נואשת

נואשת

מראש סליחה על מגילה.. אני חדשה פה ואשמח להתייעצות.
התהליך שלי התחיל לפני כשנתיים וחצי במכון לחקר הפוריות באיכילוב (היות ואני משתמשת בתרומת זרע) כאשר נאמר לי שאני לא מבייצת ויש לי כשל שחלתי בגלל FSH גבוה והסיכוי להיכנס להריון הוא אפסי אלא מתרומת ביצית למרות שיש ווסת סדירה ואורכה כ5 ימים.. כשקיבלתי את הבשורה נכנסתי למאין דיכאון והיה קשה לי מידי להמשיך בתהליך לאחר כ9 חודשים חזרתי לאיכילוב עם פרופיל הורמונלי סביר FLH 21!! משמע אני יכולה להיכנס להריון.. אממה בסבב הראשון ללא הורמונים לא היה ביוץ.. סבב שני עם אקוקלומין היה זקיק 16 אבל רירית 5.5 .. לא יכלו לעשות הזרעה.. וככה עוד 5 סבבים עם זקיקים קטנים ורירית דקה :/ ביקשו ממני שוב לעשות פרופיל הורמונלי והורמון flh היה 58.. שמעיד שוב על כשל שחלתי.. הופנתי לivf אסותא שניה לפני תרומת ביצית.. התבקשתי לעשות בדיקה גנטית לשלול תסמונת טרנר ( יצא שלילי) ובדיקת חלבון הורמונלי AMH שהערך שלו יצא נמוך מאוד 0.1.. בזמן הזה עשיתי בדיקות ביוץ ביתיות כאשר באחרונה היה 4 זקיקים 14, 9 בשחלה שמאלית ו7,8 בשחלה ימנית עם רירית 7 התקשרתי לאסותא בהתרגשות שאולי אפשר לעשות שאיבה או משהו כדי להגדיל את הזקיק 14 המזכירה שם ענתה לי ובשיא חוצפתה אמרה שאחרי שהתייעצה עם הרופא אין מה לעשות מה שכן לדעתה לא מדובר בביוץ שכנראה זו ציסטה!!! חצופה!
אני כבר ממש אובדת עצות נואשת אם זה בלבחור את הרופא או הבית חולים הנכון להיות מטופלת בו או במלחמה להיכנס להריון עם הביצית שלי וללא תורמת.. אשמח למעט תקווה אם מישהי עברה משהו דומה וקיבלה נס או כל המלצה .. תודה :)

סלחי לי, אבל נשמע שטופלת ע"י רופאים

גרועים, או שאני מפספסת משהו. איקוקלמין גורם אצל חלק מהנשים לרירית דקה. למה הם היו צריכים שתמשיכי 7 סבבים כאלה???? הזוי ומקומם.
כן, יש פה דוגמאות של נשים עם FSH גבוה שהרו מביציות שלהן, אבל יש כאלה שלא.
חשוב להיות כמה שיותר מוקדם אצל רופא טוב שמומחה ברזרבה נמוכה.
ממליצה לשריין כבר כעת תור לבר חוה. התורים ארוכים אך שווה לשריין לפחות. תמיד ניתן לבטל.
בינתיים להמשיך אצל מישהו אחר (לא אצל מי שנתן לך איקוקלמין 7 חודשים
)

קבעתי תור לבר חווה

לצערי התור מאוד רחוק.. ינואר
בנתיים יש לי תור נוסף לאתוסא ליום חמישי הקרוב מקווה שיאשרו IVF קשה לי המחשבה על תרומת ביצית :(

acka

New member
ברוכה הבאה אלינו

בואי ננסה ביחד לעשות סדר.
עד עכשיו בעצם ביצעת 7 סבבים עם האיקקלומין, בכולם בייצת אך הייתה רירית דקה?
האם אי פעם ניסית מעקב בסבב טבעי?
מה תוצאת הfsh העדכנית שלך ובאיזה יום מחזור זה בוצע?
האם עשית סבב של ivf באסותא המטופלת צוות? איזה טיפול קיבלת? מה זאת אומרת מעקב ביוץ ביתי שבו בודקים כמה זקיקים יש?
למה המזכירה ולא האחות נותנת לך הוראות?
סליחה על המיליון שאלות, אני פשוט מנסה להבין ביחד איתך מה קורה.
אני אומרת לך בכנות, גם FSH, 21 זו לא תוצאה טובה. זו תוצאה המקסימלית בה מאשרים טיפולים.
ולצערי הרב זה ממש לא מבטיח לך הריון מביציותייך.
מצד שני, בסופו של דבר fsh הוא ערך ניבוי ולא מדד בזמן אמת. לכן חשוב להגיע לרופא טוב ולבדוק איך את מגיבה ההורמונים.
מאיפה את בארץ ואיזה קופה?

