"זכאות" - זהו חלק מהמשכנתא
אותו לוקחים בריבית "יותר אטרקטיבית", כאשר החלק הזה הוא אך ורק צמוד למדד, כלומר "משכנתא קבועה". בכל בנק הנקודות של הזכאות הם אותו דבר, כי מי שקובע אותם אם אני לא טועה זה בנק ישראל (וגם אם אני טועה בכל מקרה הקביעה הזאת לא קשורה לבנקים, לכן זה אחיד בכל הבנקים). נקודות זכאות נובעות מגיל, מס' חודשים של שירות בצבא (שלך+בת זוגך), מס' אחים במשפחה ואולי עוד כמה דברים שאני לא זוכרת, אבל אתה יכול למצוא את ה"מחשבון" של הזכאות באתרים של הבנקים. לגבי משכנתאות בכלליות - יש כמה סוגי משכנתאות: - משכנתא צמודה למדד + ריבית קבועה - משכנתא צמודה למדד + ריבית משתנה - צמודה לדולר (מדד שנקרא "ליבור" + ריבית מסויימת, בדר"כ ריבית הרבה יותר נמוכה ממה שמציעים לך בקבועה או משתנה) - צמודה לפריים + אחוז מסויים, אם אני לא טועה, בדר"כ 0.5% מומלץ לא "להנעל" על סוג אחד, ולפרוס את המשכנתא חלקים חלקים - למשל 4 חלקים שווים של כל הסוגים, לפי עקרון פיזור הסיכון. אבל כמובן כל אחד חושב שהוא יותר חכם מהשני, ופועל לפי מה שנראה לו, ולפי מה שהוא חושב שהכי כדאי. אנחנו לקחנו משכנתא באוגוסט השנה, ונכון לאותה תקופה הכי כדאי היה לקחת את הדולרית, אבל בהתחשב בזו התחייבות לתקופה מאוד ארוכה כדאי לא לקחת סיכונים מיותרים. אז לקחנו: את החלק של הזכאות לפי קבועה (כי אין אפשרות אחרת), ואת השאר חילקנו חצי חצי לפי פריים ולפי דולרית. מקווה שעזרתי קצת!