נהגי "אגד"

k e r e n m

New member
תשמע אדון..

אתה ממש משועמם,ואפשר להבין את זה.אתה פנסיונר. אני מציעה לך למצוא תחביבים מסוג אחר.כי אפשר להתלונן על הרבה דברים כמו נהג שמדבר אליך בגסות כשאתה מבקש ממנו שירות,כשנהג לא מגיע בזמן לתחנה.אבל מה שציינת לגבי נימוסים יכול להיות שמתאים לתרבות אירופאית,אני חושבת שבגילך הגיע הזמן שתפנים שאתה נמצא במזרח התיכון וזו התרבות שלנו גם אם היא לא תרבות. אז אל תנסה לחנך אף אחד, בטוחה שלא היית רוצה שמישהו יפגע בפרנסתך רק כי הוא רוצה לשנות את העולם-כי זה מה שאתה עושה.

seeyou

New member
"בגילך הגיע הזמן שתפנים "

קרן תרדי מהאולימפוס שלך לא נשארים צעירים לנצח וגם לא ולם מגעים לגילו. תחשבי שהוא למד אותה ציטטה שבכרטיס שלך...
"אם אתה לא אוהב את הדעות שלי,אתה תמיד יכול להשתפר" אני אישית מאוד מכבד את הצעירים שמבינים את המבוגרים ואפילו עוזרים להם.

k e r e n m

New member
מה הקשר?

לגיל? התייחסתי להודעתו של האדון והבעתי את דעתי האישית.לא חושבת שמפאת גילו הייתי צריכה להיות צבועה בתגובתי ולעשות לו "הנחות".אולי הגיע הזמן שישמע את האמת.הוא לא חי את המציאות,בכל אופן את זו שבארצנו.ואני מעולם לא טיפסתי על האולימפוס אדון יוסי,אז יוצא גם שמעולם לא הייתי צריכה לרדת ממנו.

s h o o s h a

New member
כבוד לזולת

גם אם אינך מסכימה לדבריו של כותב זה או אחר, עדין אין זה נותן בידיך, או בידי אחר, את הזכות לפגוע בכותב. שמירה על כבוד האדם הנה ערך עליון ובפורום זה יש דגש רב לענין זה. אני תקווה כי הערה זו תתקבל על ידי כל הקורא אותה בהבנה ויאמץ אותה לעתיד.

atidih1

New member
תשמעי גברת...

את כותבת שאנחנו נמצאים במזרח התיכון. את מאוד תרבותית ואם מדברים היכן נמצאים, מה שאני מקווה שלא בשוק. הייתי יכול לכתוב בשפתך אבל אני מתקשה להיכנס לנעליים שלך אני רק מקווה שאולי לא במקרה נפגשנו פעם ואז ייתכן שאני חייב לך משהו. כך או כך, סגנונך וצורת דיבורך, לא יכשילו את הפורום. עתידי המנחם

