נהג חדש ו"שמן+מים"

נהג חדש ו"שמן+מים"

שלום, 1. איך אדע במדויק עד מתי אני נחשב נהג חדש? 2. כל כמה זמן צריך לבדוק "שמן+מים"? תודה

חזי147

New member
2. כל יום לפני התחלת נסיעה

האם זה אומר שרק בבוקר לפני התחלת נסיעה? או גם אחרי שכיביתי את המכונית והדחלקתי מחדש אני יצטרך עוד פעם לבדוק שמן ומים?

ואם כבר הזכרתי שמן ומים...

למה בדיוק הכוונה כשהמתדלק שואל אם לבדוק שמן ומים - היכן בדיוק? תודה

wil

New member
../images/Emo45.gifלא לפתוח מכסה מנוע בתחנת דלק

לקנות רק דלק. מקסימום עץ ריח ונוזל ניקוי שמשות. הבדיקה הנכונה של מפלס השמן היא כשהאוטו חנה כמה שעות על משטח ישר, הכי טוב על הבוקר לפני התנעה. בבדיקה מיד אחרי נסיעה (כמו בתחנת דלק) תמיד ייראה כאילו חסר, ואז ימכרו לך שמן מעפן במחיר מטורף שאתה לא צריך, ורק עלול לעשות נזק למנוע (גם עודף שמן זה לא טוב) נוזל קירור כנ"ל.

E G the men

New member
עזוב את השמן ומחירו...

לא לדבר על המקרים שהיו בתחנות דלק שמתדלקים מילאו במקום מים שמן ובמקום שמן מים.

חזי147

New member
כלומר כל יום בבוקר

לפני התחלת הנסיעה? אין צורך לבדוק שוב ב8 בערב נכון?

wil

New member
כל יום? הגזמנו לגמרי

אלא אם כן מדובר ברכב שידוע שמאבד שמן בכמויות - אין מה לבדוק כל יום. אפשר בשקט לבדוק כל שבוע-שבועיים, וגם זה הרבה יותר ממה שהרוב המוחלט של הנהגים טורח לעשות.

CrazyDude2

New member
1. לגבי נהג חדש

לפי החוק, 'נהג חדש' נחשב כ'נהג חדש' למשך שנתיים מיום הוצאת הרשיון. כדי לדעת במדויק כתוב לך על הרשיון את תוקף הרשיון.. אחרי התאריך שרשום (שהוא שנתיים אחרי) תצטרך לשלם אגרה מחדש ואז ישלחו לך רשיון שלא יהיה רשום בו ב'הגבלות והיתרים' שאתה נהג חדש. [ברשיון מפלסטיק רשום את שנת ההוצאה- אצלי זה 2006 והתוקף הוא עד 15.2.2008..ברשיון הראשון מהנייר כתוב רק- האגרה עד 2008 - משמע - זאת תקופת הנהג חדש שלך] מקווה שהסברתי ברור.

NewUser4

New member
תשובות

1. שנתיים מיום הוצאת הרשיון. את הרשיון ללא "נהג חדש" תקבל כחודש לפני תום שנתיים מהוצאת הרשיון. אעפ"י שעל הרשיון לא יהיה כתוב לך "נהג חדש" מבחינת משרד הרישוי אתה נהג חדש עד חלוף שנתיים מיום הוצאת הרשיון. 2. כפי שאמרו לך, לא לעשות את הבדיקה הזו בתחנת דלק. בקש ממישהו שיראה לך איך בודקים. אם חסר לא מומלץ לקנות את השמן מהתחנות דלק, זהו שמן לא איכותי. בנוסף עדיף נוזל קירור על מים.

יש לי רישיון מפלסטיק..

ורשום עליו "בתוקף עד 15/5/07" - זה אומר שאני נהג חדש עד אז? שוב תודה לכם על התשובות

למעלה