נדפק לי הזיכרון...

Levinzone

New member
נדפק לי הזיכרון...

לפני שבוע חזרתי משהות ארוכה בחו"ל. בשבוע הבא אני טסה שוב (להודו!!) ואנחנו רוצים ללכת למסעדה ביום שישי בערב (ארוחה משפחתית). הבעיה היא שאני לא זוכרת איזה מסעדות יש פה!!!!! אני זוכרת באופן כללי, אבל לא מצליחה לחשוב על מסעדה לא יקרה בשמיים ושלא היינו בה. סגנון - כל מסעדה שתמליצו עליה, אנחנו אוכלים הכל. אז אם תוכלו להזכיר לי, אני אודה לכם
יעל

ננה f

New member
הי יעלי, ברוכה השבה...גם אם לקצת..

חדש ושאתם על בטוח לא מכירים והמחירים סבירים יחסית לערב, זה אנדרסן, בברנר 2. השף שהיה בכתית. חפשי פה חיפוש על ביקורות.

Levinzone

New member
תודה ../images/Emo13.gif

בואי נגיד שהמחיר לא יהיה מה שיעצור אותנו (עד גבול מסויים.. מול ים, נגיד?
). אנדרסן לא נראה לי מתאים למשפחה שלי.. לפורום יותר מצומצם בהחלט נרשם. יש עוד הצעות?

SimpleAim

New member
אני דווקא לא ממש התלהבתי מאנדרסן

נכון, האוכל טעים ונעים אבל המחיר יקר, יקר מאוד. עבור ארוחה של 2 ראשונות, עיקרית וקינוח שילמנו כ 180 ש"ח. לא זול בכלל בעיני, ובכלל המחיר של המנות שם יותר קרוב למחירים של מסעדה מכובדת ביותר ולא ביסטרו. ולא שהמחיר היה כ"כ מרגיז אותי לו היה מדובר במנות שגודלן היה סביר. התמחור המוגזם מציב אותם באותה שורה עם אורנה ואלה, השכנות מהרחוב המקביל. למען הגילוי הנאות אומר אפילו שממש אחרי שיצאנו מהמסעדה הוזמנו לחברים ונישנשנו מכל הבא ליד מהתקרובת שהוגשה לנו, אחרת כנראה היינו מגיעים הביתה ונאלצים לבשל ארוחה נוספת. ראשונות: ניוקי שהיו טעימים מאוד ושחו ברוטב מקורי ביותר - שמנת עם רצועות גזר וקישואים דקיקות בתיבול למון גראס. נכון המנה בגודל סביר אבל 38 ש"ח למנה ראשונה ללא מצרכים מיוחדים זה מוגזם לטעמי. הגספצו היה חביב ונוקד בטיפות שמן זית מתובל ובאמצע היו חתיכות עגבניות חלוטות(שמשום מה כונו גווקאמולי (שאני תמיד חשבתי שזה ממרח אבוקדו, דווקא) אבל אם כבר הזכרנו את אורנה ואלה, שלהן עולה עליו בכמה רמות, לטעמי. הוא עלה 28 ש"ח ואף הוא לא היה בכמות מספקת לחלוטין. עיקרית: חלקנו בעיקרית - הזמנו ספיישל של שניצל עוף ממולא בפטריות שהוגש על פירה. המנה הייתה טעימה, אפילו טעימה מאוד: העוף היה משובח, המילוי היה טעים אפילו שתי כפות הפירה שעליהן הוגשה המנה היו טעימות ביותר. אבל בסה"כ עבור מנת עוף שעולה 64 ש"ח ושמוגדרת כעיקרית הייתי מצפה ליותר עוף או לפחות ליותר פירה, ובסה"כ יקר מאוד מאוד. בנוסף הוגש לחם לשולחן שהיה סביר עם חמאה וממרח אדמדם מפתיע וטעים מאוד. כמו כן הגישו לנו בכוסית קטנטנה מרק ירקות עם כמון שהיה חביב אבל לא מרגש. כשהציעו לנו תוספת לחם הסכמנו בשמחה (בעיקר כי היינו מאוד מאוד רעבים, לאור מיעוט התקרובת על השולחן) ולהפתעתנו גילינו שחיובנו על כך ב 5 ש"ח בחשבון מבלי שהמלצרית טרחה להגיד לנו על כך כשהציעה לנו את הלחם, גם חוצפה וגם קטנוני .
לקינוח אכלנו מוס שוקולד לבן שהוגש על תותים טריים ומעליו סורבה תות עם נענע. למען האמת זה לא היה בדיוק מוס אלא מעין "שליכטה" של קצפה מעורבבת בשוקולד לבן שנשפכה על התותים. באופן מפתיע גם המנה הזו הייתה טעימה למדי אבל ביחד לגודלה הזערורי 30 ש"ח זה הרבה יותר מידי. השירות: במסעדה הייתה מלצרית אחת שהקפידה להתחמק מקשר עין בצורה רציפה. למען האמת לאחר ישיבה של 15 דקות בחצר (המקסימה, אך מעט מג'וייפת) כשחוץ מאיתנו ישבו במסעדה כולה עוד 2 שולחנות בלבד!) מבלי שהובא לנו תפריט פשוט עברנו פנימה ע"מ שיתייחסו אלינו, זה לא מנע ממנה לפלש סכו"ם במשך 10 דקות עם הפנים למטבח והגב למסעדה מאוחר יותר - שני הטבחים שעבדו במטבח הפתוח והברמן שלדעתי הבחינו בניסיונותינו ליצור איתה קשר עין התעלמו אף הם. למנות שאינן בתפריט (שמהוות חצי המתפריט, בערך) אין תמחור והמלצרית לא מציינת אותו, גם לקינוחים אין תמחור (כיוון שהם לא רשומים בתפריט). לצערי, אני קיבלתי רושם של מקום שעושה אוכל מקצועני למדי אבל עושה את זה בלי חדוות אירוח בכלל והדבר ניכר בעיקר ביחס ובגודל המנות וביחס תמורה לכסף לא טוב בכלל, לטעמי. אני באופן אישי לא אחזור.

