נואשת

Ontario R Z Y H

New member
נואשת

מכינה אתכם שזה ארוך מאוד, וזה לא רק קשור לאמא. אבל הרבה מזה זה היא. אני וההורים בריב, וואחד ריב. אני כבר כמה שבועות לא ממש מתפקדת, הולכת לישון לפנות בוקר (4-5) אין לי סיבה, אני פשוט לא נרדמת... מתעוררת בצהריים (אני לא בבי"ס), יש לי סוס ואין לי כח ללכת לרכב עליו אחרי הצהריים, אני מסתגרת בחדר רב שעות היום, וכשאני כן יוצאת, אני זוכה ל"תשואות וברכות" מאמא. הם שונאים אותי, זה ברור לי. אני בת יחידה, בת 16 עוד שבוע בערך, הם מתנהגים ותמיד התנהגו אליי כמו לילדה בת 3, או שהם לא מתנהגים אליי בכלל. הם לא מכירים אותי מספיק טוב כנראה, כי הם לא יודעים שכשאני מעוצבנת עדיף לא לדבר איתי כי הכל יוצא לי הפוך ורע. לא, הם לא חיו איתי 16 שנה כדי לגלות את זה בעצמם. בשנה שעברה עזבתי את הארץ לכמה חודשים בקיץ, כדי להתרחק פה מהכל, מהם בעיקר. היה לי טוב, עד שהתחיל להיות סיוט.. חזרתי לארץ והכל היה מושלם. חזרתי לסוס המדהים שלי, חזרתי ללימודים במסגרת אחרת ומוצלחת, חזרתי עם פול כח לעשות כל דבר בעולם, שכולל להתעורר ב5 וחצי בבוקר כל יום וללכת לישון בסביבות 1-2-3 אחרי יציאה מטורפתתת עם חברים, וחוזר חלילה. ההורים התנהגו הכי מושלם שאפשר, עזרו לי, תמכו, דיברו, הבינו. הגעתי למצב שלפני כמה חודשים אפילו סיפרתי לאמא על בחור שאני רוצה ושבא אליי כמה פעמים, משהו שלפני או עכשיו אין בכלל מצב לדבר איתה על הדברים האלה. הם היו פשוט הורים מושלמים!!! השתדלו גם לא לריב ביניהם, כי הבינו שזה לא נעים לאףאחד... זה גם לא החזיק יותר מדי זמן. עכשיו המצב הוא בדיוק כמו שנה שעברה. רק שעכשיו אין לי חברים במקום שאני גרה בו, הסוס שלי נמצא במרחק של חצי שעה נסיעה לפחות ברכבת, אין לי רישיון, אין לי גרוש על התחת, כבר חודש לא לומדת כי אין לי כח לזה, אני רק ישנה כל היום, סובלת מכאבי ראש ודיכאון... והם בשלהם, צועקים, מטיפים, שונאים, לא מעניין אותם בכלל מה איתי.. (חוזרת ריב שהיה לפני יומיים בערך) אמרתי לאמא שאני הולכת לחווה ושבערב יש מסיבה באיזור שם, ואז שאני נשארת לישון אצל חברה, ואחכ ניסע לחווה, ומהחווה אני אחזור הביתה מתי שאני אחזור. היא לקחה אותי לרכבת, התחילה לצעוק, הנסיעה לא נגמרה בטוב. שכחתי המון דברים בבית, איחרתי רכבת אחת, כולי רותחת מעצבים.. מה יהיה יותר הגיוני מלקבל עכשיו איזה נהג מונית מעצבן (אני לוקחת מונית מהרכבת לחווה), זה מה שהגרלתי, נהג מפגר שרק גרם לי לבכות. הלכתי לחווה, כבר לילה וקר, אין לי מצב רוח בכלל לראות את הסוס, אבל רכבתי, טוב נו. הלכנו ליומולדת, אין התעניינות מצד ההורים, שום דבר, לאמעניין אותם מה איתי, הלכתי לחברה אחכ, עדיין שום שיחה מההורים.. הלכנו לישון, אבא התקשר אליי ב7 בבוקר (WTF!??) אמרתי לו שאני ישנה ושאני אחזור אליו אחכ, התעוררתי ב12 וחצי והתקשרתי אליו, אחרי שיחה של שניה, כי אין לו זמן אליי כי העבודה יותר חשובה, ניתקנו, עדיין שום התעניינות מאמא. אני והחברה נסענו לחווה בסביבות 4, הלכתי לרכב והכל, הגיע סביבות 6 וחצי 7 בערב, פתאום אמא נזכרה שאני קיימת, אני עונה, לא זכיתי אפילוו להיי מה קורה, ישר "איפה את?!!!" "בחווה אמא איפה אני יכולה להיות" "מתי את חוזרת???" "לא יודדעת" "ביי" ניתקנו. טובבבבבבבבבב.... בסוף שהיתי בחווה עד איזה 8 וחצי בערב, בסביבות 9 וחצי הגעתי הביתה, אבא בא לקחת אותי מהרכבת, התחלנו לריב, צרחות והכל, הגענו הביתה, צרחנו אחד על השניה תגרון כמו שבחיים לא צרחתי. הוא קילל, וירד עליי, ואני צרחתי לו בחזרה שהוא מתנהג כמו ילד בן 3. טוב שלא יצאתי מהחדר אחרת היינו הולכים מכות. כרגע המצב הוא שאני לא מדברת איתם והם לא איתי, אין לי גרוש, אין לי איך להגיע לרכבת אפילו, התעוררתי לפני חצי שעה בערך, אחרי שהלכתי לישון ב5 בבוקר שוב, אין לי כח ורצון לנסוע בכלל לחווה, שלא לדבר לנסוע עם אחד מהם רבע שעה באוטו. ביום שבת יש תחרות רכיבה שאני אמורה וחייבת ללכת לצלם בה, בינתיים זה ממש לא קורה כי אין לי איך לצאת מהבית בגלל שאנחנו לא מדברים. שבוע הבא יש לי יומולדת ביום שישי, אמא נוסעת לחו"ל ביום שלישי הקרוב, ווחוזרת בבוקר של היומולדת שלי, זתומרת שאני צריכה להישאר עם אבא שלי שלושה ימים וברור לי שאם המצב ישאר ככה אני אתחרפן ואקפוץ מהחלון. אם היה לי לאן, הייתי בורחת מהבית, הבעיה היא שאין לי. מישהו, יכול בבקשה, לייעץ לי מה לעשות איתם, אני באמת באמת נואשת, נמאס לי מהמריבות האלה, נמאס לי הצורה שהם מתנהגים אליי, נמאס לי מהכל!!! אני יודעת שזה לא בדיוק הפורום המתאים, אבל אני אחפש עוד כמה פורומים ואפרסם בהם את אותו הסיפור....

