נגרות, מישהו מבין

• פותח הנושא nanad
  • פורסם בתאריך

nanad

New member
נגרות, מישהו מבין

אנחנו מנסים לקבל הצעהלנגרות כללית בבית. נגרים שונים מדברים על חומרים שונים, ואנחנו לא ממש יודעים מה מספיק טוב וחזק ומה לא. לדוגמא: - מדפים לנישות בנויות , שאמורים לשאת ספרים. הם עץ ארן מספיק חזר או שצריךעץ חזק יותר. - ארון לאמבט, האם עץ אורן מספיק או שצריך עץ אחר. תודה

calya

New member
אני לא מבינה גדולה בזה...

אבל עד כמה שידוע לי *כל* עץ שהוא עץ מלא הוא חזק מספיק (כמובן בהנחה שנעשה בעובי לא של דיקט). אני יודעת שסנדוויץ הוא גם לא רע (זה דיקטים של עץ מודבקים ביחד) ו-MDF הוא בסדר גמור (נסורת של עץ מעורבבת עם דבק ומודבקת לגוש, משהו כזה) כל זמן שלא מפרקים ומרכיבים אותו הרבה (כי הוא לא עומד בפירוק והרכבה, זה מפורר אותו) ולא מרטיבים אותו (מקלקל ומנפח). האמת ? יש לי בערך 5 כונניות ספרים (מלאות להתפקע) מאייס, MDF לגמרי הכי פושטי. על כל מדף משהו סביב 20 ספרים עבים וגדולים או עד 30 דקים יותר. כולל מדפים של ספרות מקצועית עבה מאד. זה לא נשבר, לא מתכופף. בהיותי לא טמבלית אני מבינה שזה גם תלוי בעובי המדף וגם תלוי באורך המדף, העומס שהוא נושא בלי להשבר. אבל נראה לי שהשאלה "זה חזק מספיק" היא לא זו שצריך להתעמק בה... חזק, הכל חזק בתכנון מתאים ונכון. גם MDF. מה יפה בעינייך ? (אני למשל לא סובלת עץ אורן בגלל העיניים. לא סובלת עץ בכלל בגלל המראה והדרך היחידה שאני מוכנה לסבול עץ בבית זה אם צובעים אותו בצבעי פסטל עליזים
ולכן "לבזבז" עליי עץ יפה ואיכותי זה ממש עלבון ליערות הגשם... הולכת על סנדוויץ' ו-MDF איפה שרק אפשר).

nanad

New member
יפה בעיני

עץ אלון, טבעי. ככה גם עשיתי את שולחן האוכל. רק נהיה מזה שמדפים לנישות הופכים פתאום לסעיף תקציבי לא הגיוני. אז אני מחפשת תחליפים יותר זולים..

אורן או צפצפה

הם עצים טובים מאוד וגם לאקולוגיה כי הם יחסית צומחים מהר. אבל כרהיטים הם בעייתיים, רכים יחסית והמשמעות היא סריטות ומכות שמשאירות סימנים מכוערים, אבל כמובן הם יכולים לשאת ספרים. אם אתם צובעים את המדפים אז תישארו עם אורן זה בסדר ומספיק חזק. אם אתם רוצים מראה עץ טבעי (נניח רק לכה שקופה) לכו על עץ חזק וקשה יותר. בכל מקרה שימו לב שבעץ לא יהיו הרבה "עיניים" (עיגולים חומים כהים). לאמבטיה ? רק סנדביץ ורצוי שהארון יהיה תלוי על הקיר (ללא נגיעה ברצפה) או עם רגלי אלומיניום.

למעלה