נהיגה באירופה

canadiann

New member
נהיגה באירופה

סתם משהו שמעניין אותי מכיוון שאף פעם לא נהגתי באירופה. איך ההתנהגות של הנהגים? בארץ כשנוסעים על 40 בתוך העיר ולא 50 אז מתחילים לסנוור אותך, כל נהג לחוץ יותר מהשני, לחוצים לעקוף אותך ולהגיע לרמזור שלוש שניות לפנייך וכל אחד מסובב את הראש ומנסה להעיר לשני כדי להראות שהוא נוהג יותר טוב. אני מקווה שזה לא כך ברוב המדינות לפחות...

Shuye

New member
בגדול...

הנהיגה ברוב המדינות יותר סבלנית (לפעמים בהרבה), אתה יכול להתקל בהרבה תנועה בנתיב הימני שנוסעים ממש לאט בגלל איזה משאית והנתיב השמאלי לפעמים פנוי לחלוטין ואף אחד לא מרגיש את הדחף לתת גז ולעבור בעצבים... שנהגתי באירלנד, לפעמים הופתעתי שרציתי לפנות ימינה או שמאלה לתוך כביש שנוסע תוך כדי שאני צריך לתת זכות קדימה, ונהגים פשוט היו עוצרים לי משני הצדדים כדי שאני אעבור... כנראה שהם יודעים כמה מתסכל זה לחכות עד שכולם עוברים, או לחפש להתגנב לתוך הכביש במהירות למרות שזה יכול גם להוביל לתאונה... אבל מצד שני, יש מקומות כמו איטליה שהנהיגה שם מאוד דומה לישראל, והם צופרים הרבה, ונוהגים מהר, ולא באמת זהירים... אבל עם כל זה, בישראל עדיין יש אחוז תאונות גבוה יותר... בכל הפעמים שנסעתי בחו"ל, אף פעם לא עשו לי עם האורות, אף פעם לא צפרו לי, ואף פעם לא עקפו אותי בעצבים לא משנה על כמה נסעתי... זה מהניסיון שלי בכל אופן.

R750-Girl

New member
ברוב המדינות

*כ*שעושים עם האורות - זה בדרך כלל לסמן לך שהנהג האחר נותן לך זכות קדימה / מחכה שתעבור נתיב וכיוצ"ב

Shuye

New member
נכון

התכוונתי שהם לא עושים עם האורות שנצמדים אליך מאחור ורוצים שתזוזי.

canadiann

New member
כל אחד יגיד שזה המצב בארץ וכמה שזה לא טוב

אבל כמעט אף אחד לא מוכן שהשינוי יתחיל ממנו, זה מעגל שממשיך. מעניין מאיפה וממי הוא התחיל, האבסורד הוא כאלה שחושבים שהם דווקא הנהגים הכי טובים ומעירים לאחרים, הם אלה שמסנוורים וצופרים בלי הפסקה. מצחיק גם שהרבה מאשימים את החום כאילו שבאוסטרליה לא חם ועדיין אין נהיגה כזאת מניסיון.

למעלה