נגע בעפעפף תחתון

מולאן

New member
נגע בעפעפף תחתון

שלום רב,

לפני כ-3 חודש עבדתי בגינה וגזמתי קקטוס. הרצפה בחצר התמלאה בחלב של הקקטוס וכאשר טיאטאתי את הרצפה מסיבי המטאטא עף לי לעין ימין לכלוך (חול וחלב הקקטוס) אך לא נכנס ו\או נשאר בעין כל גורם זר לאחר ששטפתי אותה.
במהלך הימים לאחר מכן הייתה לי הרגשה מוזרה בעין וכעבור בערך שבוע התנפח העפעף התחתון ונהיה אדום.
הלכתי למיון ושם אובחן דלקת לחמית ע"י רופא מיון (לא רופא עיניים). נשלחתי לביתי ונתבקשתי למרוח סינטומיצין ל10 ימים.
הסינטומיצין הוריד את הנפיחות למעט בליטה קטנה בעפעף שלא נעלמה ונשארה אדומה ולעיתים מגרדת.

כעבור כחודש וחצי הלכתי לרופא עיניים במטרה לבדוק את הבליטה הנ"ל ונאמר לי כי וירוס\חיידק בנה לעצמו בעפעף כמעיין "בונקר" ונשאר בפנים וכי הדרך היחידה לטפל בעניין היא להוריד אותו בעזרת ניתוח.
שאלתי אם העניין עלול להיות מסוכן והרופא השיב כי אין העניין מסוכן אבל עלולים להופיע במשך הזמן עוד בליטות כאלו ולכן כדי להסיר בניתוח.
אמרתי לרופא שאחשוב על העניין ובינתיים שוב נרשם לי סינטומיצין ל10 ימים + המלצה לעשות קומפרסים חמים דבר שלטענת הרופא במקרים בודדים יכול לפתור את הבעיה ללא ניתוח.
לאחר 10 ימים של סיטומיצין וקומפרסים העניין לא נפתר ועדיין הבליטה בעין לפעמים מגרדת.

כעבור עוד חודש הלכתי להתייעצות עם רופא נוסף שאיבחן "נגע חיצוני עורי כ 3*3 מ"מ בעפעף תחתון ימין נזאלי מתחת לריסים. יש כלי דם טלאנגיאקטטים מעליו, ללא כיוב וללא הרס מבני."
הרופא יעץ לי לעבור ניתוח + פתולוגיה שכן לדבריו יש סיכוי קטן שהנגע הוא לא שפיר.
הופתעתי מאוד מהעניין שכן לא חשבתי כלל על אפשרות שהנגע עלול להיות ממאיר והרי הכול התחיל כנראה מזיהום בעין.
הופניתי ע"י אותו רופא לעבור ניתוח בבית חולים פרטי ובהחלט רציתי לעשות את הניתוח אצלו אבל העניין הוא שאין לי ביטוח משלים\פרטי ועלות הניתוח מאוד יקרה.

שאלותיי הם:
1) האם זיהום בעין כפי שספרתי שקרה לי לפני כ3 חודשים עלול להתפתח לנגע ממאיר?
2) האם יש חשיבות מכרעת למהר לניתוח כזה? שכן הזמן לניתוח בבתי חולים לפי הבנתי מאוד ממושך.
3)האם ניתן במקרים כאלו לאבחן (ע"י ביופסיה או אחר) בוודאות אם הנגע סרטני(ומאיזה סוג) עוד טרם ניתוח? (במקרה כזה אוכל לדחות את הניתוח ולעשותו בבית חולים ציבורי אפילו שייקח עוד המון זמן.)

תודה רבה,
ניר

תשובה

התשובה שלי מאוד מוכבלת כי לא ראיתי את העין ואיני יכול להתרשם מהממצאים
קשה לי להאמין שהמקרה קשור למה שקרה לפני 3 חודשים אבל.... יכול להיות.
אם הרופא חושב שיש סיכוי כי מדובר במשהו ממאיר, בחלט ש חשיבות למהירות ביצוע הניתוח
ביופסיה בד״כ מתבצעת בזמן הניתוח כריתה.

אני ממליץ לפנות למומחה פלסטיקת עיניים באחרד ממרפאות חולץ בבתי החולים כדי ךקבת חוות דעת מקצועית ביותר. גש לרופא עינים בקופ״ח בקש ממנו הפני למרפאות חוץ.

בברכה,

למעלה