משפחה לא בוחרים

את מתארת בדיוק מצב של מתבגרת טיפוסית. זה אולי יעודד אותך קצת שלא את היחידה שזה קורה לה. הורים וילדים במיוחד בגיל הזה יש בעיה בתקשורת... הם מזדקנים,ואת מתחילה לפרוח.....אז הם עדיין חושבים שאת תינוקת, והם מגוננים עלייך ונותנים לך תשומת לב כמו שנותנים לילדה בת 6. מה לעשות ואין קורס לאנשים ונשים להיות הורים...ולא לומדים את זה... אז תצטרכי להתמודד עם מה שיש,וכרגע יש לך אבאמא מעולם אחר שעסוקים במריבות בניהם. קחי החיים שלך בידיים שלך, או שתבחרי ללמוד מקצוע שאת אוהבת, או שתתחילי לעבוד במשהו כדי שיהיה לך קצת כסף,וגם כדי שתכירי חברים וחברות חדשים, גם לא תהייי לחוצה בבית כל הזמן, אל תיתני לאף אחד לנהל לך את החיים, קחי את המושכות לידיים שלך בדיוק כפי שאת רוכבת על הסוס....תנהיגי את עצמך למרות הקשיים, תתחילי ל"סנן" מריבות שאת לא כל כך רוצה להתעסק איתם, כשההורים שלך יראו שאת לקחת את עצמך בידיים הם יפנימו שהילדה שלהם כבר לא רק ילדה היא אישיות בפני עצמה,אחראית ומלאה ברצון לחיות את החיים היפים. בהצלחה בייביי...

