נהיגה ביפן

Simbbam

New member
האם עברית היא שפת אמך?

כלומר, האם הורייך דיברו איתך בעברית בבית וזו השפה שגדלת איתה?

Manty

New member
הורי דיברו רק אנגלית

אבל מגיל שנתיים (עד 26) חייתי בארץ. את כל לימודי (כולל העל תיכונים) עשיתי בארץ, כך שלמרות שגודלתי כדו לשונית ללא ספק עברית היתה השפה הדומיננטית והחזקה יותר.

Hinamori

New member
זה קרה גם לאמא שלי

היא עלתה ממרוקו בגיל 12, והיא שכחה לגמרי איך מדברים מרוקאית חוץ ממילים בודדות. אבל הצרפתית שלה בסדר כי היא עדיין משתמשת בה פה.

herouth

New member
לפי מה שמישל אמר, נהוג שם לעצור לפני מעבר

...חציה במרחק מאוד גדול. כלומר, ממש לא כמו בישראל עם האף על מעבר החציה אלא כמה מטרים לפני.

אל תשכח גם שבנהיגה בצד שמאל צריך לעבור כיכרות עם כיוון השעון.

mishel s

New member
אגב, גם פה (שוויץ) נהגים

גם פה הנהגים עוצרים לך הרבה לפני שהם מגיעים למעבר החציה.
ויצא לי גם להיות בצד הרכב הפעם (לא בתור נהנג) ושמתי לב שלפני מעבר חצייה הם עצרו במרחק כזה שמתא הנהג אפשר לראות את כל הולך הרגל (או במקרה שלנו סבתה קטנה עם הליכון) משערות הראש ועד ללכלוך מתחת לנעליים, משמע גם אם תינוק זוחל שם, אפשר לראות אותו.
לעומת זאת אצלנו אם אני זוכר נכון, כשהנהג עוצר הוא למעשה לא רואה את הרצפה עצמה של מעבר החציה אלא רק את החצי העליון של הולך הרגל שכבר נמצא במעבר החציה.
סתם נקודה ששמתי לב אליה.

johnny d

New member

אילו בדיוק הפרטים הקטנים שהייתי שמח לדעת ולא להתנהג בצורה ממש מוזרה על הכביש :)

Manty

New member
לא ממש צריך לדעת זאת

פשוט לעצור על הקו המסומן (שאמנם נמצא כמה מטרים לפני מעבר החציה).

innocence

New member
אני חייבת להסכים עם הנאמר מעליי,

אין ספק שלרואד טריפ יש את היתרונות שלו, אבל דווקא יפן היא מקום שממש נפלא להסתובב בתחבורה ציבורית, ובערים הגדולות זה גם *הרבה הרבה* יותר מהיר, כי כל הזמן יש פקקים ותנועה, ופשוט חבל על הכסף והזמן.
הרכבות מדייקות ברמת הדקה, הרבה מהן פועלות עד שעות קטנות של הלילה, וגם יש אוטובוסים ליליים אם רוצים לחסוך אור יום בנסיעה.

johnny d

New member
בלי ערים גדולות

אני עדיין שוקל אם להגיע לעיר גדולה ואם כן אולי להשאיר את הרכב בחוץ ליום יומיים.

mishel s

New member
כנראה ההודעה שלי מיותרת, אבל נו...

כמו כולם, אני חושב שלסוע ליפן לעשות רואד טריפ זה קצת עקום.
זה כמו לסוע לשוויץ כדי להנות מהסושי שלהם (במקום הגבינות והשוקולד).
רואד טריפ אידיאלי בארצות הברית למשל, מרחבים גדולים שאין אליהם גישה בשום דרך חוץ מאוטו, אבל בארץ עם תחבורה ציבורית כל כך אבל כל כך כל כך מרשימה ונוחה וסבבה, לא להשתמש בה זה להקשות על עצמך.

אבל כמובן, תעשה מה שבא לך :)

herouth

New member
אני מניחה שזה קשור לדברים שרוצים לראות.

אם רוצים לראות איזורים לא מתויירים בדרך כלל, אפשר לסמוך על התחבורה הציבורית הרבה פחות. זה אפילו היתרון של מקומות כאלה - הם נשארים אותנטיים בגלל שאי אפשר להגיע אליהם בקלות.

יש המון כפרים קטנים ביפן שיש בהם אוטובוס פעם ביום. אני מניחה שגם דברים כמו שמורות טבע הם פחות נגישים בתחבורה ציבורית.

לעומת זאת, אם ג'וני מתכוון לנוע בין ערים ראשיות ולראות את ההרכב הרגיל של מקדשים/מקומות מפורסמים/גיישות/מוזיאונים - אז כנראה שמכונית תהיה יותר חיסרון מיתרון.

johnny d

New member
חרות צודקת

אני מתכוון להיות משהו כמו 4 ימים עד שבוע בטוקיו ללא רכב.
ואחרי זה לנסוע למקומות ממש לא מתויירים.
העניין הוא שמתוך שבועיים בדרכים אני צופה לעצור יומיים במקומות מתויירים.

למעלה