נהגים עם ראש קטן

מָשָקּ

New member
נהגים עם ראש קטן

היי מה המצב ? אתמול יצאתי לסיור והנהג לא רצה להודיע למרכז שאנחנו בסיור ואני התעצבנתי כי מה לעזאזל אני עושים אם אנחנו לא נודיע להם לקרא לנו לאירועים יש למישהו פיתרון לבעיה המעצבנת הזאת של מתנדבים עם ראש קטן ?

מה זאת אומרת לא הודיע?

ב"ה יצאתם לסיור בניידת / משאזו"ר / רגלי? במידה וכן, אתם רשומים ביומן פעולה, מצויידים בקשר ובנשק. התכוונת שיצאתם לסיור והוא לא פתח סיור בקשר? אז מה בדיוק עשיתם? לא ממש הבנתי...

מָשָקּ

New member
הוא לא רצה להודיע למרכז שאנחנו

בסיור יצאנו לסיור ממונע עם נשק חתמנו ביומן הפעלה חתמנו על ניידת Mazda 323
והוא לא רצה להודיע למרכז שאנחנו בסיור

משק............

חובת הנהג להודיע או למוקד או למרכז שהוא עהובד בחוץ חוצמיזה אני שולח לך מסר להסביר לך משהו לגבי זה והנהג חתם על ניידת המפקד תורךן מעביר לשם הניידת והקוד של הקשר למרכז או למרד"מ ככה יודעים שאתה בחוץ אבל!-הנהג היה צריך לדווח על יציאת פעילות אם ניידת מיכוון-שאם יש לכם עצור או מעוכב-אתם חיים לדווח עליו-וקח בחשבון אם אתם לא ניידת רשומה? תחשוב על זה יום טוב רועי

מתנדב

New member
רועי, אתה לא הבנת אותו טוב.....

הרבה פעמים אתה יוצא להתנדבות, מנקודת הבסיס כך שהמב"ס שלך מודע לזה, ואתה רשום ביומן, אבל במרד"מ אף אחד לא יודע שאתה בסיור. לכן הצעתי לי אליך להבא שזה קורה, או שתקח את הקשר אתה, או שתחייג 100 ותדווח להם.

מתנדב

אחר כך כתבתי לו משהו במסר שפשוט לא רציתי להגיד פה בפורום בפחינת בט"ש אבךל אני שולח גם לך את זה במסרים רק לידיע רועי

מָשָקּ

New member
שי

אם אני לא אחראי קשר אני לא יוצא
אבל הוא לא רצה שנדווח עד שבסוף דיווחנו
למחרת פגשתי את המב"ס והוא אמר לי שהוא מכיר את הבעיה של ריענון נהלים ושהחברה הצעירים יודעים מה לעשות יותר טוב מהמבוגרים לא שכולם לא בסדר אבל נתקלתי כבר ב2 עם ראש קטן ועם 2 שלא ודווקא היה סבבה עם אלה שהיו בראש פתוח סיירנו עד 2 בלילה והיה לנו הרבה קריאות

מתנדב

New member
ידידי, אם אתה אחראי על הקשר....

אז למה אתה שואל אותם אם לדווח או לא?, תדווח ליומנאי / מרד"מ, שאתם עוד ניידת סיור בחוץ, מבלי להכנס לויכוחים....

מָשָקּ

New member
הוא אמר לי שאף פעם בשום סיור

הוא לא הודיע שלח לי מסר את אתה יכול לעבור איתי אתה יודע לאיפה

שלום30

New member
למה לא רצה להודיע ? שלא יפריעו לו

שלא יפריעו לו לטייל בניידת ולא ישלחו אותו למשימות ? אם אתם רשומים כדת וכדין מצד החוק אתם מכוסים ומגובים.

שלום30

New member
אני מכיר את התופעה

קורה שמתנדב רוצה לצאת לסיור רק עם עצמו ועם השותפים שלו בלי שיקראו להם ויהיה כאב ראש, או שהוא רוצה לחפש לבד את האירועים והאקשנים. אפשר להעלים עין אם זה חד פעמי ואם אין חריגות חוקיות במהלך הסיור השקט הזה. אבל אם זה חוזר על עצמו יותר מידי פעמים זה לא מצב תקין, הרי הסיור נועד לסייע למערכת ולא להפוך לסיור חשאי בלשי או לניצול הניידת לסידור מתלות אישיות. מה גם שבזמן הזה שהניידת תפוסה היה יכול לצאת סיור אחר במקומכם שהיה עונה על הדרישות והציפיות שיש למערכת ממכם. הכל צריך להעשות בגבול הטעם הטוב.

מָשָקּ

New member
אני יוצא לסיור בידיעה שאני עזר

אז למה להבליג פעם אחת ? מה יעזור בזה שפעם אחת אני לא יודיע להם ?

שלום30

New member
זכותך לדווח ולא להבליג

השאלה היא איך יגיב השותף לסיור. תבהיר לו שאתה מעוניין לסייר כשבמרד"מ יודעים שיש ניידת משאז בשטח וככה יוכלו לשלוח אתכם למטלות. תראה איך הוא יגיב ומקסימום תוותר לו קצת והוא לך, על מנת שהסיור יהיה נעים ולא מקום לויכוחים אישיים ומריבות.

אפיגר

New member
תגובה

אחריות הדיווח ליומנאי או המרד"ם הוא על מוציא הסיור הפרטים שהוא צריך להעביר הם שם ראש צוות+ מס´ מתנדבים נוספים, סוג הרכב, מספר. מי שלא רוצה לטפל באירועים שיעדכן את היומנאי שהיום אין לו חשק לטפל באירועים. יש מתנדבים שלא אוהבים לרשום ד"פ אבל אירועים הם רוצים לעשות, אז הם מבקשים מהיומנאי שלא יפתח פ"א - באירועים קלים - בניגוד לכללים. מתנדבים יקרים!!! מאוד חשוב להודיע על הימצאותכם ויציאה לסיור במיוחד בימים אלה, זה בשבילכם, אם יקרה לכם משהו מי ידע? ומתי? אין שוטרים על שוטרים חוץ ממח"ש. שלום לכם ,אפיגר

למעלה