נהג חדש

נהג חדש

האם למשך שנתיים כעיקרון? וממתי בדיוק? ואם שנתיים - זה אומר שצריך לשים את השלט "נהג חדש" שנתיים? תודה

flutter girl

New member
ככה-

אתה נהג חדש מאז שעברת טסט, כלומר גם בתקופת המלווה אתה עם השלט. כן- זה שנתיים, פלוס מינוס. לקראת סוף השנתיים (שנספרות כולל המלווה), אתה תקבל רישיון זמני חדש ללא הכיתוב "נהג חדש", תשלם עליו ותקבל פלסטיק חדש.
זה בד"כ מגיע חודש+- לפני סוף המלווה (יש כאלה שיותר).

E G the men

New member
שאלה שקשורה לנושא...

לאחר שנתיים שאני כבר לא נהג חדש, האם הביטוח נהיה זול יותר? כלומר אני כבר לא צריך ביטוח של נהג חדש, האם הוא מוזל?

MrJacKasS

New member
כן, אבל עד גיל 24

(או גיל 21, לא זוכר) אתה צריך ביטוח נהג צעיר. מן הסתם הוא יהיה מוזל יותר מביטוח של נהג חדש.

ChilD SouL

New member
אהמ...

נהג צעיר נחשב עד גיל 24, זה לא משנה אם אתה גם נהג חדש באותו הזמן. זה לא מתחלף בגיל זה בזה בגיל 21.

M o l

New member
ההבדל ממש לא גדול. מניסיון.

עד גיל 24 (נהג צעיר) הביטוח יקר.

yellow cheese

New member
אחחח כמה טוב שאין דאגות ביטוח../images/Emo6.gif

[העבודה של אמא ואבא משלמת
]

gold ayelet

New member
בקשר לחוק של ה2 נראה לי שזה תקף

עד גיל 21 ולא שנתיים מהיום שהוצאת את הרישיון בגלל שגם בביטוח נהג חדש זה עד גיל 21.

ChilD SouL

New member
אתה טועה ומטעה...

נהג חדש מוגדר נהג חדש עד לסיום שנתיים ממועד קבלת הרישיון.

flutter girl

New member
ובצורה שיותר קל לזכור-

עד שלא צריך כבר את השלט הצהוב המעצבן בשמשה האחורית.

NewUser4

New member
שימי לב

הוא בעצם ענה על שאלה אחרת ממה שנשאל. "נהג חדש": אכן התקופה מוגדרת כשנתיים הראשונים לנהיגה (אלא אם כן הופעלו עלייך סנקציות ממשרד הרישוי). הוא ענה על משך תוקפו של חוק הגבלת הנוסעים. התשובה לכך היא שאין זה ברור כרגע האם זה למשך תקופת הנהג חדש בלבד (כמובן כל עוד הנהג מתחת לגיל 21) או עד גיל 21, ללא תלות בתקופת הנהג חדש. לגבי דבר אחד אין חולק, כל עוד אתה מעל גיל 21, אתה יכול להסיע כרצונך. את התשובה למחלוקת נקבל בנובמבר של השנה, כאשר תפוג תוקפה של הוראת השעה. אם יוחלט לחדשה אזי יספקו לנו גם תשובות בעניין.

8-AN

New member
ז"א, לפי מה שאני מבין ממך...

שאם יש מצב שבו ישנן סנקציות למיניהן ממשרד הרישוי לגבי נהג חדש, ז"א טסט מחדש ושנתיים נוספות כנהג חדש. אותו נהג לא יחויב בחוק של שני הנוסעים משום שיש לו רישיון קודם לצאת החוק?

ChilD SouL

New member
כמודמני שכן...

מאותו הסיבה שלאותו בנאדם גם לא יהיה מלווה היות וזאת הפעם השניה שלו שהוא מקבל רישיון ומלווה תקף רק לפעם הראשונה, עד כמה שידוע לי לפחות.

למעלה