נהרסו לי החיים

SEVEN DAYZ

New member
נהרסו לי החיים

צבא הכיבוש הישרעלי רוצה לספח אותי לתפקיד שאני לא מעוניין בו. דיי לא יכול יותר אני כבר במצב של ייאוש........רוצים לגייס אותי למשהו ממש ממש גרוע.....כנראה בחיל התקשוב או חיל החימוש- איפה שכל הערסים. תבינו, אני חושב שלכל אדם יש את הערך שלו ולכל אדם יש זכות להתנסות בחיים האלה.... אבל אני לא רוצה שיתקעו אותי עם כל נדכאי העולם!!!!!! סעמק, אני רוצה להיות עם האליטה, אני רוצה להרגיש שווה. אני רוצה להיות עם אנשים ברמתי השכלית והרגשית. אבל לאאא, רוצים לדפוק אותי עם כל מיני ערסים ובני מיעוטים. יש לי בעיה שאני עם הרבה קבוצות באוכלוסיה פשוט לא מסתדר........קראו לי סנוב, קראו לי שחצן, קראו לי אליטיסט, אבל אני רוצה להיות רק עם הטובים ביותר, רק עם אנשים הראויים שאני אבלה איתם את זמני. אנשים תת-רמה ושטחיים פגשתי מספיק בתקופת בית הספר. די!! אני רוצה להתחבר לגרעין האיכותי של הנוער הישראלי, וזה גם בשביל שאח"כ יהיו לי קשרים בשוק האזרחי, עם האנשים שעתידים להוביל בו, ואני אוכל להשיג פרוטקציות. אבל לאאאאא, הצבא רוצה לתקוע אותי עם כל הערסים של חיל החימוש, שעם אני אשרת איתם, מקסימום יהיו לי קשרים עם מחלקת התברואה של העירייה (שם מכובס לפועלי זבל) או אם זה ערסים מתקדמים- במרכז הליכוד. בקיצור, נשבר לי מהחיים המסריחים האלה. תמיד אני מקבל את הכי גרוע שיכול להיות. הושיעני.....הושיעו אדם איכותי שרוצה לשרת עם אנשים כמותו. נ.ב- עוד לא הזכרתי את שאר הבעיות שלי בחיים......

ממש לא.

וחלילה לך לחשוב כך. תראה, יש לך שתי בחירות (יש יותר אבל בוא ונתמקד על הקלות, בינתיים): 1) להאשים את הצבא, לקללו, לחשוב מחשבות זדוניות עליו ועל כל באיו, לפזר ארסיות (מלשון ארס) בצורה יחסית רדודה ומלאת שגיאות כתיב לכל פורום אפשרי בניסיון נואש (בצדק, מבחינתך) לבקש עזרה, להרגיש אומלל וחסר תכלית (מה שממש לא מתאים לך או לכל אדם אנושי). 2) לעשות אינטרוספקציה בצורה העמוקה ביותר ולומר לעצמך: "רגע, רגע, עצור, שב לרגע, נקה מחשבות, התמקד ותראה היכן טעית: מה היה לא נכון בדרך שעשית מהתיכון, מתחילת הצו הראשון ועד עכשיו, מדוע לא התקבלת למה שרצית, מהם נתוניך הגולמיים? ציונים? המלצות? התנהלות והתנהגות בתיכון? האם קיבלת סמכות? האם התנדבת?" וכדומה. תראה, זו בחירה שלך. אני מודה שאפשרות א' היא מאוד קלה ונוחה וגם משחררת קיטור אך יש לה השלכות, רצוי שתדע. אחת ההשלכות זה התבצרות יותר מעמיקה שלך מהעולם תוך אנטיגוניזם הדדי ואי יכולת להבינך. אפשרות ב' היא יותר קשה, מודה והיא דורשת זמן, הרבה זמן אבל היא מגלה תובנות על עצמך בעיקר ומחזקת אותך לקראת דרכך בעתיד. שוב: היא לא קלה כלל וכלל כי נדרשת מידה של ענווה ויכולת להודות בטעויות וקבלת אחריות תוך הודאה באשמה. שוב, בחירה שלך. בהצלחה רבה!