רוניM

New member
אני לא חושבת שאפשר לקשר בין

חדוות אירוח לבין תמחור המנות... אני מסכימה איתך בנושא השירות, יותר מזה אני חושבת ששירות טוב יכול להפוך כל ארוחה לחוויה! אך אל תשכח שהמלצריות הן לא אלה שקובעות את מחיר המנה...ברור שמקום שמכבד את עצמו ומציע תפריט כל כך עשיר ונהדר חייב להקפיד גם על שירות ברמה גבוהה. ולגביי התמחור... אני חושבת שבשביל מסעדה בת"א המחירים הם הגיוניים ביותר. 90 שקלים לסועד עבור 2 ראשונות,עיקרית וקינוח זה לא יקר בכלל! גם לגבות 5 שקלים על תוספת לחם זה לא אסון. ידוע שמסעדות "כאלו" לא מגישות מנות עיקריות שמספיקות לשניים (אלא אם כן לא מאד רעבים) ואני חושבת ש- 64 שקלים בשביל כל מנה עיקרית שלא תהיה זה ממש לא יקר... ולפי התיאורים גם ממש נהנתם מהאוכל... זה שווה הכל, לא?

SimpleAim

New member
החוסר בחדוות האירוח היא תחושה כללית

שקיבלנו - שלא ממש מנסים לארח אותנו או לגרום לנו להינות מהשהיה במסעדה אלא פשוט ל"דפוק קופה" עלינו. בסה"כ אני מאוד לא נהנתי (אע"פ שהאוכל היה טוב!) ובעיקר לא ממליצה עליה למשפחה מכיוון שיש שם בעיה בשירות וגם היחס תמורה - מחיר לא מזהיר כרגע (כל עוד לא יגדילו את המנות) כך שבעייתי מאוד להתחלק במנות שם ומחיר של 100 ש"ח + לאדם לארוחה משפחתית זה מאוד יקר בעיני. אני חושבת שלאחר ששילמנו 90 ש"ח לסועד ואכלנו 2 מנות לחם לצאת רעבים ממסעדה זה משהו שלא קרה לי בשום מקום אחר - (ואני אוכלת במסעדה בתדירות של לפחות פעם בשבוע), כולל אורנה ואלה שהמנות שגם שם המנות לא כ"כ גדולות. אציין גם שאני בד"כ מאסכולת המצדדים במנות בגודל בינוני אבל הגודל של המנות במקרה הספציפי הזכיר מנת ארוחת טעימות מוגדלת ולא מנה במחיר במלא. אני יכולה לחשוב על לא מעט מקומות בת"א באותה רמה (קופי בר, אחותה הבראסרי, מוזס, תמרה) שממוצבים דומה גם מבחינת מחירים ושבעיני עדיפים. ובכלל, מסעדה לדעתי היא לא רק האוכל שיוצא מהמטבח אלא גם שירות ותמחור הוגן (שלאו דווקא מתייחס למחיר אלא גם לאיכות ולכמות ביחס אליו) שמהווים את שלושת התכונות המרכזיות שיגרמו לי לחזור / להמליץ על מסעדה.

prizman

New member
שני רעיונות

ומניח שלא הייתם. שתיהן לא זולות. פנגיאה-פיוז'ן צרפת מזרח מעולה. (עדיפות ראשונה) מסה-מסעדת שף. בנוסף יש את קלואליס שלא יודע אם הייתם. טובה מאוד. בהצלחה.

Levinzone

New member
תודה.. אבל עדיין לא ../images/Emo13.gif

מסה ופנגיאה, שתיהן לא נתפסות לי כמסעדות משפחתיות במיוחד. בתור זאת שאחראית על בחירת המסעדות, אני משתדלת להיות מאופקת (בכל זאת, משפחה...). יש לי אחות קטנה שקצת בעייתית באוכל, וחבר של אחותי שמצטרף שאוכל רק כשר (
). אני מנסה ללכת על משהו קצת יותר.. מקובל? מאופק? לא יודעת. אני אגיד לכם איפה נהנינו: תמרה, ג'ירף על כל צורותיו, זוזוברה למשל כבר היה חדשני מדי בשביל אחותי, שנהנתה מאוד באדורה לעומת זאת. פרנצ'סקה גם נהנינו. את כל המסעדות המיוחדות אני שומרת לעצמי
. אני מתביישת לשאול אבל מה אתם חושבים על ימה בנמל (היא עדיין קיימת?! כי ראיתי פרסומת בREST. הייתי בטוחה שסגרו.)? התפריט שם דווקא נראה לי family friendly.

רק רציתי להגיד ש

הקטע שממנו החתימה שלך קטע ענק, בדיוק היום ראיתי אותו אחרי שהרבה זמן אני אומר לעצמי שצריך לראות אותו שוב. "ולאאא בשביל עוואנטות... "
זהו, תמשיכו לדסקס על מסעדות בת"א וסליחה על ההפרעה

ננה f

New member
אז יעלי, לכו לאמורה מיו

מאוד משפחתי מאוד מגוון והאווירה מתאימה...

Levinzone

New member
תודה...

האמת שאני כבר הייתי שם, אבל מעיון חוזר בתפריט נראה לי שמצאנו את הזוכה שלנו. דרוש רק אישור המשתתפים ויאללה. נדווח (אם אני אספיק! אני טסה ביום שני).

למעלה