נהגי "אגד"

atidih1

New member
נהגי "אגד"

האלימות מצבה "טוב" או יותר נכון, יותר טוב לעומת אחרים המחייבים התייחסות. שכן, זו יכולה לספק לעושים עליה דוקטורט, שפע של הוכחות בעבור מחקרים. אני, למשל, מזה שנים מתלונן על נהגי "אגד" בהקשר היעדר נימוס, אדיבות וכיו"ב. בין הדברים שהעסיקו אותי אצל כמה נהגים שהללו סירבו להחזיר "שלום" או "בוקר טוב". נכון, גם רבים מהציבור שלנו, נכנסים לאוטובוס ללא הנ"ל. אבל לגבי אותם שכן אומרים שלום יש נהגים שלא נהגו כך גם טרם היותם נהגים ואז הם דבקים במשימה להוכיח מה הם היו טרם היותם כאלה. לזכותה של "אגד" שהיא תמיד עונה, מהר וגם מבטיחים טיפול ואכן זה מיושם. יותר מכך, מספר נהגים קיבלו נזיפה שנרשמה בתיקם האישי. אגב, היו נהגים שכתבתי עליהם תשבחות כי הם היו נהדרים. לאגד" כתבתי בין השאר, שאני מתפלא עליהם: הרי הם חברה מונופוליסטית, הם עורכים בדיקות מדוקדקות ומבחנים קשים בעבור הכניסה אליהם אז כיצד הסתננו טיפוסים כנ"ל - שאלתי, שמא יש לבחון את הבוחנים? ועוד ציינתי, שהיו מקרים ששמתי לב אצל כמה מהנהגים שהתלוננתי עליהם שהיו פגמים בדרך נהיגתם: כך, למשל, עצירות מהירות, צפירות רבות ללא צורך, חוסר סבלנות וכל אלה יכולים ל"תרום" גם לתאונות דרכים שכה מרבים לעסוק בהם ואפילו הוקמה עמותה לשם כך. עתידי המנחם

s h o o s h a

New member
התנהגות פרועה

נהגי התחבורה הציבורית הנם חלק מהנהגים בכלל. נכון הוא כי עליהם חלה חובה ואחריות גדולים יותר. ובמחשבה שניה, הרי החובה והאחריות חלים באותה מידה בדיוק על כל נהג. האם ניתן למנוע נהיגה פרועה? התשובה במקרה זה היא חד משמעית- כן. וה'משימה' היא גם על כתפי הנוסעים שלדעתי, במקרה של נהיגה לא זהירה, אי ציות לתמרורים או כל השתוללות מכל סוג שהיא, חובת הדיווח חלה עליהם. לענין הנימוס (או החוסר שבו) הרי שזו המנטליות הישראלית. נימוסין הם לא חלק מהיומיום. 'בוקר טוב' או 'תודה' או ר"ל 'סליחה' הן מילים שכבר מזמן נשכחו מלב כל. חבל, אבל זו המציאות העגומה שלנו. האם ניתן להציל את השפה שלנו? בהחלט אפשר. וכאן בפורום, כשניתנת לנו האפשרות להביע דעות שונות בשפה 'נקיה', זו דרך טובה 'להתאמן' בשימוש במילים הללו.

atidih1

New member
תגובתי

צר לי אבל איני מסכים עם הדברים ואין כאן עניין של חילוקי דיעות בהשקפות עולם כי אם לדעתי, אי הכרה במציאות. הגדיל לעשות זאת גולש אחד שבתגובה להודעתי בזמנו "השנה היא 2005 ..." וכו' כפר באפשרות ששוטר היום עוד יכול לעשות משהו. זה ניתוק אדיר מהמציאות. יש לי טענות קשות נגד המשטרה אבל למזלנו עוד ניתן היום לשוטר להעיר - לפחות! - אבל בשום אופן לא לאזרחים וכתבתי על כך. ראי הערות לגבי כלב או שטר שנפל על הרצפה. ההמשך לדברים כאן יובאו בכעין הודעה מסכמת עם חזרה על דברים שכבר כתבתי. עתידי המנחם

