נג'סת

vered4

New member
נג'סת

זוכרים את ילד ה"למה?" מהפרסומת של קופת חולים? ממש כאילו קראו כאן את הדיון, יצאה פרסומת המשך, האומרת - שהילד מאוד אוהב את הרופא שלו, כי כולם אומרים שהוא (הילד) חולה בנג'סת" ורק הרופא אומר שהוא בריא כמו שור. זה באמת לקח את הילד החמוד והסקרן לפינה ממש גרועה.

vered4

New member
וזה בניגוד לפרסומת המקורית

שבה הילד הצטייר כחמוד, סקרן שואל שאלות, בודק את השוק. מבחינת ההרגשה שלי, הם הפכו את ההתיחסות לילד מחיובית לשלילית. אני ממש לא מבינה למה, אלא אם כן זה ההד שהם קיבלו בתגובה לפרסומת, שזה עצוב בפני עצמו.

nonana

New member
האמת שלא שמתי לב בהתחלה כי לא ממש

הקשבתי לה- כמו שאני לא מקשיבה לאחרות
אבל במקרה ראיתי את הפרסומת לסלקום- והיא לדעתי שברה שיאים באלימות. אני לא מבינה את ההקצנה של הפרסומות להגיע לקהל היעד.

DIEL

New member
אני ראיתי את הפירסומת פעם אחת

ואהבתי שעשו את כל תאורי הילדים בצורת מחלות. נראה לי מקורי וחביב. אולי אחרי שאראה את הפירסומת יותר מפעם אחת אחשוב כמוכן

שיר29

New member
אני...

דווקא חושבת שזו פרסומת משגעת, הילד בדיוק בשפת הילדים נותן לכל תאור של מלשן, לחץ, נאגס כינוי של מחלה, הילד מקסים, הפרסומת חמודה, בוא לא נדקדק בדיקדוקים דידקטיים ונהנה,,, יש ממה להנות שם,, שבוע מקסים לכולנו

לא הבנת, זה הפוך

כל תאור של מלשן, לחץ, נאג'ס הופך לשם של מחלה וכינויו של הילד. הומור הוא לא כרטיס שחרור מהגינות, הוגנות או מהמנעות מביטויי גזענות. שובניזם מחד ופטרנליזם על ילדים וחלשים מאידך, הם בדיוק ההפוך מהגינות או הוגנות.

שיר29

New member
זהו...

הבנתי,ולזה התכוונתי ועדיין זה חמוד מאוד,,, לאמא יש לחצת......מה רע בזה,,,? אני נהנת כל פעם שאני צופה בפרסומת הזו,, אני אוהבת בלי ביקורות של אשת חינוך,,, זכותך לא,,, שבוע מקסים

vered4

New member
אני מפנה אותך לדיון הזה

בו דיברנו על נושא הכינויים ומה זה עושה או לא עושה לילד. וזו גם הסיבה שהעלתי את ענין הפרסומת- כי בדיוק דיברנו על הנושא הזה. היתה הסכמה די רחבה שאם מכנים ילד בכינוי באופן גרוע זה מטמיע בו את ה"אבחנה" הזו. אז היו חילוקי דעות לגבי כינוי כזה או אחר שלא בפניו של הילד, אבל להגיד לילד באופן קבוע שהוא חולה בנג'סת, ועוד להביא אותו לרופא?

שיר29

New member
אז...

"קוץ בתחת" זה משהוא אחר,, ונג'סת זה חמוד,,, בלי להכנס לפילוסופיות החינוכיות, לשום ילד לא יקרה שום דבר,,,, אם יגידו לו שיש לו נגסת רק בפרסומת,,, הבנות שלי נהנות וצוחקות כל פעם מחדש,,,

שיר29

New member
צעקת...

זה חמוד,,, מלשנת,,,, לחצת נג'סת,,,, חמווווווווווווווווווד והילד כזה חמוווווווווווווודדדד בדיוק עכשיו זה היה בT.V וזו ממש מותק של פרסומת הכל נורא מתוק בעיני....

את בטח גם לא מתרגשת...

כשהבוס שלך קורא לך "חמודה" ולעמיתייך בשמם הפרטי....זה הרי נורא חמוווווד. גם הנהג של המונית החאפר חמווווד. ויש עוד כמה דברים. חמווווד ומגנווווב ומצחיייייק הפכו להיות המכבסה הלאומית לביטויי גזענות בארץ הזאת.

