נדודי שינה בצבא

lev27

New member
נדודי שינה בצבא

שלום, אני חייל בן 21, שנתיים ושלוש בצבא. לפני מספר חודשים התחילו אצלי נדודי שינה רק כשאני נמצא בסיס. בהתחלה לא הצלחתי להירדם בימי ראשון, אחרי שחזרתי מהבית לבסיס. הצלחתי להירדם בסביבות 3 -4 בלילה וקיבלתי 3 - 4 שעות שינה במקרה הטוב. במשך השבוע ישנתי כמו מת. בהמשך זה התחיל להחמיר ולא הצלחתי להירדם לפחות יומיים בשבוע. (לא ברצף) לפני שבועיים נדודי השינה עוד הפעם החמירו ולא הצלחתי לישון יומיים ברצף. (!) הרגשתי כל כך גרוע... אני פשוט לא יכול לתאר את הזוועה. בסוף הצלחתי להירדם בלילה השלישי, אחרי שנלחמתי בעצמי יותר משעתיים. הלכתי לרופא וסיפרתי לו על הבעיה. הוא אמר שזה דלקת בבלוטות התריס או חרדה/לחץ. קיבלתי הפניה לבדיקת דם והפניה לקב"ן. בדיקת דם אעשה בחר"פ ביום ראשון, למרות שאני שולל אפשרות של דלקת בבלוטות התריס. אם הייתה בעיה בבלוטות לא הייתי מצליח לישון גם בבית. אחרי שקראתם את סיפור הרקע יש לי מספר שאלות: א. למה דווקא עכשיו? שום דבר לא השתנה בסדר היום בצבא. אני ישן באותו חדר עם אותם אנשים, אוכל את אותו אוכל, עושה את אותה עבודה ומנהל את אותו סדר יום שניהלתי יותר משנתיים. למה זה התחיל? למה זה יכול להיות קשור? ב. אני לא יודע אם יש לכם ניסיון, אבל איזה טיפול קב"ן יכול לתת במקרה של נדודי שינה? ג. אני לא יודע אם זה קשור, אבל במשך הרבה מאד זמן לקחתי אומגה 3. הפסקתי לקחת את הכדורים לפני כשלושה חודשים בגלל בעיה מסוימת. (אני לא יודע אם היה קשר לאומגה 3, אבל החלטתי להפסיק בכל מקרה) לפני כשבוע החלטתי לחזור לקחת את הכדורים (קפסולות של שמן דגים) ואני מרגיש שהמצב התחיל להשתפר. או שרק נדמה לי. אגיד לכם חד משמעית בסוף השבוע הבא. ייתכן שיש קשר? אני יודע שאומגה 3 משפיע על המוח ומערכת העצבים. ד. יש לכם המלצות לשיטות שונות שמסייעות להירדם? אפילו 4 -5 שעות שינה בלילה יספקו אותי. עדיף על כלום. ה. יכול להיגרם נזק ארוך טווח אם אני לא אקבל שינה נורמלית במשך תשעה חודשים? (עד השחרור)

דנטל

New member
א. רק אתה יכול לדעת

ב. אין לי מושג מה פסיכולוגים עושים, אבל הענין הוא שרוב הפרעות השניה דורשות התערבות פסיכולוג, אז קב"ן בהחלט יכול לעזור. ג. נדמה לי שכבר קראתי בעבר בפורום הזה על אומגה 3, אז אולי באמת יש קשר. תריץ חיפוש. הזכרון שלי לא שווה הרבה. ד. במאמרי הפורום יש שיטות להרגעה שעשויות לעזור לך. ה. הנזקים הם ירידה ברמת הריכוז והזכרון, ירידה ביכולות של המערכת החיסונית ועוד. זה יותר גרוע ממה שזה נשמע ובכל זאת כל כך הרבה אנשים סובלים מהפרעות שינה של שנים ולא מספיק חוששים מהנזקים האלה, כולל אותי
.

droriko

New member
תודה אגב על התשובות דנה

חלק מהן רלבנטיות גם לגבי רק שאלה לי אליך כשאתה כותבת "רק אתה יכול לדעת" למה את מתכוונת? כאילו אם גם אצלי התנאים של השינה לא ישתנו ונוצרו לי בעיות איך אני יכול לדעת מניין זה נובע? וזה לא קצת סותר את זה שכדאי ללכת לפסיכולוג? כאילו אם אני יכול להגיע לתשובה לבד אז למה אני צריך פסיכולוג?

דנטל

New member
חחחח, לא סותר

כל אחד יודע בדיוק מה עובר עליו. אולי מתקשה לשים דגש על נקודות יותר משמעותיות ופחות משמעותיות. הפסיכולוג הוא כלי עזר, זה איש שהוכשר לנבור בחיים שלנו ולהבין איך נקודה מסוימת שחוינו השפיעה עלינו כך או אחרת.

shaiush4

New member
גם להגיע לתשובה לא אומר בהכרח

שיהיה לך פתרון. וגם להגיע לבד לבעיה יכול להיות מאוד קשה. אתה צריך יכולת אבחנה טובה בכל מה שנוגע לך עצמך, ולפעמים קשה לנו להודות, אפילו בפני עצמנו שיש דברים מסוימים שאנחנו לא יכולים להתמודד איתם (סתם לצורך הדוגמה, אני לא אומרת שזה המקרה). בכל מקרה דעה של מישהו חיצוני אובייקטיבי תמיד יכולה לעזור. פסיכולוג תפקידו לא לתת לך את התשובות, אלא לכוון אותך למצוא את התשובות לבד, כמו מורה טוב. ואחר כך כמובן לחשוב יחד מה אפשר לעשות לגבי זה ואיך אפשר להתמודד.

זה נשמע באמת כמו לחץ או חרדה,

בעיקר כי אתה אומר שזה מופיע רק בצבא ובבית אתה ישן רגיל, קב"ן הוא פסיכולוג, אולי תגלו ביחד מה בדיוק מטריד אותך, אולי הוא יתן לך כדורים שיעזרו לך להרגע (אני בד"כ לא בעד כל מניי תרופות ) שיטות להירדם? תנסה להטיש את עצמך, תצא לריצה קצרה לפני השינה, אין לי מושג מה זה האומגה3 הזה ומה הוא משפיע, אבל פעם הבאה שאתה רואה את הרופא\פסיכולוג תספר לו גם על זה. נזק ארוך טווח? אולי, לא נראה לי סביר אבל, אני גם מאמינה שעם העזרה הנכונה זה יעבור. בהצלחה.

למעלה