נהגי אגד ונהגי מוניות

לזכותם של נהגי אגד, אפשר להגיד שהם פחות גרועים מנהגי המוניות. נכון, עדיין יש כאלו שמקללים ומתיחסים בחוסר אדיבות, אבל עדיין, כלום לעומת נהגי מוניות. מקללים, מרביצים, חותכים בכביש, מצפצפים, נוסעים בצורה פרועה. בקשר לתשובות מהירות מאגד, לפני חודש נהג אוטובוס יצא באיחור ניכר, הבטיחו לי תשובה בנוגע לאיחור שלו ועד היום לא קיבלתי שום תגובה למרות שפניתי אליהם מספר פעמים.

atidih1

New member
אני יותר ממסכים

אני ממליץ בפניך לקרוא את הודעותיי (שתיהן) ובהן גם תשובתי המעשית ואוסיף על כך. אכן, נהגי המוניות הם דוגמה מוצלחת לתרומת תחום משמעותי לאלימות בפוטנציה שעל כך הרחבתי מאוד. ודאי זכור לקוראים את מקרה הסטודנטית שהותקפה בבעיטות ע"י נהג מונית בגלל שדבריה לא נעמו לאוזניו (אולי זה היה בגלל משחק כדורגל). אבל גם חלק מנהגי המוניות שכאמור הללו (לא כולם!), יש להם נורמה של התנהגות שעליה כבר כתבתנו פה רבות. ואכן, שוב לענייננו, אם תהיה אוזן קשבת למועקותיו וכל השאר של הציבור או אז, כאשר יכתבו באנטרנט על תחום זה, בנוסף שתהיה במה וגם יהיה מי שקילוט אותה - שם אכתוב את הדברים הבאים: חייב לקום ארגון מוניות עם בסיס חוקים חדש ושיקפידו על כך ושהכניסה אליו תתקבל באישור לאכיפת הנורמות והעיקר דרך טיפול מהירה עם עונשים כבדים. עתידי המנחם

atidih1

New member
שכחתי משפט

בתחילת ההודעה של "אני יותר ממסכים", בהמלצתי לקרוא את הודעותיי, התכוונתי לשתי ההודעות של "דברים שכבר שכתבתי". עתידי המנחם

train

New member
באיזו עיר זה?

באיזור שלי רוב רובם של נהגי אגד הם בסדר גמור. שאני מגיע לאזור גוש דן אני מתבאס מנהגי דן. הם ברמה נמוכה יותר.

814

New member
כנס לפורום תחבורה ציבורית יענו לך

אני לא מבין איזו מקרי אלימות אתה מתאר כאן החוסר של הנהגים להגיד בוקר טוב או שלום

atidih1

New member
מה אני יענה לך?

אם אינך מתייחס לכל מיני סוגי אלימות שעולים כאן. ואם כבר שאלת, אני מתערב, או שלא קראת או שקראת ולא ייחסת לזה איזה משקל אם בכלל. יש לך דיעה ואפשר לכבד אותה או לא וכך אני מקוה שאתה ביחס לאחרים שלא עם דעתך. ובאשר לשאלתך הספציפית: יש לומר שלום או לא? ואם לא עונים (למה?), האם יש קשר בין זה ובין נהגים בין אדם לאדם? אולי גם אין לבקש סליחה, להתנצל או בכלל להיות מנומס - אם תשובתך שלילית בהקשר אלו אז שתהיה לי בריא. עתידי המנחם

מצטערת... אני מעולם לא נתקלתי

בנהג "אגד" שהתנהג כפי שתיארת. אני דווקא רואה עד כמה בן אדם יכול להיות סבלני עם אנשים מכל קצוות האופי והמעמד שעולים לאוטובוס. לא רק שהוא מתמודד עם תנועה חסרת פשרות שישנה בארץ הזאת הוא גם מתמודד מול קהל יעד שבנינו כולנו יודעים שהוא לא הכי קל בעולם ובנוסף בשנים האחרונות הוא גם מתמודד מול בעיה לאומנית קשה והאחריות שלו רבה. לנהג אחריות עצומה על עשרות ומאות אנשים ביום, אז זה שלא אמר לך שלום או בוקר טוב לא נראה לי שזה עד כדי כך נורא, יש עובדי קהל אחרים שעליהם הייתי דווקא מצביעה באצבע מאשימה ולאו דווקא הנהגים של "אגד". ואני מבקשת אם נתקלת באדם אחד או שניים לא אומר שעליך להכליל את כל "אגד".