atidih1

New member
הפסקת מנוחה בין לכלוך אחד לשני

בגלל "התפתחות העניינים" אני נאלץ לעשות הפסקה בין הלכלוך שעסקתי בו הרבה ולעבור ללכלוך השני שכאמור אני נאלץ להתייחס אליו. אגב, זה לא באשמתי כי אם באשמת המלכלכים עצמם. לפני כן, תזכורת קלה על הלכלוך הראשון שבטעות חשבתי שהוא מדאיג רבים. נכון, הוא מעסיק הרבה אנשים אבל כאן יש סלקטיביות כי תלוי למי זה נוגע - אם זו סתם יצירה של אחד משתעמם או אז זה לא לכלוך אבל אם זה נוגע אישית, זה כבר סיפור אחר (משל האוטובוס). אז נדלג על הפשעים הנוחתים עלינו במסות ובתדירויות גבוהות - רצח נהג המונית בהרצלייה, בגלל עקיפה בכביש, ויכוח על כלב, מועדוני הלילה ועוד. לאחר מכן,אלימויות שונות, בתי ספר, סמים ועוד "פנינים" וכך הרשימה מכאן ועד הודעה חדשה. נדלג גם על הסימפטומים שהועלו כאן ונעבור ללכלוך השני. הלכלוך השני - יותר נכון חומרתו - התגלה לי במקרה: יום אחד ראיתי בין הודעות שלא רק שהדברים לעיל לא מעניינים כמה גולשים כי אם הזכרתם גורמת להם לכל מיני מיחושים מוזרים ושקיעה בהזיות לגבי מצבם של אחרים - לא שלהם. אז אנסה אפוא לעזור להם ולא מתוך שמחה לאיד כי אם פשוט צר לי על סבלם. חשוב לי לציין, שאותם גולשים (אולי בודדים) נקלעו לאנטרנט במקרה או כבלתי קרואים: בין שאר עיסוקיהם כמו טיפול בציפורניים, גבות, טיפול בכלב ואולי אקווריום, נוסף גם האנטנרנט - שיהיה... אני משער שכך גם עם כמה זכרים - ז'לי בשיער, עגיל באוזן כי גם להם מגיע שיהיה להם אנטרנט. לטיפוסים שציינתי, מפריעה העובדה שהאנטרנט עושה יותר מדי רעש: כותבים שם על "מחלות" שמככבות בגדול בכל התחומים. בייחוד אותו פנסיונר שמזמן היה צריך לעזוב את גיבורנו לנפשם ואת הנושאים המטרידים להשאיר אצלם, בין לבין עיסוקיהם הקדושים. עד כאן רק מקדמה. עתידי המנחם

Image of me

New member
אני מבין שזה

פורום "לא" לאלימות. אבל מכאן ועד להגיד "לא" לארס, לציניות ולדעות הקדומות המרחק גדול.

atidih1

New member
המשך ל"הפסקת מנוחה בין..."

לפני שאמשיך אז ראשית אזהרה: כל מי שסובל מרגישויות, הקאות, עצירויות וכיו"ב, שלא יקרא את הדברים כי אני מתכוון לכתוב על אפשרות תרומת האנטרנט בהקשר המציאות הישראלית - הפשיעה המתגברת. ועוד אזהרה, אני מתכוון לכתוב גם על הסימפטומים לגבי הנ"ל כמו ונדליזם בתחבורה הציבורית, ברחוב, ועוד דברים "משעממים" כדברי כותבת אחת - הללו לדעתי, הם חלק בלתי נפרד מהאלימות בפוטנציה, זו האלימות של דברים קלים שבגלל שמתעלמים מהם הופכים לגדולים. אני אתמקד אפוא בדוגמאות מתגובתם של כמה גולשים שפרט לשלילה לא מציעים פתרון אחר. מתוך הדוגמאות שקראתי, הייתה אחת שדוחה את רעיון שוטרי המקוף - כאמור, מלבד דחיית הרעיון העיקר שהוא נדחה ללא הצעה אחרת. שוטרי המקוף כידוע, באים למלא את היעדר חינוך ונורמות (שהם בעצם אחד). ואכן, כל אותם מעשי פרחחות בשלב היותם קטנים, מציפים אותנו בכל תחום - החל מוונדליזם באוטובוסים, מגרשי הכדורגל, זריקת אשפה ברשות הרבים, צואות כלבים במסות על המדרכות והללו רק בבחינת על "קצה המזלג". אני טוען, שאותם דברים קטנים הם ה"אמא" של הגדולים כאשר אינם מטופלים: ההפקרות מובילה לאלימות וזו מתפתחת עד רצח נהג המונית בהרצלייה, בגלל כלב, עקיפה בכביש, רצח במועדוני לילה והדברים ידועים. לענייננו, שוטרי המקוף הם התמרורים החיים ומילוי החסר של החינוך וב"ס שהיו צריכים להקנות לכל יילוד אישה מיום שפקח את עיניו וראה את הרחוב - כך ראה וכך "צילם". כך גם דחייתם של נושאים אחרים כמו תחבורה ציבורית, שמירה על רכושה של זו והדברים דומים. כך, למשל, חלוקת נטל האכיפה על גורמי משנה ולא על גורם אחד מרכזי. גם במקרה זה, אם דוחים את ההצעה, יש להציע אחרת במקומה. עתידי המנחם

