נהיגת חורף

gavnuk

New member
נהיגת חורף

שלום לכולם, עכשיו חזרתי ממכללה והתחיל לרדד גשם. הכביש נהיה ממש רטוב והתחלתי להרגיש כל ס"מ, נסעתי 30 קמ"ש מרוב פחד, ובפניות בכלל... אני מרגיש איך הגלגל הקדמי רוצה לברוח לי. ניסיתי כמה בלימות חרום( 20קמ"ש ) בכביש קטן והתוצאה ממש הפחידה אותי - ממש מפחיד! מה עושים? יש אתרי הסברה על נהיגת חורף?

העצה הכי טובה שלי אליך.....

אל תרכב גשם ראשון הוא הסרטן של כל משתמשי הכביש. בגשם ראשון כל הזבל, שמן, דלק, עפר, צואה ודמם של חתולים שנדרסו עולה מעל לפני השטח. התוצאה. חלק מאוד, מאוד מאוד לכן
העצה הכי טובה שלי לרוכבים(עם נסיוני הדל) הוא לא לרכב עד שלא יהיה גשם משמעותי שינקה הכל. לא יקרה כלום אם לא תצא לקחת סיבוב עכשיו. כולם מעומדים להחליק בכביש רטוב עם גשם ראשון. אוטובוסים, משאיות, מובילים , פרטיים... אז קל וחומר קטנועים ואופנועים. אל תסתכן.

yuvalfra

New member
צודק לגמרי!

לפי דעתי כשיורד גשם אל תרכב! כשהגשם נפסק והשמש יוצאת והכל מתחיל להתייבש קצת -> תרכב ובזהירות יתר (30 קמ"ש לא נראה לי מוגזם בכלל)!

gavnuk

New member
היתי חייב לסוע, היתי במכללה :))

צריך להגיע הביתה לא, אז נסעתי ובום גשם!!! היה מפחיד!

© DrorZi

New member
שאלה, בגשם עדיף

מבחינת הרוכב לנסוע לאט או מהר
כי אם נוסעים מהר מתנגשים בהמון גשם וכל החזית נרטבת, אבל אם נוסעים לאט יורד עליך מלמעלה הרבה גשם .... אז איך נרטבים הכי מעט
דרור זי, משעמם לי.

yuvalfra

New member
זה מה שחשוב?

יותר חשוב בגשם שלא ישברו לך עצמות מאשר שלא תרטב. סע לאט.

ראיתי היום ג'ילרה ראנר 200

והוא נראה ממש טוב לקטנוע אני אוהב אותו ואם אני יקנה קטנוע זה רק את הראנר 200 נראה מצויין ממש מצויין, אני ראיתי אחד בצבע אדום

MrKashtan

New member
הורד לחץ אויר מהצמיגים-

זה יתן לך יותר חיכוך עם הכביש ולפיכך יותר יציבות.

אני אכלתי אותה!

קניתי פיור, אני רק מקווה שהחורף הזה לא יבאס אותי שאני לא יוכל ליסוע בפיור...מישהו כאן עבר חורף עם פיור?

אהוד א1

New member
עברתי חורף עם הונדה דיו שדי מקביל

לפיור.אין סיבה שלא תעבור איתו חורף (כמה ימי גשם כבר יש ב"חורף" ישראלי...).רכב בזהירות,הקפד על מרווחי ביטחון ועל רוכב יבש ותגיע לקיץ.

אהוד א1

New member
לא בהכרח.

לחץ יתר יגרום לכך שרק חלקו המרכזי של הצמיג יפגוש בכביש ומכאן לפחות אחיזה.לחץ נמוך מדי יגרום לכך שיווצרו מעין קפלים כששני צידי הצמיג על הכביש ומרכזו באוויר ללא אחיזה.דווקא בחורף-הקפד על לחץ אוויר תקין לפי הוראות היצרן.

למעלה