נהיגה ללא ביטוח

777חסויה

New member
נהיגה ללא ביטוח

ביטוח על האוטו המשפחתי יש לי, אך מה קורה אם אני רוצה לקחת את האוטו של אחי או של מישהו מהחברים - ובעל הרכב לא עשה לי ביטוח? האם זה מנוגד לחוק? אם לדוגמא, אני רוצה לקחת את האוטו של אחי, אבל יש לו ביטוח רק על אבא שלי (ולא כל נהג), האם אני מבצעת עברה כאשר אני נוהגת ברכב שלו? או שהדבר היחיד שיכול לקרות, הוא שבמקרה של תאונה הוא יצטרך לשלם מכספו את עלויות התאונה (מכיוון שאני לא מבוטחת על אותו הרכב, ובגלל זה חברת הביטוח לא משתתפת)? בקיצור, האם אני יכולה לקחת אוטו של כל מי שנותן לי, ולהסתכן בכך שאם יקרה משהו האחריות תהיה שלי בלבד ואני אצטרך לשלם על זה? או שאני עוברת על החוק כאשר אני עושה זאת? במידה שכן, מהן ההשלכות?

Nofale

New member
לפי החוק את צריכה רק ביטוח חובה

שזה על הגוף שלך . כל הביטוחים על האוטו הם לא חובה אבל מומלץ בחום לא להסתובב בלי ביטוח כי אז אין כיסוי ובמקרה של תאונה הנזקים לא יכוסו ואז הרבה כסף הולך וגם לא מומלץ לנסות לרמות את הביטוח (הוא נהג , היא נהגה וכו')

Superdror

New member
לא תמיד ניתן "לרמות" את הביטוח...

מסוכן לרמות את הביטוח, מדובר בעבירה פלילית וחברות הביטוח לא פראייריות, כשיש להן חשש ואינטרס, הן חוקרות לעומק וחופרות - והאמת בסוף מתגלה. אין ביטוח על הרכב? לא נוהגים, יש תחלופות אחרות.

Superdror

New member
את עוברת על החוק בכל מקרה.

אסור לנהוג על רכב שאין לו ביטוח חובה מתאים לנוהג בו.

777חסויה

New member
קודם כל

אני לא מתכוונת לרמות אף אחד. השאלה היא האם זאת עברה על החוק? אם עוצר אותי שוטר ומבקש מסמכים, ומן הסתם אין לי ביטוח לרכב, האם הוא יכול לעשות לי משהו? או שלא ביצעתי שום דבר לא חוקי? לי יש את כל הביטוחים שצריך לרכב המשפחתי בו אני נוהגת, כמובן. אבל אם לפעמים אני רוצה לקחת אוטו של חבר/ה או אח, מותר לי, העניין הוא שאם קורה משהו, אני משלמת על כך ולא אף אחד אחר, לא? הרי אין חוק שאוסר זאת או שאני טועה? עדיין לא ברור לי. תודה

Krishi

New member
כל עוד יש לך ביטוח חובה

שתקף עליך, את לא עוברת על החוק. כל השאר הביטוחים של נהג חדש נהג צעיר צד ג' מקיף וכל שאר הבולשיט הזה.. זה לא חובה מבחינת החוק.

777חסויה

New member
אבל הכוונה היא

לביטוח חובה עלי? או לביטוח חובה שבעל הרכב (שעל מכוניתו אני רוצה לנהוג) עשה לעצמו? האם כל עוד לבעל הרכב יש ביטוח חובה ולי יש ביטוח על האוטו שלי, מותר לי לנהוג באוטו שלו? או שאני צריכה לעשות ביטוח שמיועד לי ספציפית?

Krishi

New member
תשמעי.