Image of me

New member
לצערי לי אגד לא תמיד עונים

כבר שלחתי להם כמה פניות דרך האתר ולא קיבלתי אף תשובה. גם למכתבים בדואר הם עונים לי בצורה לא עניינית.

2.60 אתה משלם ומה אתה רוצה עוד

שהנהג יענה לך בוקר טוב או שלום הנהג לא רוצה אז מה הנהג הוא נהג וזה תפקידו בנוסף שהוא צריך לגבות כסף ובנוסף שהוא צריך להיות סדרן באוטובוס ובנוסף להישתלב בתנועה בכביש ובנוסף להיות במתח תמידי לגבי מצב הביטחוני הנהג מגיע מהבית ולכל אחד יש מצב רוח שונה אז הוא לא עונה לך אז מה מה קרה משעמם לך הגיל ההה גש להיתנדב בבית גיל הזהב ותתרום שם למשהו במקום לבלבל את ההההה

קראתי את דברייך והנה תגובתי:

לא רק שאתה עושה הכללה פרועה ומוגזמת, אתה מכפיש את שמם של מאות נהגים נהדרים באגד. הדבר משול בעיני לסוג של "אלימות מילולית" שלך כלפייהם. צר לי אך הדבר נובע מחןסר היכרות מעמיקה עם המערכת ! לדעתי, עליך להעביר דיון זה לפורום תחבורה-ציבורית (הפורום המקצועי ביותר לכל נושא אוטובוסים/רכבות בישראל). האם אתה נוהג על אוטובוס ??? האם יש לך רישיון נהיגה לאוטובוס ? אני מניח שאם היית נוהג על קו 4 מהגבעה הצרפתית ועד מלחה, היית מתבטא בצורה הרבה יותר מתחשבת. כדי להבין את הסוגיה, עליך לעשות סיבוב על מרצדס או מאן ולראות בעיניך כיצד מתנהגים נהגים של כלי-רכב פרטיים עם נהגי האוטובוסים. בארכיון שלי שהוא ארכיון האוטובוסים הגדול ביותר בישראל, מצוי תיעוד ממוחשב של רבע מיליון מכתבי תודה לאגד ! כמו שאפשר למצוא כל מס' שלדה של כל אוטובוס ב-"המקשר", מכל שנה, כך אתה יכול למצוא מכתב תודה על כל קו וכמעט על כל נהג באגד , בארכיב שלי. אתה מדבר על עשבים שוטים וממחקר שעשינו מתברר שמספרם באגד ובדן מזערי. ורק שתדע: בזכותם של נהגי אגד נמנעו תאונות דרכים רבות. יש לי על כך קבלות ! אילו היית מכיר את בית הספר לנהיגה, את הקורסים הקשים ואת רמת ההשתלמויות באגד, לא היית מכפיש בצורה כזו את שמו של הקואופרטיב שרבים מאיתנו חייבים לו המון. אחת מההצלחות במלחמת יום הכיפורים - קוראים לה אגד. להצלחה השניה קוראים "דן". אקדיש לך תמונה שצילם דני הענק במוצב בודפשט: שבת-שלום ! בתמונה אנו רואים את 89-683 - הליילנד רויאל-טייגר, מרק 2 של דני גולדשמידט - דני הענק במעוזים ! האוטובוס הוא מודל 70 והורכב במפעלי "הארגז" ביום 16.08.1969. קיבל רישוי ביום: 30.11.1969 ומס' השלדה שלו כמובן: 70 9210903200 (מודל 70). הושבת: 28.02.1991.

atidih1

New member
תגובה ל"קראתי את דבריך..."וכו'

