היי מסק
ראשית - אני מאוד מצטערת לשמוע שאת כואבת וסובלת כל כך. ידיהם הריקות של הרופאים בהחלט מוכרות לי לצערי... לו רק הם היו טורחים להדס מעדנות בפורומים של חולות אנדו' (דוגמת הנוכחי) הם היו לומדים הרבה מאוד!
כאב בכתף ימין, שיכמה ימנית... מוכרים לי היטב! עברתי לפני מס. חודשים US כתפיים בכדי לבחון אם בבעיית גידים עסקינן אך נאדה. הכל תקין! אגב, הכאבים ותחושת הדלקתיות החמירו מרגע שהתעוררתי מן הניתוח. בתחילה חשבתי שאולי הדבר נובע מדחיקת הסרעפת בשל "ניפוח" חלל הבטן במהלך הניתוח ושדווקא הכתף והשיכמה הימניים מציקים יותר מבשמאל שכן אני סובלת מרגישות יתר באזור זה עוד טרם הניתוח. אך לאו!!! מאחר שאצלי האנדו' מככב בעיקר בצד הימני, הדבר כלל לא מפתיע אותי!
לבודד את הכאב מעט קשה לי מאחר שתודות לאנדו' ש"הרוס" משום מה על גופי התיישבו עליי עוד כמה חברה' כרוניים שעושים בי שפטים ואוכלים בי כל חלקה טובה!
הייתי שמחה לחלוק עימך שיטות לשיכוך הכאבים, אך טרם מצאתי משהו שיקל עליי לפרק זמן משמעותי. שלל התרופות לא עוזרות במקרה שלי. גישת הדיכוי... גלולות ברצף... דקפפטיל מעוררים אצלי את המערכות ומוסיפים לי גם את תופעות הלוואי של הכימיקאלים הללו. וכך אף משככי כאבים שונים ומגוונים. אני אמורה להתחיל טיפול משולב של ליריקה (שלא להאמין, אך הבוקר נתבשרתי שאושרה לי ע"י הוועדה של קופ"ח כללית) וויזאבל ובחלוף חודשיים גם אינפלטרציה (זריקות) לרצפת האגן. באה עם אפס ציפיות מתוך ידיעה ברורה שיש לשער שלא ייטיבו עם מצבי ואף יחמירו.
אולי תנסי מגנטים, דיקור, עלי כרוב, בוץ ומלחי ים המלח... טבילה בים. שינויים בתזונה. מריחואנה אגב עליי מקלה במשהו.
700 רופאים מורחים אותי כבר למעלה משנה ושולחים אותי לאלפי בדיקות ופרוצדורות פולשניות. בנתיים רק מגלים עוד ועוד דפקטים ותחלואים (ואני חשבתי כל השנים שאני מושלמת
... ) ואיש לא ממש מטפל בי ברצינות ומציע מזור, כאשר באופן כללי די ברור לי שאין להם מושג כיצד לתקוף את מצבי ומהיכן. וזהו השבר הגדול!!!
יחד עם זאת, מאחר שעד היום רק אני דייקתי בתחושותיי ובהבנתי שדברים אינם בסדר, אין לי ספק שאהיה זאת שתמצא את הדרך להיטיב עם מצבי ולשפר את איכות חיי. אין לי ברירה אחרת זולת להאמין בכך.
אני מקווה שמעט עזרתי ואשמח להרחיב בפרטים ובמילים במידה שתחפצי.
מקווה שימים טובים,דלים בכאבים ועמוסי בריאות עומדים בפני כולנו ושהשנה שהתחילה תשא בשורות טובות ומשמחות עבור כולן!
שנה נהדרה,
shuni