נוגע
לא נוגע

נוגע ../images/Emo89.gif לא נוגע

אהלן ומרחבא אנשים, כל יום, כל היום - יש מסביבנו מעגל כזה, בלתי נראה שמי שמספיק קרוב אלינו - אנחנו נותנים לו לחדור אליו. המרווח האישי שלנו. במקומות הומי אדם - כמו מעלית או בשוק, אנחנו מוותרים ומרגישים קצת לא בנוח להכניס אלינו אנשים קרוב קרוב. יש אנשים שאוהבים שאחרים נוגעים בהם (בעיקר
) - אם זה טפיחות או נשיקות או נגיעות בכתף. אנחנו חיים במזרח התיכון ובניגוד מקומות אחרים - פה זה נהוג וקורה הרבה. ויש כאלה שקשה להם יותר או שנותנים רק לאנשים קרובים לגעת בהם או רק בסיטואציות מסויימות. אני נמנה על האנשים שמאוד אוהבים לגעת ושנוגעים בהם. זה כיף - וזה מרגיש נוח - גם עם אנשים שאני לא מכיר, זרים מוחלטים. בטורקיה היחסים הקרובים האלה בין גברים נהוגים מאוד ושני גברים שנפגשים - ברוב המקרים נותנים את הלחי אחד לשני. היה מוזר להגיע לעבודה, לראות כמה כאלה שפעם אחרונה ראיתי לפני 3-4 שנים - ולקבל מהם נשיקה
. ואותו דבר כשנפרדים - האחוות גברים הזאת - כל כך נעימה וכיפית. וכל ה-
האלה מסביב...נהיה לי חם
. ואתם ? כמה אוהבים לגעת ושנוגעים בכם ? עד מתי אתם 'נותנים' ?

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

אם זה לא היה ברור, אוהבת חיבוקים. מאד , מאד. אבל, תמיד יש אבל, לא בסיטואציות מסויימות. במשך שנים רבות במקום עבודה שעבדתי בו, מטבע העבודה, נפגשתי מידי יום עם אנשים רבים (אותם אנשים). מעצם העובדה שתמיד חייכתי אליהם, התעניינתי, שאלתי אותם על משפחה , עבודה וכו' היו כאלה שחשבו שמותר לגעת, ללטף לחבק. את זה מאד לא אהבתי
הבהרתי את זה והתנהגתי אליהם מאותו רגע בצורה קורקטית ולא יותר. לגביך משוטט יקר, אתה כבר יודע שמחכה לך חיבוק ונשיקה בפעם הבאה שניפגש

בופיק

New member
חיבוק שווה יותר מהכל../images/Emo70.gif

אני מאוד אוהבת חיבוקים, אבל רק מאנשים שאני מכירה... פחות נוח לי לגעת באנשים שהיכרות שלי איתם היא דלה ובמיוחד לא נוח לי שנוגעים בי. חיבוק לפעמיים נותן כל כך הרבה כוח
כל כך הרבה אנרגיה
במפגשים עם אנשים אני יותר נוהגת ללחוץ יד לחייך ולהיות חביבה, אבל יותר מזה לא
כן כן אני יודעת שיש בי משהו רשמי שכזה... אבל אחרי שאני נפתחת ומכירה אני אחרת, פחות רשמית פחות מסויגת... והרבה הרבה יותר חמה
והרבה יותר מאפשרת לי להיות פתוחה.... אתה חושב שיש קשר בין פתיוחת במגע לפתיחות של הנפש
האם אדם שסגור יותר וביישן יותר פחות אוהב מאפשר את המגע הפתוח
האם האדם פתוח יותר רגשית גם תפוח יותר למגע
או שאין קשר
בופיק

yosef 30

New member
מרחק נגיעה

אהלן ומרחבא משוטט ייקר. אכן נושא המגע הוא באמת מסביבנו כל הזמן. גם כאשר אנו הולכים ברחוב או נמצאים במועדון תמיד תהיה את ההתחכחות הזאת בייננו לבין אחרים. אישית אני אוהב לדעת בלי הפסקה. אני יושב בלימודים והיד שלי תהיה על הכתף של מישהי ואני יעסה לה אותה. אני יעשה לה עיסוי בקרקפת. אני אוהב לגעת, גם במפגש אינטימי אני יכול לגעת שעות על גבי שעות - זה תענוג אלוהי
. המקומות שבהם קשה לי קצת יותר בתוך המגע הזה - היא לפעמיים אחרי הרצאה אז אנשים רוצים לדבר ולשאול שאלות, ושינם כאלה שנצמדים כלכך קרוב - ששם אני מרגיש שאני מתחיל להיחנק ואני צריך את המרחב שלי- את חצי מטר מרווח ביני לבין האחר.שם קשה לך ליצור את זה. אני לא אוהב שאנשים מדברים איתי והידיים שלהם לא מפסיקות לגעת בי. אתה יודע מגע כזה של מין דחיפות קלות כאלה. כשהייתי במרוקו לפני שנתיים פתאום הופיע בתוך המרקט דוד שלא ריאתי מיליון שנה - הוא דיבר עם אבא שלי ואז ראה אותי יוצא מהחנות ויישר דפק לי סטירה כזאת ואמר יאללה איך הוא גדל - מיותר לציין שהדם המרוקאי-הארצי ישראלי שלי עלה לי למוח (אבל זה לא עזר
). כל החברים שלי תמיד תמצא אותנו מתחבקים. זה כייף, זו חוויה. ואני אישית הייתי ממליץ לכל מי שאוהב לגעת ללמוד עיסוי זה משדרג האלף מונים והדבר הכי חשוב לומדים איך לגעת ולא להתעייף. תהנה מהתורכים ותשמור על עצמך
. באהבה גדולה יוסף.