קודם כל - מזל טוב ליום הולדתך הקרוב../images/Emo77.gif

שנית - כל עוד אתם גרים תחת אותה קורת גג - נסי למצוא את שביל הזהב לשקט ושלווה. יכול להיות שהם לא מבינים אותך ויכול להיות שיש חיכוכים בין מה שאצת חושבת לבים מה שהם חושבים אבל אם תמשיכו ככה - לא ימצא פיתרון ולא תוכלו לגשר על הפערים. אולי תעשו שיחה יחד באופן שקט ורגוע - לטובת כולם? אולי תנסי להתייעץ בבית הספר עם היועצת? אני מניחה שגם להם לא קל ואולי כדאי להם לשקול כיצד לצאת מהסבך הזה שאתם נכנסים אליו . כתבת שהיתה תקופה טובה מאוד - מה קרה לפני? למה זה השתנה? אי אפשר לנסות להחזיר את המצב להיות כמו בתקופה הטובה ההיא?

Ontario R Z Y H

New member
דצמבר,

תודה על הברכה:) כדי שאני אסביר את עצמי פעם אחת, ולא במסרים שונים לאנשים שונים. הייתי בטיפול פסיכולוגי מעל לשנתיים שבמסגרתו ניסינו לעשות כמה וכמה שיחות משותפות, ובכולן ברחתי כי הם התחילו להפיל עליי את כל העולם ואחותו. לא יכולה לסבול את זה, שהם מאשימים ורואים להם את זה בעיניים, כל מה שהם חושבים עליי פשוט רואים להם את זה בעיניים!!! דבר שני, אין בית ספר, זה לא קיים מבחינתי, אני במסגרת אקסטרנית, זה לא ממש כיתת לימוד, זה לא ממש בית ספר, זה יותר שיעורים פרטיים שמכינים אותי לבגרות. אני מפחדת שכדי להחזיר את התקופה הטובה שהייתה, אני אצטרך שוב לנסוע למקום רחוק ולהתרחק מהם ככל האפשר, כמו שהיה שגרם לתקופה הטובה. הם הבינו כמה ריק בלעדי, ואני הבנתי כמה ריק בלעדיהם. אני לא מוכנה לנסוע שוב, חוץ מזה, שאין לי לא אמצעים כספיים לממן נסיעה כזאת שוב, וגם לא נפשיים. תודה על העזרה בכל מקרה. אולי כדי לדבר עם הפסיכו' של אמא בדרך כלשהי... מה דעתך?

אני רוצה רק להבהיר שאני לא יועצת ולא אשת

מקצוע וכל מה שאני כותבת כאן זה כאדם רגיל, כאם לילדים וכבת בעצמי - בסדר? אז אם תגידי כן - אמשיך.

אז אולי שווה לשוחח איתו אבל קחי בחשבון

שמה שאת אומרת עלול לצוץ בשיחות שלה איתו. יש מצב לפגישה משותפת?כלומר ההורים שלך הפסיכולוג/ית ואת?

Ontario R Z Y H

New member
אני כבר לא בטיפול פסיכולוגי

אני בכוונה רוצה לדבר עם הפסיכו' של אמא שידבר איתה, שיסביר לה, שיעזור לה להבין אותי. שוב, כשיש פגישות משותפות, כשמתחילים לדבר על דברים אמיתיים, אני לא מסוגלת להתמודד מולם.

Ontario R Z Y H

New member
כן

הם סוגרים עליי שניהם, אומרים לי שאני ככה וככה, ואני לא מסוגלת להתמודד עם זה... מעדיפה לברוח ולהשאיר את הכל ככה, אחרי יומיים הכל חוזר להיות בגדר הרגיל ואחרי יומיים שוב רבים. נשבר לי סופית

כתבת שאת בת יחידה - אז אולי בגלל

זה את מרגישה שהכל מופנה אלייך. אולי נסי להסתכל פעם מהצד על מה שקרוה אצלכם - מי מתחיל את הויכוחים והכעסים? למה זה מתחיל? כלומר מה הגורם לזה- משהו שאת עושה והם מתרגזים או משהו שהם עושים ואז את מתרגזת?