שיר29

New member
תשמעי,,,

בכלל לא נסחפנו,,,,את כנראה לקחת את זה קשה מדי, פסיכולוגית הייתי נותנת לזה ניתוח מאוד מקצועי ומדוקדק, גזענות??????? הלו איפה ראית כאן גזענות? וכן יקירתי יש נהגי מוניות מאוד חמודים < מי הגזען כאן עכשיו?> ותלוי ביחסים עם הבוס,,,,, לפעמים זה נחמד כשקוראים לך חמודה!! אולי לטעמך זה הטרדה מינית? הלוווו לא נסחפנו קצת, איפה הפרופורציות???? לטעמי אבדת קצת את הטעם הטוב,,, את כנראה גם לא נהנת מטלויזיה,,,,שמש בטח לטעמך רדוד מדי ושוביניסטי,, ארץ נהדרת גזעני ורדוד, גרייניק ואלתרמן,,, משפיל ורדוד? עצרי רגע ותחשבי??? איפה יש בפרסומת המתקתקה הזו גזענות? איפה יש עלבון? הוא כל כך ילד,, והכל בתמימות מדהימה,,,, וזה מזכיר לי שבשיעור ספרות במכללה המורה ניתחה את השיר: מתחת לסלע צומחת לפלא רקפת נחמדת מאוד" והגיע למסקנה שרקפת היא טיפוס זנותי, שמפנים רגשות ועוד ועוד הרסה לי את כל הטעם מהשיר,,,,, והפרסומת פשוט משהוא חמדמד,,,,,ותו לא. אז בואו נחזור לפרופורציות כאן....! שבוע קסום לכולם

בואי נתחיל

מכללי יסוד לדיון סביר: אני לא יקירתך ו"נסחפנו/בואו" ברבים זה מקסימום את וכל מה שתרצי לצרף לעצמך, נא אל תכללי אותי בדיאלקטיקה שכזו. הפרסומת אינה מתקתקה אלא מתייחסת בגנאי לילד הספציפי הזה תוך הצגת הגינוי הזה כ"חמוד". הילד - על בסיס תכונותיו של ילד - מתוייג. זו גזענות גם אם לא הבנת אותה ככזו, וביטויה של גזענות הם לעולם מגוונים ומועברים לקהל היעד גם כפולקלוריסטים (=חמודים). וכן - גם לובה בארץ נהדרת שייכת לשם.

vered4

New member
שוב ההבדל בשימוש

אני רואה הבדל בשימוש בדמות בטראוטיפית בפרסומת או בסטנדאפ- שאז זה משמש פשוט כמכנה משותף נמוך לבידור, לבין שימוש בדמות סטראוטיפית בסאטירה. בסאטירה זה כלי להעברה של מסר- בדרך כלל כדי להדגיש את מצב אותו סטראוטיפ.

לא הבנתי מה אמרת...

ומהמעט שהבנתי אני יכולה לומר לך שהכוונה הסאטירית מתקיימת בשני המקרים ככלי - גם אם למטרות שונות (רייטינג מול רווח כספי על מוצר).

vered4

New member
ההבדל הוא במטרה

ואני לא מסכימה איתך שבסאטירה הסיבה היא רייטינג. ברור שכדי שיצפו בתכנית שואפים לרייטינג גבוה, אבל סאטירה, כפי שאני מבינה אותה, מטרתה לעקוץ על ידי הגזמה ולכן השימוש באמצעים בוטים הוא לגיטימי (בעיני). בפרסומת המטרה היא רווח כספי ולכן זה לא מוסרי (בעיני).

בשני המקרים המטרה היא רווח כספי

כי גם רייטינג שווה כסף. והבהרה קטנה לגבי סיבה ומסובב: סאטירה משתמשת בכלי של הקצנה כדי להרוויח רייטינג/כסף, המטרה היא לא לעקוץ אלא להצחיק ולמחות ולכן - שימוש בתיוג עדתי, למשל, שאין בו מחאה אלא עקיצה צרה ביותר, לא לגיטימי בעיני. ובכ"ז הם עושים את זה. למה? רייטינג, כסף.

למעלה