נוגדנים לנגיף HTLV

zipka1

New member
נוגדנים לנגיף HTLV

שלום אני תורם דם באופן קבוע פעמיים בשנה במשך למעלה מ - 10 שנים. לאחרונה, קבלתי מכתב מגן דוד אדום - מרכז שירותי הדם ובו מצויין: "בתרומת הדם האחרונה, בבדיקות הסקר שמבוצעות נמצאה במנה שתרמת תוצאה חיובית לנוגדנים לנגיף - HTLV . התוצאה בבדיקה המאמתת לא היתה חד משמעית כך שלא נראה שנחשפת לנגיף" (כפי שרשום במכתב). בשיחה טלפונית עם ד"ר ו. יהלום (בנק הדם - תל השומר) נאמר לי שזוהי הפעם השלישית ש"נכשלתי" בבדיקות המדגם ב - 3 השנים האחרונות. שאלתי האם אני נושא את הנגיף והתשובה היתה שלילית. שאלתי איך יתכן שנכשלתי בבדיקות הסקר אולם בבדיקה המאמתת אין תשובה חד משמעית ? לא קבלתי תשובה מסודרת. במכתב ביקשו ממני לגשת לקופת החולים על מנת לבצע בדיקה חוזרת. שאלותיי: 1. איך יתכן שבמשך 3 שנים נפלתי לעיתים בבדיקות הסקר אולם לא נמצאו עדויות בבדיקות המאמתות ? 2. מהו הנגיף מסוג HTLV? 3. האם אדם שנושא את הנגיב יכול לחלות לאחר מספר שנים במחלת הסרטן או מחלה סופנית אחרת ? 4. האם אני יכול להדביק אנשים אחרים ? בתודה מראש. צ.

HTLV

שאלה חשובה. בדיקות סקר הן מאד רגישות אבל פחות ספציפיות. הבדיקה המאמתת הרבה יותר ספציפית ולכן עושים אותה. אותו דבר רואים ב HIV. אנשים יוצאים חיובי בבדיקת סקר והבדיקה המאמתת שלילית. הסיבה היא שבדיקת הסקר פשוטה יותר ונעשית לאלפי אנשים ועל כן גם מהירה בד"כ. בדיקת האימות יותר מסובכת, לוקחת מעל ל 24 שעות ולכן נעשית רק כאשר מתגלית תוצאה חיובית בסקר. HTLV הוא נגיף שיכול לגרום או למחלת עצבים או לסרטן בלוטות. אם אתה נשא את הנגיף הנך יכול להדביק או דרך דם או יחסי מין. אם בדיקת האימות שלילית אין לך מה לדאוג במיוחד אם חזרת על הבדיקה מספר שבועות לאחר הבדיקה הקודמת. הבעייה כמו ב HIV שבשבועות הראשונים לאחר הדבקה הבדיקות עדיין שליליות.

למעלה