נהיגה תחת גיל 16

be_roo

New member
וברצינות, אין עונש אחיד

מי שיתפס נוהג מבלי שמעולם הוציא רשיון יזומן למשפט ושופט יחליט על העונש לפי שיקוליו, החל מקנס גבוה ודרך פסילה של שנים לעתיד.

גיל הוצאת רישיון לפי תאריך עברי או

לועזי? אם אותו אחד הוא תחת גיל 17 בתאריך הלועזי ומעל גיל 17 בתאריך העיברי, הוא יכול לנהוג? בעצם אני אנסח שונה, האם אדם יכול לגשת לטסט כשהוא בן 17 לפחות עפ"י תאריך עברי ולא לועזי? (או ההיפך אם כי אני יודע שההפך = "כן" לא יודע בקשר לראשון).

adidas88

New member
כמעט בטוחה שכן

תאריך עברי במדינת ישראל הינו תאריך לכל דבר.

be_roo

New member
לא כשזה נוגע להגדרות החוק

פרשנות החוק לא יכולה להסתדר עם שתי ספירות שונות, לכן, אלא אם צוין אחרת, שנים וחודשים נספרים לפי לוח השנה הגרגוריאני, כלומר הלועזי.

אוראל1988

New member
בלתי אפשרי\ עפ"י הלועזי בלבד.

ועדי מספיק להטעות! זאת כבר פעם שנייה
http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=783&msgid=67351950&FlagSybase=1

adidas88

New member
סליחה?

גם פעם קודמת לא הבאת תשובה חותכת
עד שלא תראה לי הוכחה שאי אפשר אני לא אפסיק להתווכח

flutter girl

New member
לועזי- ויש לי הוכחה חותכת!

לפני שנים רבות, בהיותי כמעט בת 16 (בת 15, 11 חודשים ו-3 שבועות ליתר דיוק), רציתי ללכת להוציא את תעודת הזהות שלי. לפי התאריך העברי, גילי היה כבר 16 סתוים... בכל מקרה, מה שקרה זה שהפקיד אמר שכל העניין של הגילאים הולך לפי התאריך הלועזי בלבד, ולא לפי התאריך העברי. אזהו. קיבלת הוכחה ממשרד הפנים (אגב, הייתי צריכה לחכות שבועיים בשביל לקבל ת"ז).

be_roo

New member
זה לא מה שרשמת

לו היית כותבת "איני יודעת אבל ההגיון שלי אומר שכן", אז עוד אפשר היה לקבל את ההודעה לא כתשובה לשואל אלא כדיון על ההגיון שמאחורי החוק. אבל לכתוב "אני כמעט בטוחה שכן" מרמז על כך שיש לך ידע כלשהו כשלמעשה אין לך, תשובתך התבססה על הימור בלבד של מה שנראה לך הגיוני.

NewUser4

New member
עשה טובה

אל תעשה את זה! אם החיים שלך לא חשובים לך, שיבושם לך, אבל החיים של אנשים אחרים חשובים להם!

joy4ever

New member
כנס

אל תנהג בלי רישיון. מניסיון... אני פעם נהגתי עם מישהו בלי רישיון ומצאנו את עצמנו תופסים טרמפים ב3 בלילה הבייתה. הוא השבית את המכונית (מזדה 626, בזמנה חדשה!). לפני המקרה הוא נהג המון פעמים בלי הרישיון ואפילו למד שיעורי נהיגה ועמד לגשת לטסט. בקיצור , אתה לא יכול לדעת מה יקרה לך. אולי אתה מסוגל לסכן את החיים שלך אבל אל תסכן את האנשים על הכביש.

למעלה