נדחקתם? קידחו בור!

למה???

New member
כן... אך התגובה שתיווצר לא תיהיה

זהה לתגובה שנוצרה לראשונה. דוגמא: אתמול הלכתי ברחוב ודרכתי על חרא- התעצבנתי! היום אני נזכרת בזה וזה מעלה בי צחוק...

Levos

New member
כן אבל חוויות טראומטיות יותר

כמו רצח, אונס, (חטיפה על ידי חיזרים?) לא יעוררו בך צחוק. לכן המוח מעדיף שלא להיזכר בזה.

למה???

New member
נדחקתם? קידחו בור!

לא מבינה מה הפירוש של- "לא רוצה להדחיק את מה שאני מרגיש/ה" / "את/ה מדחיק/ה את הרגשות שלך" איך אפשר להדחיק רגש? האם לדעתכם ניתן לגרום לעצמך להרגיש בעזרת הגיון? האם ניתן להתעלם מרגש? או שפשוט מחליפים אותו ברגש אחר?

זה תלוי....

רגשות מגיעות וחולפות. לפעמים במהירות כאשר מרגישים אותם באופן מאוד דרמטי והן אלו שבאמת משפיעות על החיים. ויש גם כאלו שחולפות מהר למשל כמו כעס על פריט קטן ושולי בחיים. כמובן שגם רגשות לאדם יכולות להיות מודחקות ולפעמים יש קיר גבס חלול שיכול להישבר בלי הפעלת לחץ מסויים רק אישור הוא הנזקק. למשל אם מישהו אוהב מישהי והיא לא מרגישה כלפיו שום דבר ואינה מעוניינת הוא חייב לקבל זאת ולהמישך הלאה להדחיק עד שהרגשות נעלמות. אבל העיניין הוא שהן עדיין שם... ז"א שאם אחרי זמן מסויים היא תגיע ותאמר לו שהיא מסכימה הוא יכול בקלות להחזיר אותן. לשבור את הגבס שלקח לו שנים לבנות. למה בדיוק התכוונת???

erezsh

New member
הפירוש

הדחקת רגשות בדר"כ נגרמת כתוצאה מאי-מוכנות המודעות לקבל את הרגש. נניח רגש קיצוני של עצבות (הנגרם נניח ממוות קרוב) הוא רגש שהרבה פעמים המודע מסרב לקבל, ועל כן הוא נדחק לתת-המודע, ועושה בו שמות. מכאן ניתן להניח שמודע שמוכן תמיד לקבל את כל הרגשות, לא ידחיק אף אחד מהם. להרגיש בעזרת ההיגיון? מניסיון אפשר. להתעלם מרגש? ניתן להתעלם במעשים, מן הסתם. אבל לא להרגיש אותו כלל? אין לי מושג. אני עוד עובד על זה. אגב, איני רואה שום רע בלהרגיש, כי תמיד שמורה לך הזכות להתעלם מהרגש. אגב, קבלי ח"ח על אחת מהשאלות היותר ענייניות שלך (לדעתי)

Levos

New member
לדעתי מדובר בהדחקה תת-מודעת

זהו מנגנון הגנה של המוח הנועד להגן על הבן אדם מפגיעה עקב רגשות קשים במיוחד. למשל ילדים שהתעללו בהם או נשים שנאנסו מדחיקות את הזכרונות והרגשות הנלווים עליהן בצורה תת-מודעת כך שלא יקבלו התמוטטות עצבים או יתאבדו מכאב. ניתן להתגבר על ההדחקה ולטפל בקשיים נפשיים שנגרמים בעיקבותיה באמצעות היפנוזה. עד כמה שידוע לי אין אפשרות להדחיק רגשות בצורה מודעת (אלא כלפי חוץ), והביטוי הנ"ל פשוט שינה את משמעותו בסלנג.

למה???

New member
אוקי...

רגש הוא אנסטינקט- ז"א שאתה לא שואל את עצמך "האם אני אמור להעלב מזה?" ואז נעלב, אלא אתה אוטמטית נעלב. כשנעלבת אתה יכול להתעסק בסיפור שגרם לרגש לעלות במטרה להצדיק את הרגש, או שאתה יכול לחשוב בהגיון ולהבין שהרגש סתם מיותר במקרה הזה (בד"כ זה מה שקורה...). מה שאתה מנסה להגיד זה שהרגש עלה בתת מודע והמודע לא קיבל אותו? ז"א שאדם לא *יודע* שהוא עצוב? אבל הרי רגש לא *יודעים* רגש *מרגישים*! אתה יכול להרחיב על "להרגיש בעזרת הגיון"? <מה?? גם אתה?! זה נהפך לשלאגר עולמי!> <ואם אתה כבר עובד על זה- אז שוב, אני כמעט בטוחה שאי אפשר לא להרגיש רגש ככה סתם (אולי אחרי תובנות מדהימות בלה בלה, אנחנו עדיין סתם...) אבל אפשר לא לאפשר לו להשפיע עליך וכך להגיד לו "ביי ביי" מאוד מהר...>

shabaz

New member
הרשי לי לפתח את זה מעט:

למה כאשר מישהו כועס על מישהו אחר, יכולות להווצר שתי סיטואציות שונות על אותו רגש? אדם א' לאדם ב': הוא יפרוץ בזעם וכשיגידו לו לשכוח מזה הוא יאמר "אני לא אדחיק את זה!" אדם א' לאדם ב' בסיטואציה שונה: הוא לא יכעס עליו וידחיק זאת במקום. אותו אדם שעליו הוא כועס אבל סיטואציות שונות ותגובות שונות. למה?

למה???

New member
כי יש אנשים שיש להם

"כבוד עצמי" (דוגמא) והם לא מסוגלים שמישהו יעשה משהו שיורד על הכבוד שלהם והם ישר יתעצבנו. ויש כאלה שפחות אכפת להם מהכבוד העצמי... זה כמו לשאול "למה אנשים שונים אחד מהשני?" או בגלל החומרים בגוף -או בגלל הנשמה תבחר בעמצך.

shabaz

New member
חוץ מהעובדה

שהמשפטים שלך מעוותים תחבירית וחסרי כל קשר נראה לעין אחד אל השני <<אני אישית לא הבנתי הרבה ממה שכתבת פה>>, ממה שהבנתי את התייחסת לשני בני אדם שונים <<תקני אותי אם אני טועה...>>. אני התייחסתי לאותו אדם.

למעלה