נגן עוגב............

שקדי

New member
נגן עוגב............../images/Emo99.gif

כל איש פורט על עוגבו את הניגון שבלבבו כל איש נושא את מכאובו לעת יאבד לו כוכבו אם איש רך רוח הוא מאד יכנו שבר יך בו שוד אבל אם גבר הוא אם גבר לא ישברוהו שוד ושבר הי כל איש פורט על עוגבו את הניגון שבלבבו על כן עוגב נגן נגן על כן על כן נגן כל איש נושא בו ואוהב את האחת אשר בלב אם בת יונה או בת עורב כל איש את מישהי רודף אם איש רך רוח הוא ודל הוא ירדפנה עד יחדל אבל אם גבר הוא אם גבר הוא ירדפנה עד פי קבר הי כל איש פורט........ כל איש בונה מגדל זהב משלל יומו ולילותיו ואם יקום או יחרב כל איש בונה אותו לשווא אם איש גלמוד הוא במגדל יכנו שבר ונפל אבל אם גבר הוא אם גבר לא יפילוהו שוד ושבר הי כל איש פורט........... מילים:יעקב אורלנד לחן:מרדכי זעירא ובקר טוב לכל הפורטים על עוגבם.....ועוגב אהבתם....הבקר יום נפלא לכולנו...................

magy

New member
במעבר חד וכואב מליריקה לפרוזה

שני ילדים למשורר....האחת....שימרית אור....שלאחרונה, כך קראתי זקוקה להשתלה...ושמה הופיע לא מעט ביישובה בהקשר עם כפייה דתית ולהיפך... אחיה, ראועל...ד"ר (רולי), חיפאי, וטרינר. לבכור חתוליי היה הכבוד להיות המטופל שלו......לפני כשבע עשרה שנים. האיש היה חביב מאד בזמנו. הגעתי אליו הביתה עם החתול לטיפול.. קיבלו את פניי שני כלבים ענקיים, לא מסוג דני, הוא קרא לאחד מהם....שוורצי. הם היו שחורים , גבוהים, מוצקים. ממש נפילים. הדלת לא היתה נעולה בביתו. הוא טען שיש כלבים. וזה בהחלט מספיק. והוא צדק, הם כמעט בלעו אותי ביחד עם החתול. זה רולי...בנו של אורלנד. לעומת זאת, אם נשאר בוטרינריה.......הוֶט. הבא שלנו היה.....ד"ר לביא אחיה של דליה לביא. גם אדם חביב מאד..... האם העיסוק בבעלי חיים הופך את המתעסקים לאנשים חביבים?????? בוקר טוב לעוּגבים, לעוׂגבים , למתעגבים, למעוגבים,

magy

New member
גם....

וגם הסרט. אני יודעת שנוסע אוהב את זה.....סיפר פעם באיזה פיקניק של פורום אחר, כששאלתי למה הכינוי... רציתי שיהנה...... ומה שלומך היום פנטזיונת?

נגן עוגב,

ילד, בן עשר, אשר סיים לימודי נשיפה בחלילית, החליט להתקדם, ללמוד נגינה בקלרניט. ביקור, שערכנו עימו, בחנות "כלי זמר" בדיזנגוף-סנטר. הפגיש אותו עם האורגן החשמלי. מאז התפתח, רומן לוהט ,בינו לבין הכלי האלקטרוני הזה. בעצת והמלצת מורו, החל ללמוד, נגינה על עוגב. העוגב, של המורה, נמצא במרתף כנסיה בירושלים .נרכש במחיר מציאה. שלוש שנים ארך השיפוץ. כל מריש נוקה וצוחצח. חלילי הנחושת מורקו. הותקן בו מפוח חשמלי. ניצב בסלון ביתו להתפאר. לאחר שבני הוכיח את כישוריו. ניגן להפליא על האינסטרומנט הזה, החלטתי לרכוש לו עוגב. האופציה היחידה היתה לייבא עוגב אלקטרוני מאיטליה. מאחר וסכום הקניה לא עמד לרשותי, פניתי ליורם. יורם ארידור, איפשר לי לרכוש מכונית חדשה, במסגרת ה´כלכלה הנכונה´. מכרתי את המכונית ורכשתי את העוגב. הטרנטה שקניתי, החזיקה מעמד חדשים ספורים. כרטיס הגרלה , אשר קניתי, מן ´הוועד למען החייל´, העלה את הפרס הראשון. מכונית חדשה... להשכילכם, יש גמול, על מעשים טובים. חמש שנים ניגן הבן על העוגב. חיבור לאזניות מנע ממני ומן השכנים, את המטרד, של אטיודים אין סופיים. התענגתי על המוגמר. לשמוע את האדג´ו של אלבינוני , בבצוע היורש, תענוג עילאי. משהחלו מבחני הבגרות, ועד לסיום שרותו הצבאי. העוגב נותר בשממונו. מאחר והבן איבד עניין , והעוגב החל להפיק תקלות. יותר, מאשר נגינה הוחלט למכור אותו. סטודנט חיפאי, קפץ על המציאה. החל ללמוד נגינה אצל מורה , עולה חדש מחבר העמים. המורה הזה התפרסם בתחום עיסוקו המיוחד, בארץ. פועל ניקיון, מאחורי משאית זבל, בכרמיאל. אבל , זה סיפור לאופרה אחרת.

