנקות בפעולות שונות (כגון האטה או שמירה על ימין הדרך ועוד ועוד...) ולא נהיה מופתעים! ב. אם הבוחן הגיע לפני הנבחן לבלם זה מיכוון שהוא ראה קודם את הסיטואציה ואתה הנבחן לא הגבת נכון ובזמן - אגב הצטרפתי בעבר לטסטים וראיתי בוחנים שסף הסכנה שהם מאפשרים לתלמיד גדול מזה שאני הייתי נותן!! מהדברים ניתן להבין שאם בוחן יכשיל (וכך יקרה לדעתי) אז הוא צודק חשוב לי להוסיף שכל מקרה לגופו ולכל בוחן את שיקול הדעת הספציפי שלו למקרה!!! זו דעתי האישית וקצת מתוך נסיוני

למעלה