SEVEN DAYZ

New member
ונניח שאני בוחר באפשרות השנייה

אז אני אגלה שעשיתי מלא טעויות, ושאני אהבל גמור. לפי מה שהבנתי מההתחלה ייעדו אותי לתחום מסוים שאני לא רוצה, אבל יש סיכוי טוב שאם הייתי מתקשר כמה חודשים קודם ועולה על זה, יכול להיות שהייתי יכול לעשות יותר ואולי עוד הייתי מספיק להתברג למיונים שאני רוצה. אבל אני לעולם לא אדע, כנראה. וככל שאני חושב על זה רק בא לי למות עוד יותר.

הו לא

למה שתגלה שאתה אהבל גמור? מכסימום תגלה שאתה טמבל גמור :) לא יודעת מה תגלה, הדרך היא שלך בלבד. לא יודעת למה ייעדו אותך וזו לא שאלה של ייעוד בכלל ומדוע לשקוע בשתי המילים הכי נוראיות שפילוסופים מתרחקים כמו מאש? ה"מה אם" המעצבן הזה? נו ו? אז היית רמטכ"ל. זה באמת משנה? זו לא חוכמה לשקוע ברחמים עצמיים, ולהלקות את עצמך. האינטרוספקציה לא נועדה שתרד נמוך ותשאר שם, אלא שתעלה (כמו הספינקס) חזק יותר ובטוח בעצמך יותר. מאוד חבל שאינך מעריך את עצמך יותר. כזה זלזול עצמי לא ראיתי כבר הרבה זמן. אתה עושה עוול גדול לאדם שהכי הכי קרוב אלייך- לך. שוב, הדרך השנייה היא לא קלה כלל וכלל אבל היא אפשרית. בוא תאמר לי בבקשה: אילו באמת היה לך את האפשרות לתקן טעויות או לעשות דברים שונה ממה שעשית עד עכשיו (אל דאגה, זה לא הרבה, איני דורשת רשימה ארוכה, אתה כולה בן 18 ), מה היית עושה שונה? במילים אחרות: במה טעית לאורך הדרך שלך? קח יומיים שלושה, אינך חייב לענות ואם בא לך: עשה רשימה. אוי, יש לי רעיון: לך ביומיים הקרובים לכל מכרייך, אוהבייך, משפחתך, ידידיך וגם שונאייך (כן למה לא?) ותשאל אותם האם הם יכולים לומר לך חמש תכונות טובות עלייך וחמש תכונות רעות עלייך. כמו כן שאל אותם האם הם חושבים שטעית ובמה. מה אכפת לך? בשביל המחקר המדעי שלך, או סתם מסקרנות צרופה. כשאתה שואל אותם אל תאמר דבר, אל תשלול ואל תחמיץ פנים, אלא כמו מדען אנתרופולוגי החוקר את SEVEN DAYZ , תהנהן ותאמר: "אמממ... מעניין, מעניין מאוד".

יש כמה ספרים שכדאי לך להניח עליהם את ידך

א. הסוד ב. כל ספר של לואיז ל. היי (ובעיקר 'הכוח נמצא בתוכך' ו-'אתה יכול לרפא את חייך') ככל שתבין יותר מהר שאתה יוצר את בעיותיך בעצמך, תקבל את הכוח והתבונה לשנות זאת ולהכניס לחייך את מה שאתה מגדיר כחיובי ורצוי.

שיבא2

New member
איזה מצחיק אתה

דבר ראשון קח את החיים קצת יותר בקלות
אתה בחור צעיר,
דבר שני, יהיו לך מלא הזדמנויות להתחבר לגרעין האיכותי בחיים
לפעמים כדאי לתת לחיים להוביל אותנו ולא רק שאנחנו מובילים אותם

ועכשיו באופן מעשי- אז זה כזה חשוב לך, תנסה לדבר עם מקבלי החלטות בצה"ל לגבי עתיד שיבוצך בצבא

הצלחה

למעלה