begonia

New member
יש לי כמה רעיונות בשבילך, אם את רוצה לקרוא

מראש, אני יודעת שכל העיצות שלי הם מסוג ה"קל להגיד וקשה לבצע", אבל אולי הן בכל זאת יוכלו לעזור לך. אני יודעת שזה מאוד קשה, אבל נסי את ל"היות הבוגרת" ולקחת אחריות על החלק שלך בחוסר התקשורת. נסי לשבת עם עצמך ולבחון קודם כל מהם הצרכים שלך ומהם הרגשות שלך, מה היית רוצה שיקרה בעולם מושלם. נסי לפרוט את זה לדברים קטנים, ודברים שגם יכולים להיות תלויים בך. כלומר, לא: "שההורים שלי יתחילו להתנהג בסדר", אלא "הייתי רוצה שנוכל לשבת ביחד לארוחות ערב" (רק כדוגמה). נסי אפילו לכתוב את הכל על דף, כדי שהכל יהיה יותר מסודר. זה בשביל שקודם כל תדעי מה *את* רוצה. זה מאוד חשוב כשרוצים לפתוח תקשורת טובה, לדעת קודם כל מה הציפיות והרצונות הספציפיים שלך עצמך. אחרי שתדעי מה את רוצה , מה הרגשות שלך בנושא, תוכלי גם לחשוב על בקשות ספציפיות שיעזרו לך, לא בקשות מאשימות, כי לאנשים יש נטייה לא לקיים בקשות של אחרים כשהם מרגישים שמאשימים אותם. שמתי לב גם שאת מצפה מההורים שלך שידעו לבד איך לגשת אילך כשאת כועסת (לא לגשת בכלל עד שאת נרגעת, לפי מה שהבנתי). אני מציעה שפשוט תגידי להם את זה. תדעי שמה שנראה לך ברור לא תמיד ברור לאנשים אחרים. למשל, אני תמיד חשבתי שזה ברור מאליו שאם אני עצובה, החבר שלי צריך להבין שהוא צריך לבוא ולחבק אותי. אבל זה בכלל לא היה ברור לו ואני כל הזמן כעסתי על זה. אחרי זמן גיליתי שאם אני רוצה חיבוק, אני רק צריכה לבקש. זו הייתה תגלית נעימה. אני חושבת שההורים שלך לא שונאים אותך, הם אוהבים אותך והם פשוט לא יודעים איך להתנהג איתך. תזכרי שבטח גם הם עצובים שהקשר איתך התדרדר ושגם הם היו רוצים לתקן אותו. וחוץ מזה, בלי קשר, אני חושבת שמאוד כדאי לך להכנס לאיזושהי מסגרת. או מסגרת קבועה של לימודים, או עבודה קבועה. תקופות בלי משהו קבוע עלולות להיות קשות רגשית. אני זוכרת שלי הייתה תקופה כזו אחרי הצבא, של 4 חודשים שבהם לא עשיתי שום דבר קבוע וזה היה לי מאוד קשה ומדכא. אחרי שמצאתי עבודה ודירה החיים פתאום נראו הרבה יותר קלים.

טלטוש

New member
יש לי דווקא כמה מילים קשות לומר לך

נכון, בעבר לפני יובלות כשהייתי בתיכון, הייתי בצד שלך. רק תנו לי את השקט שלי ותרדו לי מהוריד. היום יש לי ילדים. אני יודעת שהתפקיד שלי כאמא זה לשבת להם על הוריד. התפקיד שלי הוא לשמור שהם לא יעשו שטויות שהם ימשיכו בלימודים עד לסיום הבגרויות. שהבת שלי לא תצא עם כל מיני פרחחים. שהילדים לא יבלו מחוץ לבית עד אמצע הלילה שהם לא יסעו בטרמפים שהם יבחרו בחברים הנכונים ולא בחברים שיש להם השפעה רעה או בקיצור לעשות את כל מה שההורים שלך עושים. אולי צריך לנסות לעשות את הדברים בדרך אחרת ולא בצעקות, אבל כאן זה עניין של דינמיקה משפחתית

למעלה