נוגדנים לצלייאק

אלואה

New member
נוגדנים לצלייאק

שלום רב
אני בשנות ה60 לחיי . לפני כמה חודשים בבדיקת דם נוגדנים לצליאק נמצאה אצלי רמת נוגדנים גבוהה 300. בבדיקה חוזרת יצאה אותה תוצאה. בביופסיה שעשיתי נמצאו המעיים תקינים לחלוטין.
האם כדאי לצרוך מזון ללא גלוטן?
רופאה אחת המליצה לי זאת אך רופאה אחרת אמרה שלא צריך.
אשמח לשמוע עוד דעה
בברכה
אלואה

טל1492

New member
שתי הרופאות היו מומחיות בגסטרו?

יש פה הרבה ניואנסים
האם את מרגישה טוב? תופעות כלשהן במערכת העיכול ? חולי/עייפות/ברזל נמוך?
מה ההפרש הזמן בין שתי הבדיקות?
לא בטוח שיש תשובה חד משמעית, אם שתי הרופאות שאיתן שוחחת הן מומחיות לגסטרו הייתי הולך לרופא שמתמחה במיוחד בצליאק לשמוע עוד חוות דעת
רמת נוגדנים גבוהה יכולה להצביע גם על דברים אחרים שווה להמשיך לברר

טליאמתי

New member
ברוכה הבאה לפורום צליאק

כמו שכתב טל, נשאלת השאלה מדוע עשית בדיקה לצליאק מלכתחילה. האם יש לך תופעות כלשהן.
דבר נוסף שיש לקחת בחשבון הוא שיש מצבים בהם נלקחת כמות קטנה של דגימות ואז יש אפשרות שנלקחה דגימה ממקום בו המעי תקין. (יש כאן מס' אנשים שהביופסיה הראשונה שלהם הייתה שלילית ורק לאחר ביופסיה חוזרת אובחנו).
רמת נוגדנים של 300 היא אכן גבוהה ולכן הייתי בודקת את הנושא עם רופא גסטרו מומחה ורצוי מומחה למבוגרים ואם את אכן ממשיכה בבדיקת הנושא כדאי לעשות את זה לפני שאת מתחילה בתזונה נ"ג.
&nbsp
אם תגיעי למצב שבו התשובה שתקבלי בהמשך בדיקת הנושא לא תהיה חד משמעית ואם את סובלת מתסמינים כלשהם, תמיד תוכלי להתחיל בתזונה נטולת גלוטן על דעת עצמך.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

אלואה

New member
הערה נוספת

הסיבה שבגללה עשיתי בדיקת נוגדנים לצליאק הייתה שחליתי במחלת גרייבס ותמיד יש חשד במחלה זו שהיא תגרורו מצבים אוטואימונים נוספים

טליאמתי

New member
ככל שהבנתי מהחומר ברשת על גרייבס, זאת מחלה אוטואימונית

שלעתים עלול להיות לה ביטוי גם במערכת העכול בין השאר.
אני לא יודעת הרבה מעבר לכך, כך שיהיה לא אחראי מבחינתי לגבש דיעה בנושא.
אני ממליצה מאוד להתייעץ עם הרופא שלך מפני שיש כאן כמה וכמה שאלות לפני שאת מחליטה להמנע מגלוטן.
&nbsp
&nbsp

למעלה