לרוב.. ביטוחי חובה מיועדים לכלל הנהגים ברכב. אבל יש ביטוחי חובה שהם מפוצלים מבחינת גיל המבוטח, ולא נוגעים לכלל אכלוסיית הנהגים. במקרה כזה עליך להוכיח שנהגת ברכב באופן מקרי וחד פעמי, מה שיהיה קשה להוכיח אם זה רכב של מישהו מהמשפחה. הביטוח שעשית לרכב שלך לא קשור בכלל לביטוח בעת נסיעה על רכב אחר. את עושה ביטוח לא על הבן אדם, אלא על הרכב שלו. לכן, אם את נוהגת ברכב של מישהו אחר (נגיד ויש לו ביטוח חובה מתאים), אבל אין לו ביטוח נהג חדש ונהג צעיר (למרות שלרכב שלך כן יש לך ביטוחים כאלה) אז במקרה תאונה את תשלמי הרבה מאוד כסף כי לרכב בו נהגת לא היה ביטוח נהג חדש וצעיר.

777חסויה

New member
אז בעצם

כפי שחשבתי, במקרה של תאונה אני משלמת מכספי הרבה כסף, אבל לא עברתי על שום חוק, מה שחשוב הוא ביטוח חובה, שיש לכל הנהגים גם אם אין להם ביטוח של נהג חדש וכו'. אני כבר נהגתי על האוטו של אחי, יש לו ביטוח רק על אבא שלי ואם אני לא טועה הוא לא יכול לעשות ביטוח יותר על אף אחד (אני אשאל אותו). זה אוטו מהעבודה וזה פזומט, כך שאם אני משאילה את האוטו כשאני רוצה לנסוע לאנשהו, זה חוסך לי המון כסף על דלק. אז אין לו ביטוח על "כל נהג" אלא רק עליו ועל אבא שלי, אבל אני לא עוברת על שום חוק כשאני נוסעת בו, אני פשוט מסתכנת בזה שאם קורה משהו, אני אוציא מכספי הרבה מאוד כסף, נכון? תודה רבה!

NewUser4

New member
לא הבנת.

יש לחלק את העניין לשניים: 1. ביטוח נזקי רכוש. 2. ביטוח נזקי גוף. בביטוח נזקי רכוש לא נגע, אם את רוצה להסתכן בהוצאת אלפי ועשרות אלפי שקלים על תיקונים של מכוניות אחרות, בבקשה. הביטוח על נזקי גוף (ביטוח חובה) חייב להיות מותאם לנהג הנוהג בו. מלבד מקרה יחיד בו הנהג אינו נהג קבוע ברכב. במקרה כזה ביטוח החובה יחול על הנהג. מכיוון שיהיה לך קשה עד כדי בלתי אפשרי להוכיח שאת נהגת שאינה קבועה ברכב של אחיך, אינך מבוטחת בביטוח חובה כל עוד הוא לא מותאם לך (נהג חדש, צעיר, ודומיהם, לפי המתאים). במקרה כזה אם מתרחשת תאונה, וישנם פצועים, את אפילו לא רוצה לדעת כמה כסף את הולכת לשפוך פה.

777חסויה

New member
הבנתי

אני מבינה שאם קורה משהו, ההוצאות הכספיות הן אדירות אבל מה שהכי חשוב לי - זה שאיני מבצעת שום עברה ולא עוברת על החוקים. אני מבינה מהו הנזק הכספי שיכול להיות, פשוט היה לי חשוב לדעת מה החוק אומר לגבי זה. תודה רבה!

