נוגדנים.

נוגדנים.

אני כבר לא זוכר ממי שמעתי זאת אבל שמעתי שבארץ קיימים רק שני סוגים של נוגדנים (אפעה וצפע). אם זה נכון אז למה אין יותר סוגים?

tom klein

New member
תגיד לי ?!!@#

WTF??????? לא נימאס לך להציף תפורום בשאלות מטומטמות ?!!! מרוב שהשאלות האלה מטומטמות אנשים כבר לא עונים לך!!

תשמור על הפה שלך

אם יש לך בעיה עם משהו שקורה בפורום אתה מוזמן לפנות אלי ואל הדר ולדבר על זה. ובשום אופן לא בצורה כזאת!

זה היה נכון בעבר

בארץ היו נוגדנים לארס של צפע ארצישראלי ולזה של אפעה מגוון. אבל ממה ששמעתי הנסיוב לאפעה מגוון נגמר ואני לא ממש יודע למה המלאי לא חודש. הסיבה שאין לנחשים אחרים היא שזה חומר מאוד יקר ויש מעט מאוד הכשות מנחשים אחרים שברוב המקרים המוכשים גם לא זקוקים לנסיוב.

tom klein

New member
צודק גבר מצטער שזה היה ככה

על גבי הפורום פשוט זה כבר מוגזם.. טוב בסדר לטיפולכם..

אבל עובדה!

אנשים עדיין מתים, ובגלל שהממשלה קמצנית מידי לממן את עלויות הנסיוב- מתים יותר. אני אפילו לא מבין למה זה עולה כ"כ הרבה- פשוט חולבים, מזריקים את הארס בקמות מצומצמת לסוס או לכבשה, לוקחים דם מהסוס ומקפיאים.

בבסיס אתה די צודק, אבל...

זה נשמע בכלל לא מסובך להכין נסיוב אבל זה ממש לא כך. אתה צריך לדעת איך לעשות את זה ואתה צריך חיות נקיות ממחלות (אתה לא רוצה לחלות באיזו מחלה של סוסים בעקבות שימוש בנסיוב) וצריך ציוד מיוחד להפרדה של הדם מהנסיוב ועוד כל מני דברים כאלו. וזה בלי להחשיב את כוח האדם הדרוש לכל זה... בקיצור הרבה כסף. ולא זכור לי אף מקרה של מישהו שמת בארץ בגלל שלא היה נסיוב להכשה שממנה הוא סבל (כמובן אחרי כניסת השימוש בנסיוב) כך שזו לא הבעיה. אתה כותב שמתים יותר בלי שום דבר שיעזור לך להוכיח את זה.

אולי לא

אולי לא מתים יותר אבל עובדה שמתים. למה? אני לא יודע אם זה קשור לנסיוב או לא.

Nailicq

New member
מתים?

אשמח עם כבודו יפרט? ב- 20 שנה האחקונות לא ידוע לי על מקרה של הכשה שהסתיים במוות ושלא היה צפע שלו כפי שנאמר ונכתב יש דווקה נסיוב. בברכה דוד

Nailicq

New member
תשמע חבר,

בניגוד לאחרים אני אהיה יותר מתון. אנה קרא הודאות עד תומן לפני שאתה מגיב- אני ממליץ על זה ככלל לחיים לא רק בפורום. ב- כפי שידידי אמר לך- אני מדגיש - "לא ע"י צפע". דוד

../images/Emo12.gifבאמת?

אתה רוצה לומר לי שב20 שנים האחרונות לא היה מוות שלא נגרם ע"י צפע? די מדהים,(ומשמח).

היה מקרה מוות מהכשת שרף ב-2002

האדם הוכש בישוב רימונים ומת בכניסה לבית החולים הדסה הר הצופים, עוד לפני שהיה יכול לקבל אנטיסרום גם לו היה קיים. כמו כל דבר, השקעת משאבים בפיתוח נסיובים, תבוא על חשבון דבר אחר. השיקול הקר אומר שכדאי להעדיף להשקיע את הכסף בפיתוח תרופות או כל דבר אחר במערכת הבריאות (ולאו דווקא בקשר לנחשים) על פני השקעת כספים רבים בפיתוח נסיוב נגד ארס נחש נדיר שמקרי ההכשה שלו מעטים.

שוחחתי עם הפראמדיק

מתחנת מד"א בעפרה שטיפל בו. תוכל לקרוא על המקרה בספרו החדש של פרופ' כוכבא.

../images/Emo22.gifלפראמדיק קראו פרופ' כוכבא?!

שמעתי עליו. הוא סיפר לך? מה עם חוק פרטיות החולה?

לא לא...

פרופ' כוכבא לחוד והפארמדיק לחוד. לגבי חוק פרטיות החולה - שוחחנו בנושא נחשים ארסיים וההתמודדות איתם, כל אחד מנקודת השקפתו ותחומי התמחותו. לא דנו בפרטים ובשמות כך שאין כאן בעייה.

למעלה