הייACKA

הסבב הראשון היה ללא הורמונים בכלל, טבעי.
הסבבים האחרים כללו אקוקלומין ועודמגלולה שאינני זוכרת את שמה כדי להגביר את הביוץ.
FSH עדכני הוא 58 ובדיקת AMH 0.1
אני יודעת FSH יותר מ20 לא מאשרים IVF

לאהגעתי עדיין לסבב ראשון של IVF באסותא כי דרשו עודהבדיקות בגלל FSH גבוהה.
ידוע לי אבל שיש כל מיני אלטרנטיבות משלימות להורדת FLH?!
מסתבר שהאחיות שם היו עסוקות וביקשו מהמזכירה ליצוראיתי קשר.. זוז היתה התשובה שלה והוסיפה כמה דעות משל עצמה

אני מאיזור רמת גן ומטופלת בקופ"ח כללית

spirt20

New member
את נורא צעירה 34

אם הfsh היה פחות מ20 לאור גילך הצעיר הסיכויים היו טובים שכן בגילאים צעירים מספיקה ביצית אחת. לצערי מעל 20 כבר לא מאשרים טיפולים, את יכולה לקחת גלולות שיורידו את ההורמון ובכך יאשרו לך טיפולים... ולנסות סבב שאיבה על בסיס טיבעי

זה מה שמייאש :(

לדעת שאני צעירה והשחלות כבר לא מתפקדות.. באילו גלולות מדובר?
ידועלך לגבי דיקור סיני?

acka

New member
היי

זה אכן קשה הגיל ומצב השחלות.
אני לא חושבת שקיים טיפול אלטרנטיבי שיכול להוריד FSH כזה.
מצד שני את צעירה ולכאורה קיים סיכוי גבוה יותר בגלל גילך.
הייתי הולכת ישירות לבר חוה ורואה מה יש לו להציע.
זה מצב שדורש בעיני רופא פרטי מהשורה הראשונה.
ורק לוודא, הfsh נמדד ביום השני של המחזור? מה היו ערכי באסטרדיול בבדיקה?
בדקו אותך לאיקס שביר?

היי

לשאלתך.. flh נבדק ביום ה3 לווסת יצא 58 אסטרדיול 117 ובדיקת גנטית לx שביר יצא שלילי.. נשלחתי לעשות גם בדיקה גנטית נוספת של תסמונת טרנר (משלים לx שביר) יצא שלילי..

spirt20

New member
תעשי צילום רחם יש מצב שיש לך אנדומטריוזיס

אני בגיל 27 וחצי עשיתי בדיקת amh שמקדימה את הfsh שהיה תקין 9.2 אך גבוה לגילי. ויצא לי 0.7 שזה רזרבה סבירה. כן הצלחתי להרות וללדת, היום שאני בת 30 יכול שגם אצלי המצב הדרדר. ולכן כמו שאמרו לפניי יכול להיות שזה כשל שחלתי זמני, אצלי שהסירו את הנגעים בשחלות התוצאות בfsh היו 5.2... ממליצה לקבוע תור לבר חווה, לבצע צילום רחם כדי לשלול נגעי אנדומטריוזיס ואפילו אולטראסונד תלת מימד. אגב מתי לאמא שלך הפסיק המחזור אם לפני גיל 40 יכול להיות שמדובר במאפיין גנטי. לאמא שלי הפסיק בגיל 41 וגם לה ולאחיותיה יש אנדומטריוזיס היא לא נתקלה בקשיי פריון אבל דודות שלי הביאו ילד אחד כל אחת ובטיפולים.הגלולות שעליהן דיברתי זה גלולות למניעת הריון הן ממש לא ישפרו את מצב השחלות, אבל הן יורידו את הורמני אסטדריול ופרוגסטרון כדי לעבוד על הקופה לאשר לך טיפולי פריון...במידה ותצליחי ממליצה לבצע הפריה על בסיס טיבעי.מבינה את הכאב והקושי, אשמח לתת לך משענת ותמיכה..צרי קשר בפרטי:) בינתיים שולחת חיבוק ענקי

למעלה