seeyou

New member
מעולם לא נתקלת?../images/Emo12.gif לי זה ברור-../images/Emo6.gif

השוני בינך אישה בת 27 עם כחולות עיניים הנראת כמו בכרטיס שלך, לבין גבר בן 72 הוא עצום. ברור שלנשים צעירות ויפות יש גישה שונה. הרבה פעמים אני רואה שעוצרים לנשים או בחורות צעירות לא בתחנה כמקובל.

roseorose

New member
לא ברור לי על מה אתה מתלונן

על זה שמישהו לא אמר לך בוקר טוב? נשמע לי מוזר... נהגי אגד בחלקם אלימים מאוד ואנחנו מדברים על אלימות של ממש עם קללות וגם מכות. אז מה שאתה מתאר נראה לי כמו משהו שמתרחש במדינת האדיבות מעבר לקשת בענן בה הפושעים אינם אדיבים. איך באמת אגד מתייחסים אליך? אתה מתכתב באופן שוטף עם מחלקת תלונות הציבור?

atidih1

New member
כמו שעניתי ל814

1. האם זה גס לענות בוקר טוב? זה לא אצלנו? - מה הבעיה שלך? 2. האם את לא מכירה תהליך של התהוות, סתם קם אדם בבוקר ומחסיר בוקר טוב למי שבירך אותו? 3.האם את קוראת ביסודיות את המאמרים שלי על האלימות (מתוך סקרנות לגבי שאלותייך) 4. כן, אני מתכתב בקביעות עם "אגד" ויכולים לפתוח ספרייה ממכתביי. רק לאחרונה יש בירור על גסות שוודאי השואלים כאן לא מתרגשים ממנה ואפילו לא שמים ... על כך אבל יש כאן ודאי שמאוד אכפת להם ולא רק הם ואיננו יודעים עליהם. 5. לגבי שאלתך "איך מתייחסים..." יש לי הרבה ידידים ב"אגד", וידידות שנוצרה מתוך היכרות של שנים בנסיעה בה. ולסיכום שאלותייך, אין דבר. עתידי המנחם

s h o o s h a

New member
מהו נימוס?

"התנהגות מנומסת היא ההישג הקל ביותר ואין דבר המשתלם ממנה" / ג'ורג' ברנד שואו. נימוס- דרך ארץ. התנהגות תרבותית. לדעת מה לעשות ומתי. לדוג': אישה מבוגרת עלתה לאוטובוס ומתוך נימוס פיניתי לה מקום ישיבה או מי שמתנהג בנימוס מניח את כף ידו על הפה כאשר הוא משתעל. נימוסים, מנהגים והליכות הם סוגים של נורמות (דפוסי התנהגות מקובלים בחברה מסויימת). נורמות אינן נכונות או בלתי נכונות, אלא הן תוצאה של מעין הסכם חברתי. לכן הן יכולות להשתנות מחברה לחברה, ונורמות בחברות שונות יכולות אף לסתור זו את זו. האדם הוא יצור חברתי ולכן עליו להתחשב בזולת ולכבדו ביחס אנושי הוגן. הנימוס מנסה למנוע פגיעה בזולת.
מתוך העיתון האלקטרוני לתדמית ושפת גוף "עיצוב תדמית"

נהגי אגד רבים

הם חסרי אחריות, נוהגים במסלולים שלא מיועדים לאוטובוסים, עוברים את המהירות המותרת ומרשים לעצמם יותר מדי.

eladshar

New member
אסור להכליל!!!

אני אישית מאוד אוהב את נהגי אגד, אנשים מתורביתים ואדיבים, אם הייתה לך בעיה ספציפית עם נהג זה לא אומר שאתה צריך להכפיש את כולם

למעלה