אני נאלץ לסטוט מהנושאים שלשמם התקשרתי לפורום. הד"ר שכתב עליי תפש "טרמפ" כדי להעביר את הנושא שלו אבל זה עוד לא נורא. חמור יותר שהוא שם דברים בפי שלא אמרתי אבל העיקר ה"טרמפ". אענה לו כי לגבי גס הרוח שכתב לפניו, חבל על הזמן. אני גם לא צריך מליץ יושר ממנו כי על "אגד" כתבתי גם דברים טובים ומבין נהגיה יש לי ידידים. אבל יש גם אחרים שעליהם אני כותב מעת לעת ולא אחת שואל, כיצד חברה כה מונופוליסטית שבה עוברים מבחנים קשים - כיצד הסתננו אליה טיפוסים כה מעכירים את את חברתם שלהם. האם אין מחסור עבודה בארץ שאי-אפשר למצוא נהגים ראויים או שמא יש לבחון את הבוחנים? יש עוד בעיה בהקשר הכותבים: לדעתי, הרבה מהם לא נזקקים לתחבורה הציבורית (אולי גם הד"ר עצמו) כי יש להם רכב פרטי - זה מזכיר לי את משל האוטובוס שכתבתי עליו הרבה. ועוד, דווקא בפורום זה שמקפיד למצוא את הקשר בין אלימות שבדרך ובין "דברים קטנים", דווקא בפניו אני ממליץ לראות אלימות בסגנון הדיבור, דיבורים נוסח הרחוב, אי התייחסות לדברים של הכותב (ועוד לשים בפיו דברים שלא כתב). גם השימוש השקרי בזהותך - החל מציון גילך מ-0 ועד מאה - למה? אמנם, בתחילה, בהקפדות הללו אולי תהיה הגבלת מספר הגולשים אבל רק בהתחלה וזה יכול להוות אבן משיכה לגולשים רבים וטובים כי אתרים ופורומים אחרים יש הרבה וכאן ימצאו את מה שהם מחפשים. לסיכום, אם רוצים לשמור על רמה נאותה (ולא רק בפורום), יש להוריד מיד סגנונות דיבור של הרחוב כי יש לנו מאלה די והותר. יש למחוק אותם מייד ובכך נשמור על רמת הפורום ולא רק שלו. עתידי המנחם

קשיש חביב אתה לא לבד בעולם

ולהשתיק את כולם אין לך סיכוי והפורום הזה לא שלך אישי מסכנים החברים שלך ועוד נהגים מאגד לא יכול להיות אם לא נעים לך לעלות על אוטובוס אז חביבי סע ברכבך הפרטי או שגם שם יהיה לך טענות בגילך גש תיתנדב לבבית חולים או למוסד סיעודי במקום לשגע אנשים אמרו לי בוקר טוב לא אמרו לי בקר טוב אמרו לי שלום לא אמרו לי שלום אף אחד לא חייב לענות לך אם נהג האוטובוס לא עונה לך זאת לא סיבה שהוא לא יהיה נהג באגד או בכל חברה אחרת

atidih1

New member
הבעיה היא לא עם גסי הרוח

אני מתפלא על מנהלת הפורום שטיפוסים כמוך לא נמחקים מהפורום שהרי יש באמת כאלה שהיית מרגיש בהם כמו בבית אבל יש - למזלנו - שעדיין נותנים סיכוי שהבהמיות לא משתלטת עלינו טוטלית. לו היו נמחקים כל אלה שלא עונים לעניין, או משבשים את הודעותיהם של אחרים, או מנבלים את פיהם - זו באמת, בין השאר, לחימה באלימות או בסימפטומים שלה. עתידי המנחם

אני לא בהמה אלא אתה יוצר אלימות כבד

מה קרה אתה רוצה לבלום את תגובותיי ושתישאר לבד לא לא אין לך סיכוי אותך צריך למחוק ולחסום אתה הוא שיוצר אלימות כאן

למעלה