נגן עוגב - 2

לאחר שסיים את שרותו הצבאי, חמש שנים שלא נגע בכלי נגינה, חזר הבן לנגן. סיים לימודים ב"רימון" ואת האקדמיה למוסיקה, ע"ש רובין בירושלים. מתפרנס למחייתו כמתכנת מחשבים. מצטרף ,להנאתו , להרכבי ג´ז שונים, עם אלברט פיאמנטה. קלידן. בהרכב האחרון, "כמון" השתתף בפסטיבל הג´אז באילת.

magy

New member
סיפור מדהים

עם תמונות עוד יותר מדהימות וחבל שלא צילצלת "לכלי זמר" בקריות.......לפני המון שנים , עבדתי שם.. הייתי עושה לך הנחה...........
PPPPP בכנסיה המורמונית בהר.........(צופים)? שמעתי עוגב...... ממש חוויה להביט החוצה מהחלונות הקמורים......אל הנוף החצי מדברי.... ולהקשיב..........

תארי לך מגי,

הייתי בא לקריות, קונה ממך עוגב, מספר לך, שיש לי תמונה, מהאמא והסבא שלך, באולם, גרמניה... טוב, לא נסחף.

זהבוש

New member
עוגב הוא כלי מדהים, כפי שהסיפור../images/Emo79.gif

שלך מקסים, אמנם אני כבר שמעתי מספר קונצרטים עם עוגב, ואני תמיד שמחה לשמוע את הכלי הנהדר הזה, דרך אגב ברב ביקורי בחו"ל, בעיקר עם אני עוברת ושומעת במקרה צליל של עוגב, בדרך כלל מהכנסיות למינהן, אני מרשה לעצמי להכנס לשמוע וכמובן לברוח, כי חוץ מלשמוע את הכלי והשירה המקסימה בכנסיה אין לי מה לעשות שם, ואיך אומרים באיידיש "נחאס פון דאי קינדר" זה תמיד נעים .

העוגב, כל נגינה כשר למהדרין, זהבוש

כאשר,קניתי את העוגב לבן, חששתי מתגובות, כגון, האם פתחתי כנסיה, בבית, וכדומה. שאלתי רב, מכר, האם נגינה כזאת יכולה לפגוע ברגשותיו של מישהו. - אדרבא, ענה לי, בעוגב, נעשה שימוש גם אצל היהודים. אך איננו משמש בפולחן הדתי, ואיננו מוצב בבתי הכנסת. קונצרטים לחזנות מלווים, לרוב, בעוגב. "האב נאכעס, אויך, פון דיינע קינדער, אסאך מאזל און ברוכעס"

זהבוש

New member
לא התכוונתי שהכלי אינו כשר../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif

פשוט בכנסיות שומעים אותו לעיתים יותר דחופות ,זה הכל, צער לי אם הבנת כך . וכל כוונתי היתה שאני מאד אוהבת את הכלי הזה ומוכנה לשמוע אותו בכל מקום גם בכנסיות. ותודה על הברכות.

למעלה