גם אבא שלי חובב כאפות למינהן

ואין דבר שמצליח להדליק לי את הפיוז יותר מאשר זה. מה שכן גם לנוגעים ולמחבקים יש את הקיצוניים, עיין ערך מאי המחבקת, שכשמה כן היא, פשוט מחבקת כל דבר שחי צומח או דומם. השיא היה כשעמדנו פעם קבוצה של חברים בכניסה למועדון ומכר של אחד מאיתנו בא להגיד לו שלום, הגיברת בלי לחשוב פעמים פשוט נגשה וחיבקה אותי...בעיני זה היה חסר טעם וצורה.

אם אני טיפוס שנוגע?

מצד אחד כן מצד שני אני לא תמיד יודע ליזום את המגע הראשוני, אפילו אם זה חיבוק חברי. אני די מאפשר לגעת בי, לא פוסל את המגע, וגם אוהב לגעת, מאמין שזה חשוב, ולא משנה עד כמה האדם קרוב אלי.

gr8guy

New member
נוגע, נוגע

יש לי וידוי, קוראים לי גיא ואני אוהב מגע. אני חושב, שהדרך הכי כנה שאני יכול להעביר מסר זה דרך מגע, לדעתי מגע זה דבר נפלא! יש דברים שלא משנה כמה ינסו לתאר אותם במילים , המסר לא יהיה ברור כמו שהוא מועבר דרך מגע. זה יכול להיות החיבוק של אמא שלי שהיא רואה אותי פעם בשבוע וכמעט מוציאה לי את אחת החוליות מהגב, זה גם הדרך העדינה שסבתא שלי מניחה את היד שלה על הלחי שהיא מדברת איתי ואחד הדברים שאני הכי אוהב, שרק מתחילים לצאת עם מישהו, המצב לא ברור : "הוא רוצה או לא רוצה, לנשק אותו או לא...? " ואז כמו קסם, היד שלו משתלבת בשלך ופתאום התמונה מתבהרת ללא צורך באף מילה, לדעתי זה קסום. למרות שמגע מדבר אלי ואני יודע שקיימת אצלי פתיחות בכל מה שקשור לנושא, אני מאוד זהיר כי נתקלתי בלא מעט אנשים שנרתעים ממגע בעיקר בסביבית העבודה, אז אני לרוב נותן להם לעשות את הצעד הראשון ומשם ממשיך הלאה.חברים ואנשים קרובים אלי, לרוב נהנים ממסאג' בכתפיים (הביקורות עליו מאוד טובות :) ) והם רגילים שהם יכולים ללכת איתי ברחוב וככה סתם אני פשוט אחבק אותם, לפעמים זה חזק ממני. יש גם הרבה אנשים שקרובים אלי שלא חובבי מגע וזה לא מעיד דבר כזה או אחר על אישיותם, אבל כאשר מדובר בבן הזוג שלי או מישהו שאני יוצא איתו, לא אוכל להסתדר עם אחת שלא אוהב מגע.

white star

New member
../images/Emo54.gif אנחנו ישראלים חמים ../images/Emo13.gif

אני אוהב מגע לפי האדם - לדוגמא עם הBOYFRIEND הוא מוזמן לגעת בי איפה שבא לו
ואנשים שאני מכיר, יש כאלה שאני מרגיש לתת להם חיבוק חם והרבה טפיחות על השכם, יש כאלה שאני מסתפק בלחיצת יד

sidoni

New member
אני חצי טורקי .......

אוהב מאוד מגע ...אוהב מגע מאנשים אסטטים ....ולא נוטפי זעה ....וגם לא כאלו עם ברוט עליהם שבמקרה הזה אני מעדיף זיעה. אבל כעיקרון אני מאוד אוהב מגע..........מוזמנים........

white star

New member
../images/Emo54.gif וואי BRUT זה שואה

אני בכלל לא אוהב בשמים או אפטרשייבים "גבריים" מדיי אלא דווקא העדינים הם הכי נחמדים לטעמי

למעלה