נהג! דלת אחורית!

מוישי67

Active member
יש אפשרות להמנע מהקריאה הזאת?
יש נהגים באוטובוסים עירוניים שתמיד פותחים את כל הדלתות, אבל יש נהגים שלא, ואצלם, כמעט תמיד כשאני יושב בחלק האחורי של האוטובוס אני צריך לצעוק לנהג שיפתח.
למה אין פתרון טכנולוגי שימנע את הצורך בקריאה הזו? כפתור שיפתח את הדלת האחורית (כמו ברכבת) או לפחות כפתור שיתריע לנהג שעליו לפתוח את הדלת האחורית, זה לא הגיוני שנוסעים צריכים לצעוק

DAVIDADATO

Well-known member
יש נהגים באוטובוסים עירוניים שתמיד פותחים את כל הדלתות, אבל יש נהגים שלא, ואצלם, כמעט תמיד כשאני יושב בחלק האחורי של האוטובוס אני צריך לצעוק לנהג שיפתח.
למה אין פתרון טכנולוגי שימנע את הצורך בקריאה הזו? כפתור שיפתח את הדלת האחורית (כמו ברכבת) או לפחות כפתור שיתריע לנהג שעליו לפתוח את הדלת האחורית, זה לא הגיוני שנוסעים צריכים לצעוק
בגרמניה יש כפתור בדלת האחורית לפתיחת הדלת
רעיון שיכול לעבוד בישראל

יש 2 פתרונות אחת ללחוץ על כפתור "עצור" והשני כי הנהג יביט מדי פעם במראה

מ ש ה 53

Well-known member
ומה קורה במידה שהנהג הוא כבד שמיעה חלילה?

Ccyclist

Well-known member

איזו קריאה ישראלית. שנים שלא שמעתי דבר כזה. נוסטלגיה.

זו קריאה ישראלית שהולכת יד ביד עם הרדיו הפתוח של הנהג, זה שבשנות השמונים היה בדרך כלל על רשת ב' או גל"צ, אבל לקראת סוף שנות התשעים עבר לתחנות פיראטיות כמו "קול המזרח" בירושלים.

בלונדון וגם בספרד מקובל שעולים מהדלת הקדמית ויורדים מהאחורית. בספרד הקו הבינעירוני / אזורי שלי היה במפרקית עם דלת אחורית אחת בחלק האחורי ביותר מעבר למפרק. אולי פעם אחת הייתי צריך לומר משהו. בעיר כמו לונדון תמיד יש מי שיורדים וממילא המדרגות מהקומה השניה הולכות לדלת האחורית אז ברור שהנהג יפתח אותה. כנ"ל בברייטון. בעיר מגוריי בחוף הדרומי יש אוטובוסים עם דלת קדמית בלבד אז אין מקום לקריאות האלו, אבל לא הייתי חושב שלתת לנוסעים לרדת קידם יעבוד בקווים עמוסים.

עקרונית גם כשהאוטובוס עמוס - הנהג שם יותר לב לנוסעים כי אין לו את הרדיו.

בספרד יש גם שיטת אכיפה בתחנת ביניים עמוסה באחת העיירות שהנהג פותח קודם כל את הדלת האחורית לנוסעים שיורדים מהאוטובוסים, רק אחר כך הוא פותח את הדלת הקדמית אחרי שכל הנוסעים היורדים ירדו והדלת האחורית נסגרת. זו שיטה למניעת התפלחויות ומדי פעם הנהג היה מעיר למתפלחים לרדת מהאוטובוס ולעלות בדלת הקדמית כדי לשלם.

DAVIDADATO

Well-known member
בספרד יש גם שיטת אכיפה בתחנת ביניים עמוסה באחת העיירות שהנהג פותח קודם כל את הדלת האחורית לנוסעים שיורדים מהאוטובוסים, רק אחר כך הוא פותח את הדלת הקדמית אחרי שכל הנוסעים היורדים ירדו והדלת האחורית נסגרת. זו שיטה למניעת התפלחויות ומדי פעם הנהג היה מעיר למתפלחים לרדת מהאוטובוס ולעלות בדלת הקדמית כדי לשלם.
רעיון טוב, בטח בספרד אם אתה מתפלח לאוטובוס מאחור מקבל אחת ממערוך שיש לנהג (ספרדים אינם אנשים קלים)

Sephiroth

Member
יש. קוראים לזה מראה. משום מה לאחרונה נהגים בוחרים שלא להסתכל עליה ולא לפתוח את הדלתות האחריות עד שצועקים עליהם

luisluis

Active member
באופן כללי, נהגים היום הרבה יותר אגרסיבים מבעבר.
אני שמתי לב גם שהם עושים הכל כדי לברוח כמה שיותר מהר מהתחנה.. חלקם עוצרים במכוון בקצוות של התחנה פותחים רק דלת אחת ודוהרים מהתחנה.
אני משערך שהם עושים את זה כך שאם יתלוננו עליהם אז במערוכת ירשם שהם כן עצרו בתחנה ופתחו דלת.

DAVIDADATO

Well-known member
באופן כללי, נהגים היום הרבה יותר אגרסיבים מבעבר.
אני שמתי לב גם שהם עושים הכל כדי לברוח כמה שיותר מהר מהתחנה.. חלקם עוצרים במכוון בקצוות של התחנה פותחים רק דלת אחת ודוהרים מהתחנה.
אני משערך שהם עושים את זה כך שאם יתלוננו עליהם אז במערוכת ירשם שהם כן עצרו בתחנה ופתחו דלת.
או חצי דלת אם יורד אדם צעיר כך שהנהג פותח את הדלת והאדם יורד עוד לפני שכל הדלת נפתחת הנהג סוגר את הדלת לעיתים היא נסגרת יותר לאט או נסגרת באופן רגיל

למעלה