Superdror

New member
כשיקרה משהו חס וחלילה... את תמצאי

את עצמך גם מואשמת בסעיף של נהיגה ברכב ללא ביטוח חובה וגם נתבעת על ידי "קרנית" לשלם עשרות ואולי מאות אלפי שקלים בגין נזקי גוף וכו', בלי שום קשר לנזקים שתגרמי למכוניות אחרות או כל צד ג' אחר, שגם בנוגע אליהם, תתבעי על ידי חברת ביטוח לשלם המון כסף, תיקון פח של בימר מפוארת יכול להגיע ל20000 ש"ח בקלילות (וזה במידה ולא תשברי לו גם את המראה). מעבר לכך, מאחר ומדובר ברכב של העבודה של אחיך, אני בטוח שאין עליך שום ביטוח, אפילו לא חובה. המעסיקים בדר"כ מבטחים מעל גיל 24 ככלל - ויש כאלו שאף מגבילים את הביטוח לעובדי החברה וכו' - שווה בדיקה. אם את ממש רוצה לנהוג ברכב של אחיך, לסדר את כל העניינים הביטוחיים אל מול החברה וחברת הביטוח. אם לך שווה לקחת את הסיכון הזה בשביל לחסוך כמה עשרות שקלים על דלק, בכיף. שיקול שלך. רק קחי בחשבון שאת לא המצאת את הגלגל.

NewUser4

New member
בנוסף.

כדי שתביני כמה כסף תשפכי במקרה שגם תהיה פגיעת גוף, תשאלי איזה רופא\אחות שאת מכירה כמה עולה צילום רנטגן וCT, כמה עולה ניתוחון פשוט בעצם, ודברים כאלה. מדובר בעשרות אלפי שקלים במקרה הטוב של פגיעה קלה ביותר שדורשת רק צילום רנטגן וCT (לבדיקת חבלות בתוך הראש).

777חסויה

New member
אני לא צריכה לדעת כמה כסף אשלם

"במקרה ש.." מפני שאני מודעת לזה. שאלתי הייתה אם אני מבצעת עבירה, אם אני עוברת על החוק, זה הכל - כפי אמרתי לדרור, להוצאות הכספים אני מודעת, רק רצית לדעת היכן אני עומדת מבחינת החוק. אני גם לא מתכוונת לנהוג ברכב שלו ללא ביטוח מכיוון שאני ממש לא רוצה להסתכן בשום צורה. מספיק לי עם כל השקרנים שמנסים לפברק תאונות ומצליחים להוציא כספים מאנשים שלא עשו מאומה, רק חסר שיפלו על מישהו שנהג ללא ביטוח וזהו, הם זכו בכל הקופה.

NewUser4

New member
אז את כן עוברת על החוק.

אבל מלבד זאת, בנהיגה, זה לא רק עניין של מה חוקי ומה לא. צריך להפעיל שיקול דעת, גם במקרה הזה. ולנהוג ללא ביטוח חובה, ללא ביטוח צד ג' וללא ביטוח מקיף בטח שלא מראה על שיקול דעת.

777חסויה

New member
ניתן לענות גם ללא סרקזם

קודם כל, עדיין לא לקחתי את האוטו של אחי (פרט לנסיעה קצרה אחת לאחר שקיבלתי את הרשיון), פשוט ציינתי שזה חוסך המון כסף על דלק. שנית, על האוטו של אחי יש ביטוח ולא רק לו אלא גם אבא שלי מבוטח עליו, זה לא רכב עם לוגו של עבודה וכו' - הוא פשוט עובד במקום שאם הוא רוצה אז הוא יכול לקבל רכב, הטבות של מקום העבודה. בקשר לביטוח עלי, אני צריכה לשאול אותו, אני לא יודעת בדיוק איך זה הולך בחברה שבה הוא עובד. בכל אופן, שאלתי הייתה אם אני עוברת על החוק, לא על הוצאות כספיות "במקרה ש.." מפני שלזה אני מודעת. בכל אופן, סיכון לא שווה לקחת.

Superdror

New member
אוקיי.

את בכל מקרה עוברת על החוק, חד וחלק. דין נסיעה ללא ביטוח תקף לנהג - זימון לבית משפט. בבית המשפט - מה שכבודו יחליט. זה שאין לוגו על המכונית לא קשור, בחברות בדר"כ מבטחים את המכונית לבני 24+ ולפעמים אף מבטחים את העובד בלבד או מישהו נוסף שהוא יבקש - באישור החברה בלבד. לא הייתי סרקסטי ולו לרגע.

למעלה