נגע פפילרי

הדסולה2

New member
נגע פפילרי

פנינה שלום לפני כ8 חודשים לאחר ראית דם על החזיה נמצא נגע פפילרי צמוד לפיטמה הנגע הוצא,עכשיו בלחיצה על הפיטמה נראה שוב דם,הבדיקה הציטולגית הראתה תאים פפילרים ואני שוב בדרך לניתוח,האם נתקלת בחזרה של נגע פפילרי בצינורית שד אחרת? תודה מראש

תשובה

נגע פפילארי-בעברית פשוטה הכונה לכלי דם קטנטן שהתרחב ומתחיל לדמם.מיקומו בצינור החלב ולכן יש הפרשה דמית מהפטמה.בניתוח מוציאים את הצינורית בה נמצא הנגע. לעיתים יופיע דבר דומה בצינורית חלב אחרת(יש כ-15 צינוריות חלב בשד)לעיתים הצינורית הוצאה בחלקה והנים המדמם עדין קים .לכן אין ברירה וצרי להוציא את הצינורית שממנה יוצא דימום. הסיבה הנוספת להוצאת הצינורית היא לברר האם מסתתר גידול מאחורי הנים המדמם. מאחלת שיסתים רק בנים מדמם פנינה

הדסולה2

New member
המשך לנגע הפפילרי

תודה פנינה על תשובתך המפורטת והמהירה.הנגע הקודם היה בצינור תחתון יותר בפיטמה והדימום עכשיו (לא נראה שום ממצא באולטרא סאונד) הוא בצינור עליון יותר ממש אחד בשעה 6 ואחד ב12 אני מבינה שהסיבה הנוספת היא בירור ,אבל למה לדעתך שהצינורית תצא בחלקה זה לא קרוב לצינור המדמם עכשיו,ועשיתי את הניתוח אצל כירוג מעולה מומחה לשד, כמובן והוא אמר לי שנדיר שנגע פפילרי חוזר מה את חושבת?

למעלה