נואשת!!

NONICK207

New member
נואשת!!

היי לכולם. אני בת 19 והחודש בשעה טובה ומוצלחת אני מסיימת שירות לאומי. וזהו. אני לא יודעת מה לעשות עם החיים שלי. מה ללמוד? איפה ללמוד? מאיפה מתחילים? מה לעשות?!? חשבתי להיות פסיכולוגית. חשבתי להיות שפית. חשבתי ללמוד שיווק ותקשורת. הכל מחשבות! כל יום אני משנה החלטה. ממש מזל מאזניים טיפוסי. ועכשיו אני חושבת ברצינות כבר כמה זמן להיות מורה. אבל המעמד של המורים הוא כ"כ התחתית. כ"כ מזלזלים בהם. מתחצפים אליהם. גם המשכורת נמוכה מאוד. וכל חופש גדול מפטרים 300 - 400 מורים. זה לא מקצוע בטוח. מה עושים????????????????? אני נואשת!!!!!

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

את בגיל כזה שהשמים הם הגבול ומותר לך לחכות עם ההחלטות האלו עוד קצת, עד שתגבשי דיעה מוצקת.... את גם יכולה ללכת ליועץ לימודי שיעזור לך לגשש באפילה....

NONICK207

New member
אני מפחדת שעד שאגבש

דעה מוצקת אני אהיה בת 25. בלי מקצוע ובלי כלום. את מכירה את זה שאת מחכה לזמן הנכון ואת חושבת יש עוד זמן לזה, ויש עוד זמן לזה. בסוף לא עשית כלום וכבר מאוחר מדי. אני מפחדה שחלילה זה יקרה לי. יש מסביבי המון לחץ. כולם אומרים כבר לעשות פסיכומטרי באוקטובר ולהגיד טופסי קבלה לאונברסיטה כבר בינואר. אבל אין לי אפילו 3 מועדפים למלא בטפסים. שום כיוון. נאדה. ובקשר ליועץ, לא חשבתי על זה.. זו אופציה. תודה רבה לך..

tutit1005

New member
דעתי היא

רור שללכת ללמוד משהו שאוהבים נכון שהדרישה למורים כיום בארץ היא לא מי יודע מה אך נסי בתחום הנ"ל את "איבחון" מאבחנת ..זה מעניין משכורת טובה וסיפוק. או עבודה סוציאלית ..אני ממליצה לך מנסיון של בני משפחתי בתחום אך כמובן שאת זו שתחליטי בסופו של דבר מה שאת אוהבת ..

NONICK207

New member
תודה רבה על התגובה

את לא יודעת איך אני שמחה עכשיו. אמרת שעבודה סוציאלית זה ממולץ!! ובאמת אני אדם של אנשים, מסתדרת עם כולם. הלכתי לאחות של גיסי שידועה בקריאת יד והיא אמרה שזה מה שמתאים לי. מאז התחלתי לחשוב על זה.. אודה לך מאוד אם תספרי לי עוד על התחום. אגב, מה ההבדל בין עבודה סוציאלית לסוציולוגיה? בקשר למורים, אומרים שעוד שנתיים, שלוש, תהיה דרישה מאוד גבוהה למורים וזה באמת הזמן שאסיים לימודי הוראה. אבל מפחיד להסתמך על מה שאומרים.. שוב תודה

sunny8

New member
נוניק חמודה שלום רב !../images/Emo193.gif../images/Emo196.gif|../images/Emo151.gif

נוניק, מה שתבחרי ............העיקר שתעשי את המקצוע באהבה ובצורה הטובה ביותר. כסף .... זה לא הכל בחיים. רצוי כמובן שתקבלי תמורה נאותה לעמלך - ללא ספק . לשם כך אנחנו עובדים הרי - כדי להתפרנס . וגם אם בדרך ראית שזה לא זה ...מממממממממ ...... החליפי מקצוע ...כאילו מה קרה???סוף העולם ????? ואם למדת 3-4 שנים ויש לך מקצוע או תואר ביד וראית שזה לא בדיוק מה שרצית שחשבת , הפנטזיה התנפצה .......אז מחליפים . זאת לא חתונה קתולית - והחיים זה לא קיר - אפשר לשנות ולהזיז דברים . שום דבר זה לא סוף העולם . לא סופי ולא מוחלט . הכל נתון לשינויים. (כשמחזירים ציוד לבורא - זה תחנה סופית ). מקווה שעזרתי אפילו בקצת.

NONICK207

New member
עזרת ועודדת

המחשבה על להחליף מקצוע אחרי שכבר יש לי תואר ביד עברה לי בראש, אבל הדחקתי אותה. בכל זאת, אחרי שלמדתי ועבדתי, להחליף מקצוע זה נראה לי להיכנע. כאילו 'זה לא טוב, NEXT' . נכון שזה לא סוף העולם ונכון שיש אנשים שבגיל 40 עושים הסבה ואז נהנים מהחיים אבל לרוב זה אחרי שהם כבר מבוססים בחיים, מסודרים. מנוסים. תודה.

ע ו פ ר ה

New member
היי נוניק

אני רוצה לאחל לך בהצלחה ולומר לך שעם כל הקושי של הכניסה לחיים אזרחיים ועצמאיים, את במקום נפלא. נתנו לך פה עיצות נפלאות ונראה לי שאת פועלת נפלא. אני בזמנו (הייתי אמנם מבוגרת יותר) פניתי לגרפולוג להכוונה מקצועית והוא מאוד עזר לי. ובאשר להחלפת מקצוע כשממצים מקצוע אחד: תזכרי של מה שאת לומדת בחיים נשאר איתך. אם תלמדי משהו אחד ואחר כך תעשי שינוי תוכלי להוסיף למקצוע החדש דברים שלמדת קודם. אז שוב בהצלחה ואל תשכחי להקשיב ללב. הוא יראה לך את הדרך. באהבה עופרה

למעלה